یک متخصص غدد بزرگسالان گفت: تزریق انسولین در بیماران دیابتی، سرطان خون ایجاد نمیکند.
دکتر حسین معین توکلی در گفتوگو با خبرنگار سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه همدان، اظهار کرد: تزریق انسولین در بیماران دیابتی ضرورت داشته و هیچگاه نباید داروی دیگری را جایگزین انسولین کنند.
وی افزود: برخی بیماران دیابتی تصور میکنند تزریق انسولین به مرور زمان موجب بروز سرطان خون میشود. در حالی که این موضوع واقعیت نداشته و هنگام ایجاد هر گونه تردید و سوال بهتر است از متخصصان این حوزه سوال شود.
این متخصص غدد بزرگسالان خاطرنشان کرد: تزریق انسولین مانند نفس کشیدن برای بدن بیمار دیابتی لازم بوده و عدم تزریق آن در بیماران دیابتی مشکلات و عوارض جدی به دنبال دارد. بنابراین توصیه میکنم بیماران دیابتی هیچگاه به صحبتهای افراد غیرمتخصص و عوام توجه نکرده و برای انجام هر کاری با پزشک خود مشورت کنند.
معین توکلی تصریح کرد: در حال حاضر حدود 400 میلیون نفر در کل جهان مبتلا به دیابت هستند که پیش بینی میشود این رقم تا سال 2035 به بیش از 600 میلیون نفر افزایش یابد.
این متخصص با اشاره به اینکه بیشترین قشر افراد دیابتی در جامعه از نوع دو این بیماری هستند، گفت: 90 درصد مبتلایان به دیابت از نوع دو هستند که شایعترین علامت این نوع دیابت بیعلامتی آن است.
وی به افزایش آمار مبتلایان به دیابت در جامعه اشاره کرد و گفت: دیابت هر سال سبب مرگ بیش از پنج میلیون نفر می شود و هر 10 ثانیه در کل دنیا 6 نر در اثر ابتلا به دیابت از دنیا میروند. بیشتر هزینههای دیابت صرف درمان عوارض آن میشود؛ عوارضی نظیر مشکلات قلبی و عروقی، چشم، کلیه و پا.
معین توکلی با اشاره به اینکه شایعترین علت قطع پا بعد از تصادفات ناشی از دیابت است، تصریح کرد: با ترویج زندگی سالم میتوان بیش از 70 درصد موارد ابتلا به دیابت را پیشگیری کرد. اگر به هر علت میزان قند خون به صورت مزمن بالا باشد، دیابت یا مرض قند بروز کرده و اگر قند خون ناشتای فردی در دو نوبت مجزا مساوی یا بیشتر از 126 میلی گرم باشد، بیمار مبتلا به دیابت است.
معین توکلی یادآور شد: بدن انسان مانند ماشینی است که متشکل از واحدهای سلولی بوده و سلولها برای فعالیت خود نیاز به انرژی و سوخت دارند و این سوخت از قند تامین میشود. جذب انسولین در برخی موارد در بدن کاهش مییابد و گاهی هرگز تولید نمیشود. به این ترتیب قند خون جذب نمیشود و بالا میرود.
وی آمار مبتلایان به دیابت را در کشور هفت تا 10 درصد اعلام کرد و گفت: در بهترین سیستم بهداشت و درمان یک سوم جامعه از دیابت خود آگاهی نداشته و تحت درمان نیستند. خانوادههایی که دیابت دارند 25 درصد درآمد خود را باید برای درمان دیابت صرف کنند.
وی گفت: دیابت نوع دو دیابت غیر وابسته به انسولین بوده که در سنین بالای 30 سال مبتلا به این نوع دیابت هستند. دیابت نوع یک دیابت وابسته به انسولین بوده که پنج تا 10 درصد جامعه بیماران دیابتی را تشکیل میدهند. زنانی که هنگام زایمان نوزادانی بالای چهار کیلوگرم داشتند و افرادی که مبتلا به تخمدان پلی کیستیک هستند در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار دارند. بر همین اساس تمام افراد از سن 45 سالگی به بعد باید هر چند وقت یکبار نسبت به دیابت غربالگری انجام دهند.
معین توکلی به علائم دیابت اشاره کرد و گفت: تشنگی زیاد، افزایش ادرار، احساس خستگی، عفونتهای مکرر مانند عفونتهای پوستی و ادراری، کم خونی، اشتهای بیش از معمول و عدم بهبود زخمها در مدت زمان معمول از علائم دیابت است که افراد در صورت مواجهه با این شرایط باید موضوع را پیگیری کنند.
وی به عوارض عدم کنترل بیماری دیابت اشاره کرد و گفت: درگیری عروق خونی کوچک شامل عوارض چشمی، کلیوی و عصبی است و درگیری عروق خونی بزرگ شامل عوارض قلبی و عروقی که در نهایت سکتههای مغزی و قلبی را به دنبال دارد. توصیه میشود افراد دیابتی بیماری خود را درمان و همیشه کنترل کنند.
معین توکلی به راههای پیشگیری از ابتلا به دیابت اشاره کرد و گفت: دیابت نوع یک راهی برای پیشگیری نداشته و افراد مبتلا به این نوع دیابت باید هرچه سریعتر درمان را آغاز کنند. اما در مورد دیابت نوع دو میتوان با رعایت رژیم غذایی، تغییر سبک زندگی، حذف مصرف غذاهای آماده، پرهیز از استرس و کنترل آن، افزایش مصرف میوهها و سبزیجات و ترک سیگار از بروز این نوع دیابت جلوگیری کرد.
انتهای پیام
نظر شما