شناسهٔ خبر: 20963158 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا قدیمی | لینک خبر

جواد آقایی در گفتگو با فردا:

باید به فرااصولگرایی برویم/ جریان انقلابی نیاز به عملگرایی دارد

در هیچ کشوری سراغ ندارید که فرمانده پلیس تا حدی محبوب باشد که کاندیدای ریاست جمهوری شود. علت اینکه قالیباف به این نقطه می‌رسد همین عملگرابودن است.

صاحب‌خبر -
جواد آقایی

سرویس سیاسی فردا: جواد آقایی، روزنامه نگار و فعال فضای مجازی، قبیله‌گرایی و نبود نقد درون‌گفتمانی را بزرگترین مشکل اصول‌گرایان می‌داند. او در گفتگو با فردا گفت: جریان انقلابی گفتگوی درون گفتمانی بلد نیست؛ البته گفتگو با مردم را هم بلد نیست بیشتر جنگ می‌کنیم، موضع می‌گیریم، راهکار نمی‌دهیم! در حال حاضر مسئله کنسرت‌ها مطرح است جریان انقلابی می‌گوید کنسرت ممنوع! خوب نمی‌شود چیزی را که خواسته حدودا ۸۰ درصد مردم است در انواع مختلف را نادیده گرفت باید برای آن چارچوب مشخص کرد. 

اصولگرایان دچار قبیله‌گرایی شده‌اند 

وی ادامه داد: جریان انقلابی درگیر تعدادی جریانات قبیله گرای خودمختار شده است. قبیله گرا یعنی کسانی که مو به مو حرفهای مرا قبول دارند مثل جریان پایداری. یعنی اگر حرف خوبی توسط غیر من زده شود، چون از قبیله من نیست قبول نمی‌کنم. خود مختار به این معنا که توجه نمی‌کند حرفی که میزند به مصلحت نظام و جامعه است یا نه! صرف اینکه خودش تشخیص داده حرف خوبی است به زبان می‌آورد. 

آقایی با بیان اینکه جریان اصولگرایی تا وقتی چسبیده به حاکمیت است نمی‌تواند کار سیاسی و فعالیت اجتماعی انجام دهد، تاکید کرد: جایی که انتقادی به حاکمیت و نظام وارد است به تو به عنوان جریان سیاسی هم وارد است. یک جاهایی نمی‌توانید با مردم همراه شوید، چون به حاکمیت چسبیده اید. در این موقعیت مردم با شما همراه نمی‌شوند و عبور می‌کنند. 

اصول‌گرایان رسانه را نمی‌شناسند

جواد آقایی با اشاره به اهمیت رسانه به عنوان مهم‌ترین ابزار جریان سیاسی افزود: جریان انقلابی یاد نگرفته است که در فضای رسانه چگونه حرکت کند! لذا در خیلی از مواقع این‌ها می‌شود پاتک علیه خودمان. به عنوان نمونه درگیری بچه حزب اللهی‌ها در فضای توییتر که نشان دهنده عدم شناخت رسانه است در فضایی که من با جریان زنجیره‌ای اصلاح طلب یا معاند نظام درگیرم در همان فضا باید جواب بچه حزب اللهی جریان خودمان را هم بدهم یا درست است که دوستان ما جواب آقای قالیباف را در توییتر بدهند جریان معاند هم می‌گوید این‌ها خودشان با هم درگیر هستند. 

قالیباف به‌جای شعار دادن عمل می‌کند

وی ادامه داد: جریان انقلابی شعار خوب می‌دهد؛ اما چقدر عملگرا است! البته جریان مقابل هم شعارگراست و آنان هم در عرصه عمل اصلا موفق نبوده اند. اتفاقا آقای قالیباف عمل گراست. او بدون شعار و نامه دادن توانسته عمل کند و در فضای شهرداری و نیروی انتظامی و... دیدیم. در هیچ کشوری سراغ ندارید که فرمانده پلیس تا حدی محبوب باشد که کاندیدای ریاست جمهوری شود. علت اینکه قالیباف به این نقطه می‌رسد همین عملگرابودن است. جریان انقلابی نمی‌تواند کارهای قالیباف را نادیده بگیرد اگر جریان انقلابی به جایی برسد که از شعار دادن محض دست بردارد و هرکدام از شخصیت‌ها مرد عمل شوند قطعا مردم از جریان ما استقبال می‌کنند و شاید برگردند و همراه شوند.
 
آقایی تصریح کرد: واقعیت این است که مردم بخشی از جامعه که اغلب در تهران هستند و به برخی نقاط کشور هم سرایت می‌کند دیگر عزت ملی برایشان اولویت نیست نمی‌گویم اهمیت ندارد! اولویت نیست. از سوی دیگر اقتصاد و جیبشان هم برایشان اولویت نیست که نتیجه اش را در انتخابات دیدیم. آقای روحانی به عنوان ضعیف‌ترین رئیس جمهور توانست رای بیاورد که علت این بود شعار‌ها و اولویت‌های مردم نیازهای مردم تهران شده بود مانند آزادی فرهنگی، آزادی سیاسی و از این دست موارد. مسئله این است که جریان انقلابی نمی‌خواهد واقعیت را قبول کند و می‌خواهد آن را تغییر دهد.

