شناسهٔ خبر: 15136420 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

کارشناس فائو:

پروژه جف با اقتصاد مقاومتی سازگار است/کاهش فرسایش در شرق کرمان

کرمان – کارشناس فائو با اشاره به سازگاری پروژه جف با اقتصاد مقاومتی گفت: فرسایش بادی به صورت کاملا محسوس در بخشی از جنگل های تخریب یافته که احیاء شده اند کاهش یافته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، نورا براهمونی پیش از ظهر سه شنبه در نشست خبری با اشاره به اینکه فائو یک آژانس تخصصی سازمان ملل است اظهار کرد: این آژانس پنج هدف شامل امنیت غذایی، کشاورزی پایدار و محصولات پایدار کشاورزی، جنگلداری، شیلات و افزایش سازگاری مردم با محیط زیست در برابر تغییرات اقلیمی و آب و هوایی را دنبال می کند.

وی با اشاره به عضویت ایران در فائو، حمایت های این سازمان از کشورهای عضو را در قالب دو روش دانست و تصریح کرد: روش اول به این صورت است که توان فنی فائو در زمینه‌های مختلف را به دولت‌ها ارائه می‌دهیم و تبادل اطلاعات فنی داشته و پروژه های موفق را به کشور های دیگر معرفی می کنیم.

کارشناس فائو ادامه داد: در روش دوم با تشکیل اتاق‌های فکر درباره استراتژی‌های کلی برای کشاورزی با آنها صحبت می‌کنیم و استراتژی‌هایی معرفی می‌کنیم تا مدیریت پایدار برای کشاورزی، منابع طبیعی و شیلات را انجام دهند.

وی با اشاره به اینکه بسیار اهمیت دارد که مردم بتوانند در مناطق خشک، بیابانی و نیمه‌بیابانی سازگاری خود با محیط زیست را بالا ببرند، گفت: پروژه جف (احیای اراضی جنگلی و تخریب یافته) با بحث اقتصاد مقاومتی و اهداف سازمان فائو سازگار است.

کارشناس ارشد رشد بخش منابع و سیاستگذاری جنگلداری در دفتر مرکزی فائو تصریح کرد: این پروژه مثال خوبی است برای همکاری بین مردم، دولت و سازمان فائو است.

براهمونی با تاکید به اینکه بازدید روز گذشته از ریگان نتایج خوبی داشته است، اظهار کرد: مردم اجرا کننده پروژه هستند و این یکی از دلایل موفقیت پروژه است.

وی تصریح کرد: خوشحالیم نهادها با هم به طور منظم و مرتب همکاری دارند و هدف از اجرای پروژه جف تامین مدیریت پایدار منابع طبیعی است.

وی به دستاوردهای مهم این پروژه اشاره کرد و گفت: احیای اراضی تخریب شده، بازگشت مردم به روستا، ایجاد صندوق های خرد اقتصادی، تامین آب آشامیدنی، تاسیس مدرسه و پارک از دستاوردهای مهم این پروژه است.

براهمونی با تاکید بر اینکه معیشت های جایگزین باعث کاهش فشار بر روی منابع طبیعی می شود، اظهار کرد: کشت گیاهان دارویی، پرورش حیوانات خانگی، استفاده از انرژی بادی و خورشیدی باعث برداشتن فشار از روی منابع طبیعی می شود.

وی افزود: ترکیب علم و دانش، همکاری دولت و مردم و همکاری فائو باعث شده است که فرسایش به طور محسوسی کاهش پیدا کند.

کارشناس ارشد بخش منابع و سیاستگذاری جنگلداری در دفتر مرکزی فائو با اشاره به اینکه استان کرمان با مشکلات آب و هوایی و خشکسالی مواجه است، گفت: کرمان با تقویت گونه های محلی راهکار خود را پیدا کرده است.

وی با اشاره به اینکه مردم نقش اصلی در اجرای پروژه جف داشتند، بیان کرد: مردم این آگاهی را دارند تا از محیط زیست حمایت کنند ولی باید از سوی دولت و راهنمایی های متخصصان حمایت شوند.