شناسهٔ خبر: 15161789 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

سالیانه 150 تا 180 هزار دانشجوی ایرانی از کشور خارج می شوند

اصفهان- ایرنا- یک متخصص آموزش پزشکی گفت: سالیانه 150 تا 180 هزار دانشجوی ایرانی برای تحصیل، از کشور خارج می شوند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، حبیب الله رضایی روز چهارشنبه در حاشیه برگزاری گردهمایی 'تدوین نقشه راه بین المللی سازی آموزش علوم پزشکی در کشور'، در جمع خبرنگاران اصفهان افزود: سالانه 50 میلیارد دلار برای تحصیل دانشجویان ایرانی در سایر کشورها، از ایران خارج می شود.
وی با اشاره به اینکه تبادل دانشجو بین دانشگاه های مختلف یکی از مؤلفه های بین المللی سازی دانشگاه هاست، گفت: در سال 2014 بیش از دو میلیون دانشجوی خارجی در سطح جهان وجود داشت و پیش بینی می شود این آمار در سال 2025 به هشت میلیون نفر برسد.
وی با بیان اینکه دانشگاه های جهان با پذیرش دانشجوی خارجی،درآمد کسب می کنند ، افزود: آمریکا از جذب دانشجویان خارجی 13 میلیارد دلار در سال درآمد کسب می کند و ژاپن نیز 300 هزار دانشجوی خارجی را تا سال 2020 جذب کرده است.
رضایی با بیان اینکه درآمدزایی یکی از اهداف جذب دانشجوی خارجی است، گفت: دانشگاه های کشور ما نیز باید بکوشند تا در این روند رو به رشد، سهمی را به خود اختصاص دهند.
وی با بیان اینکه برنامه تحول نظام سلامت چندین بسته دارد که یکی از آنها، 'بین المللی سازی سلامت' است، افزود: این بسته شامل چهار محور است که یکی از این آنها به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان واگذار شده است.
رضایی با اشاره به اهمیت و ضرورت بین المللی سازی آموزش افزود: برای ارتقاء منابع انسانی و تولید درآمد، باید به سمت بین المللی سازی حرکت کنیم.
وی گفت: از طریق برقراری و افزایش روابط فرهنگی و علمی با دانشگاه های سایر کشورها، می توانیم علاوه بر تولید دانش و پژوهش، از ظرفیت های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و علمی بین المللی سازی آموزش پزشکی نیز استفاده کنیم.
رضایی گفت: تبادل دانشجو، استاد،کارکنان، برنامه های آموزشی و تاسیس شعبه های آموزشی در کشورهای دیگر از مولفه های بین المللی سازی آموزش در دانشگاه محسوب می شود و از این طریق می توان به یک مفهوم مشترک دست یافت.
این متخصص آموزش پزشکی با بیان اینکه بین المللی سازی به معنای تعامل دوطرفه است، گفت: با برگزاری اینگونه نشست ها می توان به نقاط قوت و ضعف آموزش در کشور پی برد و چشم اندازی را برای کشور طراحی کرد.
رضایی با بیان اینکه بسته های مختلفی برای برگزاری دوره های آموزشی در کشور طراحی شده است، گفت: 57 دانشگاه کشور با تقسیم بندی در 10 قطب مختلف، مسئولیت بین المللی سازی آموزش علوم پزشکی کشور با دانشگاه های علوم پزشکی کشورهای هدف را بر عهده دارند.
دست اندرکاران دانشگاه های علوم پزشکی کشور برای تدوین نقشه راه بین المللی شدن آموزش علوم پزشکی، روز چهارشنبه در اصفهان گردهم آمدند.
در این همایش یکروزه در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، مدیران امور بین الملل و مدیران آموزشی از 10 قطب دانشگاهی و علوم پزشکی کشور، ضمن مبادله آخرین دستاوردهای علمی، در باره دستیابی به راهکارها و تدوین نقشه راه برای جهانی سازی علوم پزشکی ایران گفتگو و تبادل نظر کردند.
دستیابی به یک مفهوم مشترک در زمینه بین المللی سازی آموزش در دانشگاه های علوم پزشکی کشور، بهره وری از علوم پزشکی و توانمندی های علمی در تولید سرمایه ملی و رویکرد به گردشگری سلامت از جمله اهداف طرح جهانی سازی علوم پزشکی عنوان شده است.
6027/7150