شناسهٔ خبر: 1806337 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

گزارش اجمالی سی و یکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران

امروز اختتامیه جشنواره فیلم‌کوتاه تهران با حضور مدیران سینمایی برگزار می شود

خبرگزاری تسنیم: سی و یکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران از تاریخ ۲۲ مهرماه به مدت چهار روز برگزار شد و آیین اختتامیه این دوره از جشنواره عصرامروز ۲۷ مهرماه ساعت ۱۸:۳۰ در تالار وحدت برگزار می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مراسم اختتامیه سی و یکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران پس از پنج نمایش فیلم‌های کوتاه، بخش مسابقه ملی و بخش بین الملل عصر امروز یکشنبه 27 مهرماه ساعت 18:30 با حضور حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی، علیرضا رضاداد دبیر سی و سومین جشنواره فیلم فجر، حبیب ایل بیگی دبیر جشنواره فیلم کوتاه تهران، جمعی ازمدیران سینمایی و فیلمسازان جوان درعرصه فیلم کوتاه برگزار می‌شود.

علیرضا قربانی خواننده موسیقی ایرانی هم با حضور در آیین اختتامیه سی و یکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران تیتراژ پایانی این جشنواره را می‌خواند.

گزارش اجمالی از سی و یکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران

جشنواره سی و یکم فیلم کوتاه تهران، در میان استقبال فیلمسازان جوان و با حمایت علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان مدیریت کلان در عرصه فرهنگ و هنر، حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی و حبیب ایل بیگی دبیر سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران برگزار شد.

علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخشی از پیام خود که به مناسبت آغاز این دوره از جشنواره ارائه کرده است فیلم کوتاه را به مثابه یک قاب عکس تشبیه کرده است با این تفاوت که فیلم کوتاه مانند عکس تک پلان و بی‌حرکت نیست بلکه جاری و حرکت رو به جلو دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخشی از پیام خود چنین آورده است: فیلم کوتاه در کوتاه‌ترین زمان پیام خود را به مخاطب منتقل می‌کند از همین رو متکی بر فهم ارزش ثانیه‌ها است. وضعیت فیلمساز فیلم کوتاه، همچون وضعیت جراحی است که برای احیاءبیمارش قدر ثانیه‌ها را خوب می‌فهمد؛ زیرا جراح عاطفه هاست.

علی جنتی در بخش دیگری از پیام خود با اشاره به این مطلب که جشنواره فیلم کوتاه تهران بعد از سی و سه دوره برگزاری به پختگی لازم دست یافته است چنین گفته است: بیش از سه دهه از طراحی و برگزاری جشنواره فیلم کوتاه تهران می‌گذرد. اکنون این جشنواره به پختگی و کمال رسیده و کخاطب انتظار دارد در این جشنواره با آثاری روبرو شود که برای تک تک ثانیه‌ها و فریم‌های آن فکر شده باشد.

حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی نیز در بخشی از پیام خود که به مناسبت آغاز سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران، ارائه کرده است چنین عنوان کرد: این جشنواره، جشن قدرت نمایی اندیشه‌های نو و درخشان است. جای خوشوقتی است که انجمن سینمای جوان رویش جوانه‌ها در سراسر کشور را برنامه اصلی خود قرار داده است.
حبیب ایل بیگی دبیر جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران نیز عرضه و نمایش فیلم کوتاه و شناسایی بازار مصرف را محوری‌ترین پیام جشنواره عنوان کرد و گفت: عرضه و نمایش فیلم کوتاه و شناسایی بازار مصرف از محوری‌ترین پیام‌های جشنواره است و تلاش شده حضور برترین‌های فیلم کوتاه از سراسر جهان شرایطی را جهت یک رقابت سازنده و فرهنگی فراهم کند.

سی و یکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران در حالی آغاز و انجام شد که 4826 عنوان فیلم کوتاه متقاضی حضور در بخش مسابقه ملی و بین الملل این رویداد سینمایی بودند که از این تعداد3040 عنوان فیلم خارجی و 1786 عنوان فیلم ایرانی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.

هیات‌های انتخاب در بخش مسابقه ملی در حوزه‌های مختلف مستند، داستانی، پویانمایی و تجربی مجموع آثار را مورد بازبینی قرار دادند و در ‌‌نهایت 182 عنوان فیلم را برای نمایش و داوری سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران پذیرفتند که این تعداد از آثار توسط هیات داوران در بخش مسابقه ملی که متشکل از جعفر صانعی مقدم، امیرش هاب رضویان، فرهاد قائمیان، رضا میر کریمی، روانبخش صادقی، شهرام مکری و هومن بهمنش بودند؛ مورد ارزیابی قرار گرفت.

سی و یکمین جشنواره بین المللی در بخش جنبی از برنامه‌های متنوعی برخوردار بود. به این ترتیب که این دوره از جشنواره 6 بخش جنبی داشت که 5 بخش آن زیر مجموعه سینمای ملی و یک بخش زیر مجموعه بین الملل قرار گرفت و درمجموع 37 فیلم در این بخش‌ها به نمایش در آمد که از این تعداد 34 فیلم در بخش ملی و 3 فیلم در بخش بین الملل به نمایش گذاشته شد.

