شناسهٔ خبر: 15153162 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیرکل حفاظت محیط زیست کرمان:

بخش زیادی از ریزگردها در کشور مربوط به تالاب جازموریان است

کرمان - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان گفت: بخش زیادی از ریزگردها در کشور مربوط به تالاب جازموریان است که باید با احیای این تالاب، از مشکلات بعدی جلوگیری کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا محمود صفرزاده روز چهارشنبه در آیین گشایش دومین همایش ملی مدیریت پایدار منابع خاک و محیط زیست در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان افزود: با پیگیری های استاندار کرمان، کارگروه ملی احیای تالاب جازموریان تشکیل شده و قرار است ردیف اعتباری لازم برای آن در نظر گرفته شود تا این تالاب احیا شود.
جازموریان به عنوان یکی از بزرگترین حوزه های آبریز فلات مرکزی ایران و جنوبشرق کشور و عامل تنظیم اکوسیستم منطقه در گذشته از ده ها رودخانه فصلی و دو رودخانه دایمی هلیل رود جیرفت و بمپور استان سیستان بلوچستان تامین آب می شد که به دلیل کاهش نزولات آسمانی، خشکسالی متوالی و برداشت بی رویه آب از منابع زیر زمینی خشکیده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کرمان، فقر را عامل تخریب محیط زیست دانست و گفت: درست نیست که روی گنج نشسته باشیم اما مردم فقیر باشند و باید مردم را در حوزه های مختلف توانمند کنیم.
وی اضافه کرد: در حال حاضر بالغ بر 80 درصد منابع آب زیر زمینی استان کرمان را استفاده می کنیم و در حال حاضر فاجعه زیست محیطی را در این استان داریم.
صفرزاده گفت: استان کرمان تنوع اقلیمی بسیار متفاوت و غنای زیستی بسیار خوبی در این استان وجود دارد و ادعا داریم که ویترین تنوع زیستی نه تنها کشور بلکه جهان هستیم.
وی خاطرنشان کرد: یکهزار و 350 گونه گیاهی از هشت هزار گونه گیاهی کشور را در استان کرمان داریم که 800 مورد در پارک ملی خبر هستند.
وی به موضوع اکوتوریسم و ظرفیت های استان در این بخش اشاره کرد و گفت: این طرح در راستای چارچوب های قانونی در پارک خبر در دست پیگیری است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان به ابلاغ سیاست های حفاظت محیط زیست در 17 آبان سال گذشته اشاره و بیان کرد: باید آشتی بین محیط زیست و تمامی فعالیت های اقتصادی را محقق کنیم.
وی تاکید کرد: باید رنگ سبز روشنی که نوید حیات و توسعه پایدار دهد را محقق کنیم و این به معنای استفاده نکردن از منابع محیط زیست یا از سوی دیگر تحقق توسعه به هر قیمتی نیست.
صفرزاده گفت: محیط زیست در کشور به همت دولت تدبیر و امید احیا شده که نمونه اول آن احیای دریاچه ارومیه بوده است.
وی تصریح کرد: در سه سال اخیر لوایح متعدد از سوی سازمان حفاظت محیط زیست به مجلس شورای اسلامی ارائه شد اما به دلیل قرار داشتن اولیت های دیگر، این موارد مورد بررسی قرار نگرفت.
وی افزود: لوایح هوای پاک، خاک پاک، احیای تالاب ها و مقابله با گرد و غبار و پدیده ریزگرد و حمایت از حقوق محیط بانان و کارکنان محیط زیست مطرح شده و روند قانونی آنها در دست انجام است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان گفت: در حوزه تئوری کارهای زیادی برای حفاظت از محیط زیست انجام شده و در حال حاضر نیاز به برنامه عملیاتی و نقشه راه در این مسیر داریم.
وی افزود: هنوز ارتباط معنادار بین صنایع و بخش تولید با محیط زیست برقرار نشده است و در این حوزه باید کار زیادی انجام شود.
صفرزاده گفت: چالش های اساسی بین 11 منطقه اقتصادی و معدن در کشور با محیط زیست وجود داشت که بخشی از آنها در استان کرمان بود و با نامه استاندار کرمان، رئیس سازمان محیط زیست کشور دستور دادند با تشکیل کارگروه تعامل های معدنی و محیط زیست این موارد برطرف شود.
دومین همایش ملی مدیریت پایدار منابع خاک و محیط زیست تا فردا (پنجشنبه) در دانشگاه شهید باهنر کرمان ادامه دارد.
40 مقاله به صورت حضوری و 200 مقاله به صورت پوستر در این همایش با هدف افزایش شناخت نسبت به خاک و محیط زیست و اهمیت آنها در مدیریت و توسعه پایدار ارائه می شود.
7440/3028