به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، دانشگاهیان اعم از اساتید و تشکلهای دانشجویی در هفته گذشته از طرق مختلف نسبت به قرارداد FATF اعتراض کردند و این قرارداد را ننگینترین قرارداد تاریخ کشور برشمردند.
جنبش عدالتخواه دانشجویی در بیانیهای درباره قرارداد FATF اعلام کرد: آیندگان خواهند خواند که آمریکائیها در خواب هم نمیدیدند که روند استحاله جمهوری اسلامی به جایی برسد که بانکهای ایرانی، نهادهای دفاعی ایرانی را تحریم کنند.
*پنج دانشگاه ایرانی در فهرست دانشگاههای برتر QS
دانشگاه صنعتی شریف با کسب رتبه در بازه 440 – 431، دانشگاه علم و صنعت در اولین حضور خود با کسب رتبه در بازه 500 – 491، دانشگاه صنعتی امیرکبیر در اولین حضور خود با کسب رتبه 550 – 501، دانشگاه تهران با کسب رتبه در بازه 600 – 551 و دانشگاه شهید بهشتی در اولین حضور خود با کسب رتبه 701 توانستند در جمع 916 دانشگاه برتر جهان قرار بگیرند که حضور سه دانشگاه از ایران برای اولین بار در رتبه بندی جهانی QS نشان از توجه دانشگاههای تراز اول کشور به بحث رتبه بندیهای بین المللی است و نوید بخش حضور سایر دانشگاههای کشورمان در ترازهای جهانی ارزیابی میشود.
بر اساس رتبه بندی جهانی لایدن ، 14 دانشگاه و بر اساس رتبه بندی تایمز 8 دانشگاه ایران در فهرست یک درصد دانشگاههای برتر و تاثیر گذار دنیا قرار دارند.
گزارشها حاکیست در رتبه بندی دیگری نیز 35 دانشگاه ایران شامل 14 دانشگاه جامع، 10 دانشگاه و موسسه تحقیقاتی علوم پزشکی، 8 دانشگاه صنعتی، 2 دانشگاه غیر متمرکز و یک پژوهشگاه از جمهوری اسلامی ایران در جمع موثرترین دانشگاهها و موسسات تحقیقاتی جهان قرار گرفتند.
بر اساس گزارش پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، رتبهبندی موسسه QS بر اساس شش شاخص اعتبار علمی دانشگاه، اعتبار افراد شاغل در مجموعههای دانشگاه و مجموعههای ذیربط، استناد به مقالات اعضای هیئت علمی، نسبت هیئت علمی به دانشجو، نسبت هیئت علمی بین المللی به داخلی و نسبت دانشجویان بینالمللی به داخلی صورت میگیرد.
* برگزاری جشنواره گیاهان دارویی
سومین جشنواره و نمایشگاه گیاهان دارویی در هفته گذشته در مصلای تهران برگزار شد.
محمدحسن عصاره دبیر ستاد توسعه گیاهان دارویی معاونت علمی ریاست جمهوری در مراسم افتتاحیه سومین جشنواره و نمایشگاه گیاهان دارویی در مصلای تهران گفت: امیدواریم حلقههای اشتغال و اقتصاد و دانش از طریق این جشنواره به یکدیگر متصل شود، به خصوص پیشرفت علمی را در بحث پزشکی نوین و سنتز داروهای نوترکیب دارویی، بسیار مورد توجه قرار دادهایم.
وی با اشاره به چالشهای حوزه سلامت گفت: پیدایش بیماریهای نوظهور، حجم استفاده بشر از ترکیبات شیمیایی ناشناخته، طولانی شدن فهرست ترکیبات ممنوعه از سوی اتحادیه اروپا، افزایش عوارض مواد شیمیایی و افزایش هزینه تشخیص و درمان بیماریها از چالشهای حوزه سلامت است.
عصاره اظهار داشت: سطح زیرکشت گیاهان دارویی در سه کشور چین، آمریکا و کانادا از 393 هزار هکتار در سال 1990 با 40 درصد رشد به 3 میلیون و 200 هکتار در سال 2015 رسیده است.
دبیر ستاد توسعه گیاهان دارویی معاونت علمی ریاست جمهوری در رابطه با گردش مالی اقتصادی در زمینه گیاهان دارویی عنوان کرد: در صنایع داروسازی با استفاده از ترکیبات گیاهی 65 میلیارد دلار، در صنایع عطر، طعم و رنگ 48 میلیارد دلار، در صنایع آرایشی و بهداشتی 53 میلیارد دلار، در صنایع تولید سموم و کودهای گیاهی 12 میلیارد دلار و در صنایع تولید شیرینکنندههای طبیعی و نوشابههای گیاهی 8.5 میلیارد دلار گردش مالی گیاهان دارویی است.
وی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی مسئله گیاهان دارویی را در ردیف (الف) بررسیها قرار داده و سند ملی گیاهان دارویی تصویب شده است که ستاد گیاهان دارویی این سند را به یک نقشه تبدیل کرده است و امیدواریم در سال 1404 حدود یک میلیون اشتغال مستقیم در این حوزه داشته باشیم.
* مهلت ثبت و ارسال اثر در بخش خارجی جشنواره فارابی تا پایان شهریور ماه تمدید شد
حسین میرزایی رئیس دبیرخانه هشتمین دوره جشنواره بینالمللی فارابی گفت: مهلت ثبت و ارسال اثر در بخش خارجی جشنواره فارابی تا پایان شهریور ماه تمدید شد.
وی افزود: با وجود اینکه در بخش داخلی تنها یک هفته مهلت ارسال اثر را به دلیل تماسهای علاقهمندان تمدید کردیم اما در بخش خارجی برای سهولت دریافت آثار خارجی 20 روز این مهلت را تمدید کردهایم.
میرزایی ادامه داد: به این ترتیب علاقهمندان برای ارسال آثار در سامانه الکترونیک این جشنواره در بخش خارجی مهلت دارند و در دو بخش ایران شناسی و اسلامشناسی میتوانند آثار خود را در این مدت زمان ثبت کنند.
رئیس دبیرخانه هشتمین دوره جشنواره بینالمللی فارابی تاکید کرد: تمامی پژوهشگران خارجی دو حوزه اسلام شناسی و ایران شناسی تا پایان روز چهارشنبه 31 شهریور ماه فرصت دارند، آثار خود را شامل گـزارش نهایی پژوهش، پایان نامه و کتاب که در چهار سال گذشته (از ابتدای فروردین 1391 تا پایان اسفند 1394) انجام شده است، در سایت این جشنواره ثبت کنند.
وی گفت: این دبیرخانه در بخش داخلی بیش از 3700 اثر از نویسندگان، مولفان، مترجمان و پژوهشگران و همچنین دانشگاهها، موسسات و انجمنهای علمی دریافت کرده است.
انتهای پیام/
∎