به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در اسلامآباد، 8 شرکت پاکستانی در همایش « ارتش-2016» شرکت خواهند کرد که از سوی وزارت دفاع روسیه از 6 تا 11 ماه سپتامبر سازماندهی شده است.
عرضه محصولات مجتمع نظامی — صنعتی پاکستان در چنین همایش مهمی را می توان گامی جدی در توسعه روابط نظامی و دفاعی — فنی بین مسکو و اسلام آباد دانست.
پاکستان خواهان همکاری در بخش نظامی با روسیه است و برای خرید انواع تسلیحات ابراز آمادگی کرده است.
در دو سال اخیر همکاری نظامی- فنی روسیه با پاکستان پیشرفت خوبی داشته است.
تا قبل از سال 2014 همکاری دو کشور در این عرصه ناچیز بود.
مسکو دائما نگران از دست دادن بازار بزرگ هند بود. اما فعلا این ممنوعیت هر چند بصورت غیر فرمال رفع شده است.
پاکستان و روسیه درباره خرید جنگندههای سوخو و بالگردهای ام آی 35 در حال رایزنی با یکدیگر هستند.
رویکرد همه جانبه آمریکا به سمت هند و امضای توافقنامه همکاری هستهای با این کشور به پاکستان نشان داد که آمریکا به عنوان متحد منطقهای خود دهلی نو را جایگزین اسلام آباد کرده است.
همچنین به اعتقاد کارشناسان، بیتوجهی واشنگتن به انتقادات پاکستان در خصوص توافق هستهای با هند و بی توجهی آمریکا به درخواست اسلام آباد برای امضای توافقنامه هستهای مشابه توافقنامه اتمی هند، باعث شد تا اسلام آباد درصدد توسعه روابط خود با چین و روسیه برآید.
سفر پی در پی و متقابل مقامات پاکستان به روسیه نشان داد که اسلام آباد درصدد است برای تقویت موقعیت نظامی و سیاسی خود در منطقه به ویژه در برابر دهلینو روابط خود را با مسکو گسترش دهد.
به هر حال، رویکرد پاکستان به سمت توسعه همکاری با روسیه و در مقابل تلاش کشورهای غربی به ویژه آمریکا برای توسعه همکاری با هند باعث شکلگیری معادله جدیدی از قدرت در منطقه جنوب آسیا شده که افزایش رقابتهای تسلیحاتی بین دو قدرت هستهای این منطقه یعنی هند و پاکستان را به دنبال دارد.
کارشناسان عنوان میکنند، تنش میان قدرتهای هستهای منطقه سبب میشود وضعیتی پیش بیاید که کشورهای صادر کننده سلاح از آن سود ببرند و مردم منطقه جنوب آسیا که از شرایط نامناسب اقتصادی برخوردارند همچنان شاهد وخیم تر شدن وضعیت خود باشند.
انتهای پیام/ح
∎