شناسهٔ خبر: 2169823 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

پایان بیستمین نمایشگاه بین‌المللی مطبوعات و خبرگزاری‌ها/ تجلیل از ایکنا

گروه اجتماعی: مراسم اختتامیه بیستمین نمایشگاه بین‌المللی مطبوعات و خبرگزاری‌ها، امروز ۲۳ آبان برگزار شد و طی آن ایکنا از سوی هیئت انتخاب نمایشگاه شایسته تقدیر شناخته شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) بیستمین نمایشگاه بین‌المللی مطبوعات و خبرگزاری‌ها امروز، 23 آبان طی برگزاری مراسمی با حضور محمدرضا سرافراز رئیس سازمان صداوسیما، حسام‌الدین آشنا مشاور فرهنگی رئیس جمهور، غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیران و سردبیران روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها و جمع زیادی از اهالی رسانه و خبرنگاران به کار خود پایان داد.
مراسم اختتامیه بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها در حالی در مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد که سالن برگزاری این مراسم پر بود از مدیران روزنامه‌ها، خبرگزاری‌ها و اهالی رسانه، تا جایی که بسیاری از خبرنگاران و اهالی رسانه که برای حضور در مراسم آمده بودند به دلیل محدودیت فضا ایستاده بودند که البته از نکات قابل توجه در این مراسم حضور خبرنگاران و عکاسان بود که برخلاف سایر برنامه‌ها و همایش‌ها که خبرنگاران در اقلیت هستند این بار خبرنگاران بیشترین میهمانان مراسم بودند تا مراسمی را که برای اهالی رسانه برگزار شده بود را از نزدیک نظاره‌گر باشند.
پس از تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید در سالن برگزاری مراسم اختتامیه، رضا رفیع روزنامه‌نگار و طنزپرداز که اجرای این مراسم را نیز بر عهده داشت کلام آغازین نمایشگاه را به شهدای انقلاب اسلامی، شهدای جنگ تحمیلی و شهدای رسانه تقدیم کرد و این مراسم را متبرک به نام شهدایی کرد که این فرصت را فراهم کردند تا امروز شاهد اختتامیه بیستمین نمایشگاه بین‌المللی مطبوعات و خبرگزاری‌ها در کشورمان باشیم.
رضا رفیع در سخنان آغازین خود، بانشاط‌تر و شادتر شدن نمایشگاه مطبوعات نسبت به دوره‌های گذشته و حضور چهره‌های مختلف و جریان‌های فکری مختلف را از نقاط قوت نمایشگاه امسال دانست و ابراز امیدواری کرد که شلوغی نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها به کیوسک‌های روزنامه‌فروشی نیز کشیده شود.
حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد نخستین سخنران مراسم اختتامیه نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها بود که با اشاره به حضور رئیس جدید سازمان صداوسیما در این مراسم گفت: حضور «محمدرضا سرافراز» در این مراسم یک پیام نمادین دارد و با توجه به جایگاه رسانه‌ای رسانه ملی، پیام این حضور حمایت از رسانه و خبر و شعار «رسانه، آزادی مسئولانه» دارد.
در بخش بعدی مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمین دعایی، نماینده ولی فقیه در مؤسسه اطلاعات به خاطره‌گویی پرداخت و در بین خاطراتی که برای اهالی رسانه نقل می‌کرد خاطره‌ای نیز از مرحوم حجت‌الاسلام سرافراز پدر محمدرضا سرافراز بیان کرد.
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران از دیگر سخنرانان مراسم بود که در بخشی از سخنان خود گفت: ویژگی منحصر به فرد نمایشگاه امسال این بود که فضای همدلی، همبستگی، صمیمیت و هم‌افزایی را ایجاد کرد. آنچه که نیاز امروز ما در کشور است این است که همدیگر را بشناسیم و برای اعتلای نظام جمهوری اسلامی ایران هم‌افزایی داشته باشیم و باید بتوانیم هم‌افزایی را در درون خود معنا کنیم.
وی با بیان اینکه هر رسانه‌ای که در کشور فعالیت دارد یک رسانه ملی است، عنوان کرد: آنچه که از آن دور هستیم غنای رسانه‌ای است و بسته حرکت رسانه‌ای ما باید از درون کشور به بیرون بیاید. نمایشگاه مطبوعات امسال نمایش ظرفیت شور و شعور بود؛ شعوری که دولت تدبیر و امید بستر آن را فراهم کرد.
در این بخش از مراسم مجری برنامه یاد و خاطره مرحوم مرتضی پاشایی خواننده جوان کشورمان که امروز به دلیل بیماری سرطان درگذشت را گرامی داشت.
محمدرضا سرافراز رئیس سازمان صداوسیما سخنران این بخش از مراسم بود که در بخشی از سخنان خود اظهار کرد: حضور من در این مجلس برای قدردانی از کسانی است که در رسانه‌های مکتوب کار می‌کنند؛ به این دلیل که بنده نیز کار خود را با سردبیری بخش خارجی روزنامه رسالت آغاز کردم با حضور در این مراسم خواستم تجدید خاطره‌ای نیز داشته باشم.
در این بخش از مراسم که با وقت اذان مغرب و عشاء همزمان شده بود حاضران در مراسم صلواتی را قرائت کردند و پس از آن بیانیه هیئت داوران فرهنگستان زبان و ادب فارسی به منظور انتخاب روزنامه‌هایی که به زبان و ادبیات فارسی در فعالیت خود توجه دارند قرائت شد.
پس از قرائت بیانیه هیئت داوران فرهنگستان زبان و ادب فارسی، نوبت به سخنرانی غلامعلی حدادعادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی رسید که در بخشی از سخنان خود با اشاره به شعار «رسانه، آزادی مسئولانه» که برای بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها انتخاب شده بود، گفت: آنچه که درباره این سالها می‌خواستیم، بگوییم همین آزادی مسئولانه است که معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد باید همایشی برای تجزیه و تحلیل این شعار برگزار کند.
در این بخش از مراسم، سه روزنامه منتخب که از سوی فرهنگستان زبان و ادب فارسی امتیازات لازم را کسب کرده بودند معرفی و تجیلیل شدند که روزنامه اطلاعات  به دلیل درج مقالات و گزارش‌های مفید با موضوع زبان و ادب فارسی تجلیل شد و از بین روزنامه‌های سراسری، روزنامه شهروند و از بین روزنامه‌های استانی نیز روزنامه خبر جنوب به دلیل رعایت زبان و ادب فارسی تجلیل شدند.
در بخش پایانی این مراسم که رسانه‌های برتر در تمامی حوزه‌ها معرفی و تجلیل شدند، خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) نیز شایسته تقدیر شناخته شد.