مجموع فیلم‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، فیلم‌های منتخب پنجمین جشن فیلم کوتاه خانه سینما، فیلم‌های برگزیده جشنواره مفاهیم قرآنی، فیلم‌های دانش آموزی و فیلم‌های بخش می‌ه‌مان از جمله بخش‌های جنبی جشنواره بودند که با استقبال مواجه شدند.

برگزاری پاسداشت مقام شاخص محمدرضا شریفی فیلمبردار فقید سینمای ایران همراه با نمایش آثار از جمله برنامه‌هایی بود که مورد استقبال قرار گرفت.

همچنین مرورآثار شهرام مکری و فرهاد مهرانفر که با استقبال فیلمسازان جوان قرار گرفت از دیگر بخش‌های قابل توجه سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران بود.

برگزاری کارگاه‌های آموزشی و نشست‌های تخصصی از دیگر برنامه‌های جشنواره فیلم کوتاه تهران بود که توسط بخش آموزش با مدیریت سعید‌پور اسماعیلی معاون فرهنگی و آموزش انجمن سینمای جوان برگزار شد.

در این بخش مجموع کارگاه‌ها و نشست‌های تخصصی در دو بخش ویژه مربیان دفا‌تر انجمن سینمای جوان و فیلمسازان برگزار شد به این ترتیب که اولین کارگاه آموزش ویژه مربیان را با موضوع جلوه‌های بصری با حضور امیر رضا معتمدی برگزار شد.

سرفصل‌های کارگاه آموزشی به مربیان شامل شرحی بر جلوه‌های بصری و بررسی انواع آن در تلویزیون و سینما، اصطلاح‌شناسی و بررسی تخصص‌های جلوه‌های بصری، بررسی نرم افزار‌ها و سخت افزارهای جلوه‌های بصری، جایگاه جلوه‌های بصری در ساختار یک فیلم و پایپ لاین جلوه‌های بصری و اجزای آن در مراحل مختلف می‌شدند.

مربیان آموزش دیده پس از پایان این دوره‌های آموزشی گواهی نامه تدریس در دفا‌تر انجمن سینمای جوان را دریافت کردند.

همچنین مجتبی راعی نشستی ویژه اهمیت داستان و مهرداد اسکویی نشستی با موضوع ارزیابی منطق ایده‌پرداز برگزار کردند.

در بخش بین الملل سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران، هیات انتخاب پس از بازبینی آثار ارسال شده به این بخش 95عنوان فیلم را برگزید که از این تعداد 9 فیلم ایرانی در بخش بین الملل جشنواره حضور داشت. مجموع آثار منتخب در این بخش به 3 حوزه مسابقه بین الملل، آسیا، و جهان اسلام تقسیم می‌شد.

در بخش مسابقه بین الملل هیات داوری متشکل از «لوزیانا یوهانا بادر» استاد دانشگاه فریبورگ از کشور سوئیس، «کلود گیزارد» مدیر مرکز سینمای مستند آتلیه «وران» از کشور فرانسه، «کریستین براد تامسون» کارگردان، نویسنده و تهیه کننده سینما از کشور دانمارک، «استر ونگر» کارگردان و تهیه کننده سینما از کشور آلمان و فرشته طائرپور تهیه کننده از ایران بودند که مجموع آثار در این بخش را مورد داوری قرار دادند.

اما دو بخش آسیا و جهان اسلام از ترکیب هیات داوری مجزایی در بخش بین الملل برخوردار بود و مجموع آثار این بخش توسط «عطیا ال دراجی» فیلمساز عراقی، نرگس آبیار کارگردان و بهمن آقا حاجی آقا از ایران مورد بررسی قرار گرفت.

یکی از بخش‌های جنبی در بخش بین الملل که در دومین روز از برگزاری این رویداد سینمایی برپا شد؛ نمایش آثار مدرسه «وران» از کشور فرانسه بود.

به این ترتیب که مدرسه «وران» دوره‌های فیلمسازی مستند با این نیت که فیلمسازان، جهان را از دریچه تازه‌ای تجربه کنند برگزار می‌کند. در این بخش جنبی در بخش بین الملل جشنواره فیلم کوتاه تهران، سه فیلم مستند «برای من خورشید هرگز غروب نمی‌کند» ساخته مینا راد، «قطار» به کارگردانی تمور مجاویا و فیلم «شب غبار آلود» نمایش داده شد.

سی و یکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران در جدید‌ترین دوره از برگزاری خود به مدیت پنج روز میزبان حضور فیلمسازان جوان در کنار پیشکسوتان سینمای ایران و فیلم کوتاه در پردیس سینمای بود. علیرضا رضاداد دبیر جشنواره فیلم کوتاه تهران و محمد احسانی معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی از جمله مدیران می‌ه‌مان در این دوره از جشنواره بودند.

آیین اختتامیه این دوره از جشنواره فیلم کوتاه تهران امروز عصر27 مهرماه ساعت 18:30 در تالار وحدت برگزار می‌شود.

انتهای‌پیام/