شناسهٔ خبر: 15156877 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

استاندار فارس: صدور مجوزهای بی رویه در بخش تعاون آسیب زا است

شیراز- ایرنا- استاندار فارس گفت: نباید به دنبال بالابردن تعداد تعاونی ها بود چرا که این امر، آسیب زاست و ایجاد واحدهای مشابه به معنای تعطیلی واحدهایی است که از قبل در این زمینه فعالیت داشته اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، سیدمحمدعلی افشانی چهارشنبه در آیین تجلیل از برگزیدگان یازدهمین جشنواره تعاونی های برتر استان فارس در شیراز افزود: یکی از دلایلی که برای برخی شرکت های تعاونی فعال در عرصه تولید لبنیات مشکل ایجاد کرد، تعداد زیاد مجوزهای صادر شده بود که فعالیت واحدهای جدید، سبب شد واحدهای قدیمی تر با کمتر از ظرفیت اسمی به تولید بپردازند.
وی گفت: یکی از مشکلات اساسی در تعداد زیادی از تعاونی های موجود ناشی از ایجاد تعاونی بدون کار کارشناسی است و در این فرایند، عده ای عضو هیئت مدیره و مدیرعامل می شوند که نه اطلاعات و نه تخصصی در این زمینه دارند و در برخی موارد، از یک خانواده هستند.
استاندار فارس اظهار کرد: ارزیابی تعاونی ها باید از روز نخست فعالیت صورت گیرد نه از زمانی که آنها دچار مشکل می شوند.
افشانی گفت: وظیفه اداره های تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اتاق تعاون این است که مسئولان شرکت های تعاونی در آغاز فعالیت آنها ارزیابی شوند در غیر این صورت، ناآگاهی و تخصص نداشتن آنها به توقف فعالیت این شرکت ها و متضرر شدن سهامداران منجر می شود.
وی ادامه داد: امروز از تعاونی هایی به استانداری مراجعه کننده داریم که سی سال قبل با هدف ساخت مسکن تشکیل شده بودند و به هدف خود نرسیده اند.
استاندار فارس اظهار کرد: فعالان عرصه تعاون توجه داشته باشند که مهمترین شاخصه سرمایه اجتماعی برای فعالیت آنها، ایجاد اعتماد است. اگر تعاونی ها به شکل صحیح فعالیت کنند و نتایج ملموسی داشته باشند، اعتماد ایجاد می شود در غیراین صورت، اعتماد به تعاونی ها در جامعه کمتر و سرمایه اجتماعی بخش تعاون آسیب می بیند.
افشانی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر ضرورت توزیع متعادل ثروت و تحقق عدالت اجتماعی، نقش تعاونی ها در این زمینه را یادآور شد و گفت: امروز پس از گذشت 37 سال از پیروزی انقلاب و تصویب قانون اساسی، باید بررسی کرد که آیا جایگاه تعریف شده برای تعاونی ها محقق شده است یا خیر. این به آن معنا نیست که اگر هدف تعریف شده برای بخش تعاون محقق نشده است، از پیگیری این مسیر درست و صحیح ناامید شویم بلکه باید با جدیت و برنامه ریزی بهتر در مسیر تحقق هدف گام برداریم.
استاندار فارس اظهار کرد: ایجاد مشاغل خانگی در جامعه امروز ما که با مشکلاتی در زمینه اشتغال به ویژه اشتغال جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاه ها روبرو است، ضروری است و البته زمینه آن نیز فراهم است.
افشانی گفت: به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، تنها در هفته دولت (دوم تا هشتم شهریور) امسال 230 روستا به شبکه اینترنت متصل شدند و بر این باور هستم که اگر تعاونی ها به صورت شبکه ای کار کنند و با ارتباطاتی که به مدد فناوری تسهیل شده است، گام های موثری می توانند بردارند.
وی افزود: البته گسترش فعالیت جمعی در قالب تعاونی ها در جامعه ما که علاقه مردم بیشتر به کارهای فردی است، کار دشواری است.
استاندار فارس اظهار کرد: کار جمعی به نوعی تمرین مشارکت و اجتماعی بودن است که تحقق آن به کمک شبکه اینترنت و فناوری ارتباطات، ساده تر و راحت تر از گذشته شده است.
وی در ادامه بر اهمیت توجه به فناوری و شرکت های دانش بنیان تاکید کرد و گفت: شرکت های دانش بنیان در حوزه تعاون را باید تقویت کنیم چرا که این شرکت ها در قالب تعاونی، اشتغال بیشتری برای افراد ایجاد می کنند.
افشانی ادامه داد: مجموعه دولت از تعاونی ها به طور جدی حمایت می کند و انتظار است که نمایندگان مجلس، مدیران، فرمانداران، بخشداران و ائمه جمعه نیز مردم را به سرمایه گذاری در بخش تعاون تشویق کنند.

** واحدهای تولیدی معطل یارانه تسهیلات نمانند
استاندار فارس با اشاره به تسهیلات 160 هزار میلیارد ریالی دولت برای رونق تولید و جلسه روز سه شنبه خود با معاون اول رئیس جمهوری اظهار کرد: به گفته دکتر جهانگیری، تسهیلات رونق تولید در استان فارس سقف مشخصی از نظر رقم و تعداد پروژه ندارد و به هر میزان که تلاش شود و متقاضی بهره گیری از این تسهیلات باشد، می توان از این تسهیلات بهره گرفت.
افشانی گفت: انتظار است شرکت های تعاونی که واحدهای تولیدی مشکل دار و یا طرح های در دست احداث با پیشرفت بیش از 60 درصد دارند، برای بهره گیری از این فرصت اعطای تسهیلات گام های لازم را بردارند.
وی اظهار کرد: در ارتباط با تسهیلات رونق تولید، بانک ها خیلی خوب عمل کردند و امروز استان فارس با جذب یک هزار و 600 میلیارد ریال تسهیلات از این محل، در کشور مقام نخست را به خود اختصاص داده است.
استاندار فارس گفت: برخی واحدهایی که اقدام در زمینه دریافت تسهیلات رونق تولید را به انتظار درنظرگرفته شدن یارانه تسهیلات به عقب می اندازند توجه داشته باشند که پرداخت یارانه تسهیلات مدنظر نیست و شرکت ها نباید معطل این موضوع بمانند و درخواست های خود را پیگیری کنند.
در این آیین از 16 تعاونی برتر استان فارس که در میان آنها، شرکت های تعاونی صنایع دستی و بیمارستان اردیبهشت شیراز در سطح ملی نیز برگزیده شده اند، تجلیل شد.
بنا بر اعلام دبیرخانه یازدهمین جشنواره تعاونی های برتر استان فارس، هم اینک بیش از شش هزار تعاونی در استان فارس فعال هستند که از میان آنها، 400 تعاونی در این جشنواره شرکت کردند و با بررسی های صورت گرفته، 16 تعاونی برتر تجلیل شدند.
در این آیین از سند فرهنگ تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس رونمایی شد.
2027 /1876