شناسهٔ خبر: 70553174 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

چرا نویسنده «هری پاتر» کتاب‌هایش را با نام واقعی‌اش منتشر نکرد؟

زنان فقط در قرن ۱۹ مجبور نبودند که اگر می‌خواهند دست به قلم ببرند، زیر نامی مردانه کتاب‌شان را منتشر کنند. در قرن بیست‌ویکم هم این اتفاق افتاده است که معروف‌ترین‌شان به یکی از محبوب‌ترین رمان‌های نوجوانان برمی‌گردد که به لطف اقتباس سینمایی‌اش شهرتی جهانی دارد.

صاحب‌خبر -

در میان داستان‌های محبوب نوجوانان در جهان، مجموعه ۷جلدی «هری پاتر» نوشته جی. کی. رولینگ جایگاه ویژه‌ای دارد. این رمان‌ها شرح زندگی جادوگر جوانی به نام هری پاتر و دوستان و دشمنانش به ترتیب هرماینی گرنجر و رونالد ویزلی و درِیکو مالفوی است که همگی دانش‌آموزان مدرسه سحر و جادوگری هاگوارتز هستند.

به گزارش همشهری آنلاین؛ بخش اصلی داستان پیرامون تلاش و مبارزه هری برای غلبه بر جادوگر سیاه، لرد ولدمورت، است که هدفش سرکوب کردن افراد غیرجادوگر (مشنگ‌ها)، تحت فرمان درآوردن دنیای جادوگران و نابود کردن همه کسانی است که در مقابل او ایستاده‌اند. استودیوی فیلمسازی برادران وارنر از این داستان‌ها ۸ اقتباس سینمایی ساخته که همگی پرفروش و پرتماشاگر بوده‌اند.

جی. کی. رولینگ در سال ۱۹۹۰ زمانی که در ایستگاه قطار منتظر بود ایده این داستان عالم‌گیر به ذهنش رسید. جالب است بدانید که نام اصلی خانم رولینگ، جوآن است ولی زمانی که نخستین کتاب هری پاتر را نوشت، انتشارات بلومزبری، ناشر کتاب «هری پاتر»، اعتقاد داشت چون خوانندگان این کتاب پسران جوان هستند و ممکن است کتابی را که نویسنده آن زن باشد نخرند، به رولینگ پیشنهاد کرد به جای به کار بردن نام واقعی‌اش، کتاب را با نامی کوتاه‌شده امضاء کند.

از آنجا که وی مانند دیگران نام وسط نداشت، حرف ک به جای نام کاتلین را به عنوان دومین حرف انتخاب کرد. این نام مربوط به مادربزرگ پدری‌اش بود. با توجه به فروش ۵۰۰ میلیون نسخه ای «هری پاتر» جای تعجب ندارد که رولینگ یکی از ثروتمندترین نویسندگان جهان است.