قالیباف حقیقت‌ تلخ اصولگرایان را بیان کرد

این فعال رسانه‌ای در خصوص نامه قالیباف به جوانان اصولگرا گفت: حرفهای جدی و حقیقت‌های تلخی بود که درباره جریان اصولگرایی گفته شد؛ اما حرف‌ها و حقیقت‌ها باید در نامه مطرح می‌شد؟ آیا اقای قالیباف باید این حرف را می‌زد؟ آیا با پنج سوال کار تمام می‌شود؟ به نظر من قالیباف مرد بیانیه دادن نیست اوج او هیچ گاه در بیانیه و نامه و سخنرانی نبوده قالیباف یک عملگراست و در میدان عمل است که او حس می‌شود. از این رو شاید نباید نامه می‌داد؛ مسئله دوم اینکه زمان مناسبی برای نامه دادن نبود. هنوز فضای انتخابات در کشور نخوابیده و در این فضا نامه‌ای می‌دهید که قدم‌ها جلوتر از این فضا مطرح می‌شود. 

وی ادامه داد: کاش این حرف‌ها را قالیباف نمی‌زد. یعنی یک شخصیت دیگر یا نهاد دیگری منتشر می‌کرد او به دنبال لیدری یک جریان نیست؛ اما از این نامه چنین برداشتی شده است.

اصولگرایی یک جریان مرده است
 
این روزنامه نگار درباره نواصولگرایی که در متن نامه استفاده شده بود؛ تاکید کرد: اصولگرایی یک جریان مرده است آیا می‌توانید یک مرده را نو کنید؟ نه نمی‌توانید! این خواسته را اصلاح طلبان هم داشتند؛ یعنی در سال ۸۸ و بعد از آن به طور جدی‌تر به دنبال نواصلاح طلبی بودند مثل جریان ندا و مجموعه‌ها که نگرفت! چون مرده شما با نو شدن زنده نمی‌شود. به نظر من نواصولگرایی اشتباه است؛ باید به فرااصولگرایی برویم و از اصولگرایی عبور کنیم، چون مردم از آن عبور کردند و جریانات سیاسی و انقلابی هیچوقت نمی‌توانند مردم را نادیده بگیرید.

آقایی تصریح کرد: البته قرار نیست مبنا عوض شود بنا را عوض می‌کنیم مبنا اصول انقلابی و ارزشی است و اتفاقا فرق اصولگرایی با اصلاح طلبی همین بوده این اصول تغییر ناپذیر است انقلاب اسلامی، شهدا، استکبار ستیزی که قرار نیست عوض بشود، اما باید مسیر را عوض کنیم. جریان انقلابی در حوزه‌های مختلف مثل اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی ورزشی به صورت تخصصی ورود نکرده اگر چه نیروهای متخصص داشت، اما آنان را بازی نداد و باید در این حوزه‌ها به شکل جدی‌تر وارد شویم نه فقط ورود سیاسی کنیم. 

چهره‌های سیاسی به تعهداتشان به جمنا پایبند نبودند

وی درخصوص سازوکار اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ گفت: جمنا براساس تعهداتی که از اشخاص سیاسی گرفته بود عمل می‌کرد؛ یعنی اگر قرار بود فردی وارد فضای جمنا شود تعهد می‌داد تا آخرین لحظه پایبند باشد، اما وقتی وارد فضای هفته اخر شدیم بعضی جریان‌های انقلابی قبل از اعلام نتایج جمنا از کاندیدای خاص حمایت کردند. جامعه روحانیت و جامعه مدرسین به جمنا قول همکاری داده بودند، اما یک هفته مانده به انتخابات از کاندیدای خاصی حمایت کرده و بازی را بهم زدند. حالا که بازی جمنا به هم خورده بود جمنا نمی‌توانست فضا را ر‌ها کند و اگر این اتفاق می‌افتاد که اقای رئیسی می‌گفت: نمی‌خواهم کنار بروم و جمنا هم می‌گفت گزینه من آقای قالیباف است جامعه مدرسین و روحانیت هم که از اقای رییسی حمایت کردند، رای ما از ۱۶ کمتر می‌شد. اگر چهره‌های سیاسی پای تعهدات و حرفشان بودند قطعا گزینه نهایی جمنا قالیباف بود که می‌توانست آرای خاکستری بسیاری به دست آورد البته نمیگویم در آن صورت قطعا پیروز بودیم، اما نتیجه خیلی بهتر می‌شد. 

آقایی ادامه داد: مسئله این است که در جریان اصولگرایی به جز رهبری کسی را نداریم که حرف آخر را بزند. به نظر بنده انتخابات ۹۶ تجربه تلخش خیلی کمتر از ۹۲ بود. به جای تک محور بودن جریان انقلابی می‌شود گفتمان انقلابی که مردم با آن همراه هستند محور قرار بگیرد.

</div> </div> <br/> </div> </div>