به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، دانشگاه جایی است که برای دانشجو تاسیس شده و مال دانشجوست؛ کمااینکه اگر دانشجویی نباشد دانشگاهی وجود نخواهد داشت، اما انگار از خیلی وقت پیش راندن دانشجو از دانشگاه دولتی استارت خورده است و دانشگاههای دولتی با سرعت به سمت دانشگاه پولی شدن پیش میروند.
اما دانشگاه اصفهان با سرعت ماکزیمم در اتوبان دولتی به خصوصی نسبت به بقیه رقابا پیشتاز است.
*چرا دانشگاه اصفهان پیشتاز است؟!
ماجرای پولی شدن از اینجا آب میخورد که دانشگاه اصفهان مطابق با مصوبه هیات امنای خود در تاریخ ۲۴ اسفند ۹۴ از دانشجویانی که نتوانسته اند نمره قبولی در درسی را اخذ کنند و یا درس خود را به صورت غیر موجه حذف کرده باشند، مطابق با مصوبه خود شهریه اخذ مجدد آن درس را دریافت میکند.
*مصوبه هیات امنا در قاعده کدام آیین نامه میگنجد؟!
تبصره ۱ ماده ۱۲ آیین نامه دانشگاه اصفهان به صراحت اعلام کرد که «چنانچه دانشجو در سنوات مجاز تحصیلی موضوع ماده ۱۵ به دلیل حذف غیرموجه یا عدم کسب نمره قبولی، نسبت به اخذ مجدد درس اقدام کند، شهریه مربوطه طبق پنجمین جلسه از دوره ششم هیات امنا دانشگاه مورخ ۲۴ اسفند ۹۴ از دانشجو دریافت میشود.»
ماده ۱۵ همین مصوبه مدت مجاز سنوات مجاز تحصیلی در دوره کاردانی و کاشناسی ناپیوسته را ۲ سال و کارشناسی پیوسته را ۴ سال تحصیلی اعلام کرده است.
همین مصوبه دانشگاه اصفهان اگر با قانون بالادستی خود یعنی آئین نامه آموزشی مصوب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سال ۹۳ مطابقت داده شود، کاملا در تضاد است. ماده ۱۲ مصوبه وزارت علوم به تاریخ ۱۶ اسفند ۹۳ اعلام کرده است که «دانشجوی مشمول آموزش رایگان در دانشگاههای دولتی، در صورت حذف یا عدم کسب نمره قبولی در هر درس، برای انتخاب مجدد آن درس در صورتی که سنوات مجاز تحصیلی تمام شده باشد موظف به پرداخت هزینه مربوطه طبق مصوبه هیات امنا دانشگاه اصفهان است.»
و همچنین در ماده ۳۳ همین آئین نامه آموزشی مصوبه وزارت علوم به تاریخ ۱۶ اسفند ۹۳ آمده است که «این آئین نامه در یک مقئمه و ۳۳ ماده و ۳۴ تبصره در جلسه ۸۵۹ مورخ ۱۳۹۳ / ۱۲ / ۱۶ به تصویب شورای عالی برنامه ریزی آموزشی رسید و برای دانشجویان ورودی سال تحصیلی ۹۴ - ۱۳۹۳ و پس از آن و نیز تمام دانشجویانی که در زمان ابلاغ این آئین نامه شاغل به تحصیل هستند به شرطی که خللی در تحصیل ایشان ایجاد نکند لازم الاجراست و تمام آیین نامهها و بخشنامههای مغایر با آن لغو و بلااثر اعلام میشود.»
این در حالیست که با وجود راه افتادن موج گستردهای از اعتراضات دانشجویان در کانالهای دانشجویی و انجمنهای علمی در فضای مجازی و حقیقی و وجود این همه مدارک قابل استناد در وجود تخلف آشکار در آئین نامه آموزشی دانشگاه اصفهان و غیرقانونی بودن مصوبه هیات امنای دانشگاه اصفهان، باز هم مسئولین مربوطه دانشگاه ابایی از ریخته شدن آبروی دانشگاه ندارند و همه این موارد را به وسیله دلایل واهی اعم از اینکه پول گرفتن برای اصلاح رفتار دانشجویان است و یا اینکه این پولها عددی نمیشود سعی در توجیه اعمال زشت خود دارند.
*پول دانشجویان چه میشود؟!
حال سوال اینجاست علی رغم اینکه این مورد کاملا غیرقانونی است و میبایست این قانون برداشته شود، بنا به ماده ۳۳ آئین نامه آموزشی وزارت علوم به تاریخ ۱۶ اسفند ۹۳ پول دانشجویان ورودی سال تحصیلی ۹۴ - ۱۳۹۳ به بعد و همچنین ورودی سالهای گذشته (ورودی سالهای ۸۹، ۹۰، ۹۱ و ۹۲) که در زمان ابلاغ این آیین نامه مشغول به تحصیل بوده اند، چه میشود؟!
به عنوان مثال در دانشگاه علامه طباطبایی تهران هم شاهد چنین تخلفی در گرفتن پول واحدهای افتاده و یا حذف کرده بودیم که پس از اعتراضات گسترده دانشجویان و فعالان صنفی، این قانون تخلفی برداشته شد و پول دانشجویان از اسفند ۹۳ به بعد به دانشجویان بازگردانده شد.
آیا میدانید که طبق ماده ١٢ شیوهنامه اجرایی دانشگاه یزد، دانشجویان روزانه در طول دوره سنوات مجاز تحصیلی، هزینهای بابت دروس افتاده پرداخت نمیکنند؟!
و اما ماده ١٢ شیوهنامه اجرایی دانشگاه اصفهان
این هم صفحه سامانه گلستان دانشجویانی است که به این دلیل بسته شده... نه تنها مربوط به کارهای واریزی، بلکه برای درخواست وام و باقیکارهای دانشجویی هم صفحه باز نمیشه.
نظر شما