شناسهٔ خبر: 1823497 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

۷۰ درصد معاملات بورس آنلاین است

صاحب‌خبر -


به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)، علی صالح آبادی در هشتمین همایش ملی و دومین همایش بین المللی تجارت و اقتصاد الکترونیکی در برج میلاد ، با بیان نقش بورس الکترونیکی در توسعه تجارت و اقتصاد الکترونیکی گفت: در بازار سرمایه استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات، از ضرورت هاست و بدون زیرساخت های الکترونیکی، نمی توان شاهد توسعه بازار سرمایه کشور بود.

وی اظهار داشت: در سالهای گذشته تلاش سازمان بورس برای توسعه تالارهای فیزیکی بوده اما هم اکنون بازار سرمایه در حوزه IT تلاش کرده است تا محدودیت های زمانی و مکانی را از بین ببرد و رابطه ها را کاملا الکترونیکی کند و توسعه فضای الکترونیکی از اهمیت بالایی برای سازمان بورس برخوردار است.

رئیس سازمان بورس درباره پیاده سازی ابزارهای آی تی در بازار سرمایه تصریح کرد : معاملات در بازار سرمایه از سالیان دور به روش الکترونیکی انجام می شود و امکان جدیدی که سال های اخیر به آن افزوده شده، امکان معاملات آنلاین است که مشتریان به کمک این امکان جدید، از هر نقطه دنیا و از هر بستری کاملا می توانند معاملات را بدون نیاز به مراجعه به کارگزار انجام دهند.

صالح آبادی گفت : از سال 1389 با راه اندازی معاملات برخط، تعداد معامله کنندگان برخط بالغ بر 614 هزار نفر شده اند و به طور میانگین 70 درصد معاملات از بستر آنلاین صورت می گیرد و 20 درصد از ارزش کل بازار سرمایه از این طریق صورت می گیرد.

وی درباره راه اندازی سامانه پس از معاملات به همت شرکت سپرده گذاری مرکزی اظهار داشت: سامانه نگهداری دارایی مشتریان (پست ترید) نیز در حال حاضر به صورت الکترونیکی فعالیت می کند و به همت شرکت سپرده گذاری مرکزی، نسخه جدید این سامانه که یک محصول کاملا ملی و تولید داخل است در روز 4 آبان افتتاح می شود که قابلیت های متنوع تری نسبت به نسخه خارجی دارد.

صالح آبادی درباره دیگر سامانه اطلاع رسانی بازار سرمایه گفت : سایت tsetmc سامانه اطلاع رسانی بازار سرمایه است که روزانه بیش از 100 هزار نفر از آن بازدید می کنند و اطلاعات مربوط به معاملات و سفارش ها ها را به صورت آنلاین مشاهده می کنند و اطلاعات آن برای افرادی که پشت سیستم کارگزاری هستند و افرادی که در رایانه های شخصی آن را مشاهده می کنند ، تفاوتی ندارد.

وی در باره سایت کدال خاطرنشان کرد: سایت کدال هم از سامانه های اطلاعاتی است که اطلاعات شرکت ها را در اختیار افراد قرار می دهد و هم اکنون بیش از 100 هزار اطلاعیه در این سامانه منتشر شده است.

صالح آبادی افزود: روزانه بیش از 25 هزار بازدید کننده وارد این سایت می شوند در حالی که سایت کدال اطلاعات بیش از 800 شرکت، صندوق و کارگزاری های مختلف را در خود جای داده است.

سخنگوی سازمان بورس در ادامه یکی از تمرکزهای بازار سرمایه را بحث آموزش بیان کرد و درباره سایت تالار مجازی بورس گفت: از سامانه های دیگر بازار سرمایه می توان به تالار مجازی بورس ایران به نشانی irvex.ir اشاره کرد که سامانه آموزشی است و هم اکنون 300 هزار نفر عضو دارد و به افرادی که علاقمند به حضور در بازار سرمایه هستند، پیشنهاد می شود ابتدا عضو این سایت شوند تا با انواع سرمایه گذاری و نحوه حضور در بازار سرمایه آشنا شوند.

دبیر شورای عالی بورس درباره سامانه های تعاملی بازار سرمایه افزود: شرکت های کارگزاری با سازمان بورس در ارتباط دائم هستند و باید مجوزهای مختلفی را از سازمان بورس دریافت کنند و به همین دلیل، سامانه ای طراحی شده است تا تعامل با این ذینفعان افزایش یابد و مکاتبات کاغذی نیز از میان برداشته شود.

صالح آبادی ادامه داد: تصور کنید 2 هزار شرکت باید اطلاعیه های خود را به سازمان بورس ارسال کنند که هر شرکت هم در سال بیش از یک هزار صفحه گزارش ارسال می کند که گزارش های شش ماهه، سه ماه، یک ساله و .. شامل این گزارش ها می شود، در نتیجه 2 میلیون صفحه کاغذ در سال باید هزینه می شد تا شرکت ها به طور منظم با سازمان بورس در ارتباط باشند اما با تعامل الکترونیکی با شرکت ها، هم اکنون حتی یک برگ کاغذ نیز اسراف نشده است و همه تعاملات بر پایه الکترونیک صورت می پذیرد.

