شناسهٔ خبر: 22799468 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان:

افتتاح بندر شهید بهشتی بیکاری در شهرستان چابهار را به حداقل می رساند

صاحب‌خبر -

بهروز آقایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ورود هر یک میلیون تن کالا در بندر چابهار بیش از پنج میلیارد تومان گردش مالی ایجاد می کند که این به معنای کاهش درصد بالایی از بیکاری و فقر در سیستان و بلوچستان است.
وی با بیان اینکه عملیات اجرایی فاز نخست طرح توسعه بندر شهید بهشتی از مرداد 1386 آغاز شده بود و تا سال 1392 تقریبا 30 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، خاطرنشان کرد: دولت تدبیر وامید با حساسیت بالا طرح توسعه بندر شهید بهشتی را به مرحله افتتاح رساند به طوریکه 14 درصد پیشرفت فیزیکی این بندر مربوط به پارسال است.
وی تصریح کرد: ورود تجهیزات به بندر شهید بهشتی چابهار در چهار مرحله انجام شده است.
وی افزود: سازمان بنادر و دریانوردی 6 موج شکن در سواحل چابهار و کنارک ایجاد کرده که بهترین نقطه اقتصادی و اشتغالزایی برای مردم بومی این منطقه به شمار می رود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار بیش از 203 هکتار زمین جدید از دریا با استفاده از لایروبی استحصال شده است، گفت: دایک گذاری بیش از پنج کیلومتر، 60 هکتار بتن ریزی و تایل گذاری و تحکیم بستر، هزار و 650 متر موج شکن، ساخت هزار و 700 متر اسکله و 35 هکتار از محوطه کانتینری طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار تایل گذاری و عملیاتی شده است.
آقایی اظهار داشت: این بندر پس از بهره برداری قابلیت هرگونه عملیات بندری در حوزه های ترمینال کانتینری را برخوردار خواهد بود و علاوه بر ظرفیت سالانه تخلیه و بارگیری هشت و نیم میلیون تن با آماده شدن پسکرانه آن تا 15 میلیون تن ظرفیت ایجاد خواهد شد.
وی ادامه داد: هم اینک در چابهار به اندازه کل ظرفیت بنادر شمال کشور ظرفیت تخلیه و بارگیری ایجاد شده است تا بتوانیم اشتغال، آبادانی و توسعه را برای این منطقه از ایران اسلامی به ارمغان بیاوریم.
وی به ساخت اسکله و ایجاد سه هزار هکتار گلخانه در محدوده گیشاب حد فاصل نوارساحلی چابهار- بریس اشاره کرد و افزود: ساخت گلخانه با استفاده از انرژی های نو تحولی در اقتصاد و کشاورزی ایجاد خواهد کرد.
وی تصریح کرد: وزارت راه و شهرسازی 301 میلیارد تومان برای ساخت 56 کیلومتر راه منتهی به بندر چابهار برنامه ریزی کرده است تا ترافیک جاده ها با تردد کامیون ها آسان شود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: مشارکت این سازمان برای ایجاد کمربندی و راه مناسب دسترسی به بندر چابهار 30 میلیارد تومان است که بزودی عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.
آقایی اظهار داشت: چابهار یکی از بهترین نقاط ایران و جهان برای سرمایه گذاری است و موقعیت مناسبی در ترانشیپ، ترانزیت، واردات و صادرات کالا در کشور دارد.
وی ادامه داد: انتقال کالا به افغانستان از طریق بندر چابهار به ازای هر کانتینر هزار دلار نسبت به پاکستان و 15 میلیون ریال از بندر شهید رجایی و بندر عباس ارزانتر شده است.
وی گفت: بزرگترین ترمینال مکانیزه مواد معدنی با 282 میلیارد تومان توسط بخش خصوصی بزودی در بندر چابهار ساخته می شود.
وی بیان کرد: پس از افتتاح بندر شهید بهشتی چابهار برای جذب سرمایه گذار و رونق اقتصادی از هیچ کوششی دریغ نمی کنیم.
وی با بیان اینکه برای افتتاح فاز نخست طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار هم اینک 16 کشور اعلام آمادگی کرده اند، خاطرنشان کرد: رفت و آمد سرمایه گذاران داخلی و خارجی منجر به توسعه اقتصادی این منطقه می شود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: سرمایه گذاران هندی قرار است 16 میلیون تن کالا را از طریق چابهار جابه جا کنند که این امر منجر به تشویق دیگر کشورها خواهد شد.
به گزارش ایرنا بندر شهید بهشتی چابهار فردا دوازدهم آذر با حضور رئیس جمهوری و مقامات 27 کشور افتتاح می شود.
شهرستان چابهار براساس سرشماری آبان سال 1395 با جمعیت 283 هزار و 204 نفر در قالب 48 هزار و 147 خانوار از شمال به شهرستان های نیکشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به کشور پاکستان، از جنوب به دریای عمان(مکران) و از غرب به شهر کنارک متصل است.
چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و سرزمین موج و مرجان واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان از 2 شهر به نام های چابهار و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، 6 دهستان و 438 روستا تشکیل شده است
3043**3213 خبرنگار: رستم کریمی **انتشاردهنده: اکبر نوری

انتهای پیام /*