شناسهٔ خبر: 22772190 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آی‌تی‌‌من | لینک خبر

کمپانی های گوشی ساز حرف ما را گوش نمی کنند

صاحب‌خبر -

فناوران - محمد جواد آذری جهرمی در نشست صبحانه کاری اعضا و هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران دیروز اعلام کرد که تعرفه گوشی های موبایل در گمرک الان 5 درصد است.
به گفته وی، سازمان حمایت از حقوق مصرف کننده گوشی موبایل را جزو کالاهای حمایتی خود نمی داند که بازار آن را کنترل کند.
وی افزود: یک شب ما اعلام کردیم که طرح رجیستری را می خواهیم شروع کنیم و برخی افراد فرصت طلب باعث شدند که قیمت موبایل افزایش یابد و اگر شما انتظار دارید ما سکوت کنیم، باید بگویم که من اهل سکوت نیستم و این طور مواقع صحبت می کنم، البته بعد دوستان بازار را رصد کردند و دیدند که بازار دوباره به حالت اول برگشته و البته باید بگویم که تا حدودی بخشی از افزایش قیمت موبایل به افزایش قیمت دلار مربوط می شد.
وزیر ارتباطات همچنین اعلام کرد که طبیعتا برنامه ما اجرای طرح رجیستری است، چرا که با قاچاق هم سلامتی مردم به خطر می افتد و خدمات درستی نمی توان ارایه کرد و حقوق حاکمیت هم جذب نمی شود.
آذری جهرمی بیان کرد که با واردات قاچاق حاکم بر بازار خودمان نیستیم، البته ساماندهی بازار هزینه دارد و بسیاری تلاش می کنند تا مشکل تراشی کنند.
به گفته وی، در عرصه های مختلف در کشور با قاچاق مواجه هستیم، ولی در این بخش مبارزه با آن را با مجموعه های مختلف از جمله گمرک و وزارت صنعت و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز آغاز کردیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه اگر پیشنهادی برای کاهش تعرفه دارید، بدهید و اگر لازم باشد ما حمایت می کنیم، گفت: از شما متولیان بازرگانی در کشور بعید است که بگویید درصد تعرفه واردات موبایل را کاهش دهیم، بلکه ما باید درصد تعرفه واردات موبایل را بالا ببریم تا آن شرکت خارجی در ایران تولید کند.
آذری جهرمی افزود: ما در زمینه اجرای طرح رجیستری با آرامش پیش رفته ایم که مردم ضرر نکنند و در همین مدت که طرح را شروع کرده ایم، نزدیک 100 درصد رشد در واردات از مبادی رسمی داشته ایم.
وزیر ارتباطات همچنین با انتقاد از واردات بدون ضابطه گوشی موبایل به کشور و بدون درنظر گرفتن حق و حقوق مردم و دولت، از همکاری نکردن کمپانی های تولیدکننده گوشی موبایل شکایت کرد.
آذری جهرمی در شبکه اجتماعی اینستاگرام خود با انتقاد از وضعیت واردات گوشی بدون توجه به منافع کشور، نوشت: گوشی هایی که به صورت قاچاق وارد کشور می شوند نه سلامت مردم را تضمین می کنند و نه خدمات پس از فروش به مردم ارایه می دهند. در نهایت نیز حق و حقوق حاکمیت در این فرآیند لحاظ نمی شود.
وی با انتقاد از همکاری نکردن کمپانی های تولیدکننده گوشی موبایل با ایران گفت: به کمپانی که بیش از ۴۰ درصد سهم بازار موبایل ما را در اختیار دارد می گوییم همانطور که در تولیدات خود از اپلیکیشن های خارجی استفاده می کنید از اپلیکیشن های ایرانی نیز برای بازار ایران استفاده کنید که کمکی به توسعه داخل شود. اما متاسفانه کسی حرف ما را گوش نمی کند. چرا که اصلا برایشان مهم نیست؛ خارج از چارچوب گمرک به راحتی گوشی هایشان وارد بازار کشور می شود و بازارشان سرجایش است.
وزیر ارتباطات تاکید کرد: متاسفانه حاکم بر بازار خودمان نیستیم.