وی یادآور شد: با استفاده از تمام این زیرساخت های الکترونیکی، فراهم آوردن محیطی امن و قابل استناد، امری مهم برای بازار سرمایه تلقی می شود و به همین دلیل استفاده از امضای الکترونیک یکی از نوآوری های سازمان بورس برای ایجاد محیط امن برای سرمایه گذاران است تا اطلاعات در محیط امن نگه داشته شود و ازطریق مراجع قانونی نیز قابل پیگیری باشد.

تقویت بازار با ورود نقدینگی جدید به بورس

مدیر نظارت بر بورسها و بازارهای سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: ثبات در شاخص و قیمت ها در هفته های اخیر در روند اعتمادسازی سهامداران و علاقه مندان به سرمایه گذاری در بورس اثر مثبتی داشت است.

محمودرضا خواجه نصیری گفت:این استنباط که نقدینگی های جدید با روند آرام اما مداوم درحال ورود به بازار است، مورد توجه اکثر سرمایه گذاران قرار دارد.

او گفت: روند با ثبات و کم نوسان از اوایل شهریور آغاز شده و تاکنون بازار با ثبات بوده است.

وی افزود : ثبات از هر عامل دیگری باعث اعتمادسازی بین سهامداران می شود و وقتی این ثبات بیش از یک ماه طول کشید، عرضه ها کم و تقاضاها بیشتر شد. همچنین برخی شرکت ها که با اخبار مثبتی همراه بودند با رشد قیمت روبرو شدند و تقاضای بازار افزایش یافته است.

این مقام مسوول درباره افزایش ارزش روزانه معاملات گفت: حجم و ارزش معاملات خرد با روند ملایمی در حال افزایش است و تغییر جهت بازار از شکل منفی به مثبت کم نوسان از نشانه های این ادعاست.

خواجه نصیری تصریح کرد: بر اساس اعلام برخی از فعالان بازار ورود نقدینگی جدید در بازار دیده می شود که باعث تقویت بازار و رونق بیشتر معاملات خواهد شد.

وی درباره اثر عوامل سیاسی و اقتصادی در بازار خاطر نشان کرد: هم اکنون دو عامل اساسی و اثر گذار در بازار وجود دارد. یک عامل بیرونی که معطوف به مذاکرات هسته ای است و عامل درونی، تغییر شرایط رکودی حاکم بر کشور است.

وی به ضرورت خروج کشور از رکود پرداخت و گفت : جریان رکودی اقتصاد به دلیل کنترل تورم در حال ترمیم است. یکی از نشانه های آن هم در صورتهای مالی شرکتهای بورس دیده می شود. بورس به عنوان گلچین صنایع برتر کشور در گزارشهای 6 ماهه نشان می دهد که شرکتها با وجود مشکلات فراوان، گام های موثری برای خروج از رکود برداشته اند.

مدیر نظارت بر بازارها و بورس های سازمان بورس درباره شرایط بنیادی شرکت ها گفت: بحث خروج از رکود و بهبود شرایط شرکت ها و بازار، لازم و ملزوم هم هستند و از آنجایی که آثار سیاست های خروج از رکود کم کم نمایان می شود ، به مرور شاهد اثر آن در روند بنیادی و بهبود وضعیت شرکت ها و بازار خواهیم بود.

خواجه نصیری به سهامدارانی که به طور مستقیم در بازار خرید و فروش سهم انجام می دهند، توصیه کرد با توجه به اینکه قیمتها در شرایط فعلی جذاب است تشکیل سهام و داشتن نگاه بلند مدت می تواند کمک شایانی به کسب سود منطقی داشته باشد.

رکوردهای بزرگ در معاملات بورس امروز

بازار بورس و فرابورس امروز رکوردهای بزرگی از خود برجا گذشتند و شاید بتوان این رکوردها را علامتی برای ورود سرمایه ها به بازار دانست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، بورس اوراق بهادار از اواسط دی تا کنون در سراشیبی قرار گرفته است. شاخص در روز 22 دی پارسال 2300 واحد ریزش داشت که در آن زمان رکورد بزرگی محسوب می شد به طوری که بسیاری از فعالان بازار سرمایه آن ریزش را علامتی برای خروج از بازار قلمداد کردند.

امروز شاخص برای ششمین روز متوالی مثبت بود. این اتفاق برای سومین بار است که در سال جاری رخ می دهد.

شاخص بعد از 52 روز به محدوده 73 هزار بازگشت. در این حال شاخص فرابورس یک رکورد بزرگی را شکست . رقم شاخص فرابورس 845 واحد شد که بعد از 8 ماه به این رقم رسیده و این رقم بالاترین عدد سال 93 است.

میزان رشد شاخص بورس امروز 1267 واحد و در 104 روز گذشته بی سابقه بوده است. شاخص فرابورس نیز با حدودا 16 واحد رشد دقیقا آماری مشابه با بورس دارد. امروز برای سومین بار در سال 93 رشد شاخص بورس بیشتر از 1000 واحد بوده است .

همچنین در میان 150 نمادی که بیشترین تاثیر را بر بازار بورس دارند تنها 3 نماد تاثیر منفی داشته اند.

همچنین امروز تمامی صنایع بازار مثبت بودند و ارزش معاملات بورس به طور حدودی به 300 میلیارد تومان رسید که از 4.5 ماه گذشته بی سابقه بوده است.



نظر شما