شناسهٔ خبر: 2158715 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

اوپک پیش‌بینی تقاضای نفت خود در سال 2015 را کاهش داد

سازمان کشورهای صادرکننده نفت اوپک اعلام کرد که تقاضای جهانی برای نفت این سازمان در سال آینده به دلیل افزایش تولید نفت شیل آمریکا بسیار کمتر از سطح تولید کنونی خواهد بود.

صاحب‌خبر -

سازمان کشورهای صادرکننده نفت اوپک اعلام کرد که تقاضای جهانی برای نفت این سازمان در سال آینده به دلیل افزایش تولید نفت شیل آمریکا بسیار کمتر از سطح تولید کنونی خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از رویترز، این در حالی است که عربستان به عنوان بزرگترین تولیدکننده نفت اوپک همچنان در خصوص این که آیا این سازمان برای حذف نفت مازاد از بازار تولید خود را کاهش خواهد داد یا خیر سکوت کرده است.

نبود اظهارنظر علنی از سوی عربستان درباره کاهش قیمت نفت به پایین‌ترین سطح از سال 2010 باعث شده ناظران این صنعت به این نتیجه برسند که شاید این کشور در حال فاصله گرفتن از سیاست مدیریت صرف بازار و در عوض دنبال کردن اهداف ژئوپولتیک است.

علی النعیمی وزیر نفت عربستان روز گذشته سکوت یک ماه خود درباره بازار نفت را شکست و تاکید کرد که سیاست عربستان دنبال کردن یک بازار جهانی با ثبات است، اما هیچ اشاره‌ای به واکنش این کشور به روند نزولی قیمت‌ها نداشت.

وضعیت عربستان تاکنون باعث مطرح شدن چند نظریه شده است. اول این که ریاض احتمالا امید دارد که بتواند تولید نفت آمریکا را که به قیمت‌های بالای نفت برای ادامه حیات خود احتیاج دارد کاهش دهد یا این‌که این کشور به دنبال ضربه زدن به ایران و روسیه است که برای متعادل کردن بودجه خود به قیمت بالای نفت احتیاج دارند.

قیمت نفت در ماه اکتبر به کمتر از 83 دلار در هر بشکه و امروز پنجشنبه 80 دلار در هر بشکه رسید که پایین ترین سطح از سال 2010 تاکنون به حساب می‌آید. سازمان کشورهای صادرکننده نفت در گزارش ماهانه خود اعلام کرد که تقاضای نفت این سازمان در سال 2015 میلادی به روزانه 29 میلیون و 200 هزار بشکه در روز تنزل پیدا خواهد کرد که تقریبا روزانه یک میلیون بشکه کمتر از سطح تولید کنونی این سازمان است.

این آخرین گزارش اوپک قبل از نشست وزرای این سازمان در 27 نوامبر به منظور مذاکره درباره واکنش به کاهش قیمت‌ها از طریق کاهش تولید برای اولین بار از زمان بحران مالی سال 2008 میلادی تاکنون است.

به نظر می‌رسد مازاد عرضه در شش ماه اول 2015 میلادی حتی بیشتر نیز باشد زیرا در این گزارش برآورد شده که جهان در این دوره به طور متوسط روزانه تنها به 28 میلیون و 450 هزار بشکه از نفت اوپک احتیاج خواهد داشت.

کارستن فیریچ تحلیلگر موسسه کامرز بانک می‌گوید:‌در نیمه اول سال 2015 تقاضای نفت بسیار کمتر از 29 میلیون و 200 هزار بشکه در روز خواهد بود، بنابراین حتی اگر اوپک همین مقدار را حفظ کند با یک عرضه مازاد زیاد مواجه خواهیم بود و با این احتمال می‌توان به دلیل کاهش شدید قیمت‌های نفت در هفته‌های اخیر پی برد.

گزارش اقتصاددانان اوپک حاکی از این است که عربستان به این سازمان اعلام کرده که در ماه اکتبر روزانه 9 میلیون و 690 هزار بشکه نفت تولید کرده که نسبت به ماه قبل (سپتامبر) که 9 میلیون و 704 هزار بشکه در روز بود تغییر کمی را نشان می‌دهد.

اوپک همچنین پیش‌بینی‌های خود درباره عرضه و تقاضای اصلی نفت این سازمان را تغییر نداده است.

این گروه انتظار دارد رشد تقاضای جهانی نفت از روزانه یک میلیون و 50 هزار بشکه در سال 2014 میلادی به روزانه یک میلیون و 190 هزار بشکه در سال 2015 برسد و درباره این چشم انداز کاملا خوش بین است.

اوپک افزود: با توجه به این‌که شاخص‌های اقتصادی به تداوم بهبود اوضاع اقتصاد جهانی اشاره دارد هر گونه ارتقا در وضعیت اقتصادی کشورهای بزرگ مصرف‌کننده نفت باید به افزایش روند تقاضا کمک کند اما تقاضای نفت اوپک همچنان انتظار می‌رود که در سال 2015 میلادی به میزان 245 هزار بشکه در روز کاهش پیدا کند که نسبت به پیش بینی ماه گذشته تغییری نکرده است.زیرا عرضه بیشتر از سوی کشورهای بیرون اوپک به ویژه آمریکا سهم بازار این سازمان را تحت فشار قرار داده است.

با توجه به این‌که اوپک در ماه اکتبر روزانه 30 میلیون و 250 هزار بشکه نفت(براساس آمار ثانویه) تولید کرده اگر این سازمان تغییری در تولید خود ایجاد نکند موضوعات تولید این سازمان در سال 2015 میلادی به روزانه یک میلیون بشکه و در نیمه اول امسال به یک میلیون و 800 هزار بشکه در روز خواهد رسید.

آمار ثانویه همچنین نشان می‌دهد که تولید این سازمان نسبت به ماه سپتامبر روزانه 226 هزار بشکه و تولید عربستان روزانه 70 هزار بشکه کاهش یافته است.

اعضای اوپک نظیر کویت گفته‌اند که کاهش در تولید این سازمان در نشست وین بعید است اما هیات‌های نمایندگی اوپک در محافل خصوصی شروع به گمانه زنی درباره لزوم یک اقدام از سوی این سازمان را مطرح کرده اند اگرچه هشدار می دهند که حصول یک توافق چندان آسان نخواهد بود.

انتهای پیام

برچسب‌ها:

نظر شما