شناسهٔ خبر: 70863357 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

گلاره عباسی مسئول اکران توضیح‌دار فیلم‌های جشنواره فجر مطرح کرد

۲ فیلم برای مخاطب ناشنوا در این دوره از جشنواره فجر

نمایش ویژه فیلم‌های جشنواره فجر برای توان‌خواهان، خبری از یک برنامه جدید است که از سوی دبیرخانه چهل‌و‌سومین دوره از جشنواره فیلم فجر مخابره شد. قرار است منتخبی از فیلم‌های چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر ویژه توان‌خواهان به نمایش در آید.

صاحب‌خبر -
جوان آنلاین: در این دوره از جشنواره قرار است دو فیلم برای مخاطبان نابینا با روش توضیح‌دارسازی نمایش داده‌شود. این آثار با همان متدی که طی سال‌های اخیر به صورت مستمر از سوی تیم سوینا اجرا شده‌اند، آماده نمایش می‌شوند.
نمایش ویژه فیلم‌های جشنواره فجر برای توان‌خواهان، خبری از یک برنامه جدید است که از سوی دبیرخانه چهل‌و‌سومین دوره از جشنواره فیلم فجر مخابره شد. قرار است منتخبی از فیلم‌های چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر ویژه توان‌خواهان به نمایش در آید. این رویداد که از سوی دبیرخانه جشنواره برگزار می‌شود، شامل شش سانس اختصاصی، یعنی دو سانس برای نابینایان، دو سانس برای ناشنوایان و دو سانس برای جانبازان و معلولان است که در پردیس سینمایی باغ کتاب تهران اجرا خواهد شد. بخش نابینایان این اکران‌ها با مدیریت گلاره عباسی انجام می‌شود که چند سالی است با راه‌اندازی مؤسسه سوینا در بحث اکران توضیح‌دار فیلم‌ها و سریال‌ها مشغول خدمات‌رسانی به این قشر از جامعه است. گلاره عباسی در توضیح این پروژه گفت: «ما امسال در مؤسسه سوینا ششمین سال فعالیت خود را می‌گذرانیم و تاکنون تلاش کرده‌ایم که فیلم‌ها و سریال‌ها را همزمان با اکران و پخش عمومی دسترس‌پذیر کنیم، تا مخاطبان نابینا نیز امکان بهره‌مندی از آن را داشته باشند. در این دوره از جشنواره قرار است دو فیلم برای مخاطبان نابینا با روش توضیح‌دارسازی نمایش داده شود. این آثار با همان متدی که طی سال‌های اخیر به صورت مستمر از سوی تیم سوینا اجرا شده‌اند، آماده نمایش می‌شوند.» عباسی همچنین به چالش‌های دسترس‌پذیری آثار سینمایی و سریال‌ها برای افراد توان‌خواه اشاره کرد و توضیح داد که چنین اقدامی نیازمند همکاری تهیه‌کنندگان و پلتفرم‌های خصوصی است. عباسی گفت: «این کار خیلی پیچیده یا پرهزینه نیست. تنها چیزی که نیاز دارد، احساس مسئولیت اجتماعی از سوی سازندگان آثار و بستر‌های پخش‌کننده است. ما می‌توانیم با امکانات موجود، در زمان کوتاهی نسخه‌های مناسب برای نابینایان را آماده کنیم.» مدیر مؤسسه سوینا در ادامه با اشاره به اینکه بخشی از این مسئولیت اجتماعی به تهیه‌کنندگان، پلتفرم‌ها و صاحبان آثار برمی‌گردد تا نسخه‌های دسترس‌پذیر را همزمان با اکران عمومی در اختیار قرار دهند، تأکید کرد: این همکاری می‌تواند از یک جشنواره مانند جشنواره فجر شروع شود و سپس به عنوان یک استاندارد دائمی ادامه یابد. در جشنواره کودک و نوجوان، تجربه‌های خوبی در این زمینه داشتیم که موجب تشویق بیشتر جامعه فرهنگی برای تکرار این کار شد. ما در مؤسسه سوینا هر ماه یک فیلم را توضیح‌دار می‌کنیم و برای نابینایان از طریق یکی از پلتفرم‌ها سریال نمایش می‌دهیم. این کار نیاز به مشارکت همه پلتفرم‌ها دارد تا به شکل گسترده اتفاق بیفتد.