به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، ایران با داشتن حدود هشت هزار گونه گیاهی به مهد گیاهان دارویی مشهور است، اما استفاده از پتانسیل گیاه درمانی در کشور با چالش هایی همچون برداشت بی رویه، خام فروشی، به روز نبودن فناوری، بسته بندی و عرضه نامناسب داروها و رعایت نکردن استانداردهای بین المللی مواجه است.
عضو شورای سیاستگذاری سومین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآورده های طبیعی طب سنتی و اسلامی ایران در برنامه روی خط خبر شبکه خبر در خصوص ارزیابی و روند استفاده از داروهای گیاهی در کشور گفت: ما در خصوص گیاهان دارویی باید اطلاعات و کار خوب به مردم ارائه دهیم.
دکترمتین با توجه به حجم گسترده بمباران اطلاعاتی و تبلیغات ماهواره ای در خصوص داروهای شیمیایی و تاریخ گذشته و عرضه آن به مردم تصریح کرد: باید در این زمینه به مردم اطلاع رسانی کنیم تا به جای استفاده از این داروها که ضررهای فراوانی دارند، گیاهان دارویی را جایگزین آنها کنند.
عضو شورای سیاستگذاری سومین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی درباره نظارت بر عطاری ها افزود: در این زمینه باید نظارت ویژه ای داشته باشیم و وزارت بهداشت در این خصوص باید حساس باشد و مردم نیزهوشمندانه عمل کنند و برای تندرستی خودشان تحقیق کنند.
متین در خصوص برگزاری جشنواره گیاهان دارویی افزود: این جشنواره بسیار گسترده بود، اکثریت مردم به اهمیت طب سنتی و گیاهان دارویی پی بردند و در این جشنواره کارگاههای آموزشی در خصوص تولید و تجاری سازی و ضررهای غذاهای مسموم کننده و سرب دار اطلاعات زیادی ارائه کردند.
عضو شورای سیاستگذاری سومین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآورده های طبیعی طب سنتی و اسلامی ایران در خصوص نظارت بر عطاری ها اظهار کرد: عطاری ها حق دارند عرق های گیاهی به فروش برسانند اما متاسفانه شاهد نسخه پیچی در این عطاری ها هم هستیم که در حیطه کاری آنها نیست و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در این زمینه باید سختگیری و نظارت کند و عطاری ها باید قانونمند باشند. آموزش های لازم را نیز بگیرند و الزاما بهترین مراکز توزیع گیاهان دارویی باید اصلاح و کنترل شوند.
دانلود