شناسهٔ خبر: 15148082 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیرکل استاندارد سمنان:

استانداردهای ملی و بین المللی با همکاری دانشگاه سمنان تدوین می شود

سمنان- ایرنا- مدیرکل استاندارد استان سمنان از همکاری دانشگاه سمنان در تدوین استانداردهای پژوهش محور در سطح ملی و بین المللی خبر دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی استاندارد استان سمنان، عباس رستمی در نشست مشترک مدیران این اداره کل و دانشگاه سمنان گفت: با تشکیل نخستین کمیته فنی(TC) در استان با همکاری دانشگاه سمنان، این دانشگاه می تواند به عنوان مرکز عالی علمی، در تدوین استانداردهای پژوهش محور در سطح ملی و بین المللی، افتخار آفرین باشد.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون حدود 2 هزار و 500 فقره استاندارد ملی در کشور تدوین شده است که 700 فقره از آن، استاندارد اجباری و بقیه تشویقی است و این رقم به نسبت کالاهای مصرفی در کشور که حدود 100 هزار کالاست، رقم اندکی به شمار می آید.
وی ادامه داد: سازمان ملی استاندارد ایران به حمایت و کمک همه جانبه نهادها و مراکز علمی، پژوهشی به ویژه دانشگاه ها برای تدوین استانداردهای بیشتر، برای بالا بردن سطح کیفی کالاها و خدمات نیازمند است.
رستمی همکاری با استادان دانشگاه سمنان به عنوان پایگاه معتبر علمی در امر تدوین استانداردهای ملی را ضروری دانست.
وی افزود: تدوین استانداردهای ملی برای کشور امری مهم به شمار می رود زیرا گذشته از اهمیت آن در تولید کالا و خدمات در کشور، استاندارد به عنوان زبان مشترک جهانی، مجوز صادرات و واردات ملی نیز محسوب می شود.
مدیرکل استاندارد استان سمنان بیان کرد: این اداره کل، برای تایید صلاحیت آزمایشگاه های دانشگاه سمنان به عنوان آزمایشگاه همکار استاندارد، حمایت کامل دارد.
رییس دانشگاه سمنان نیز در این نشست گفت: استاندارد حداقل های مورد نیاز برای تولید محسوب می شود که وجود آن برای تولید ملی لازم و ضروری است.
عباس هنربخش رئوف به لزوم قابلیت اجرای استانداردها در بخش تدوین و نیز ارتقاء استانداردهای ملی اشاره و خاطرنشان کرد: همکاری آزمایشگاه های دانشگاه سمنان به عنوان آزمایشگاه همکار استاندارد، در برنامه قرار دارد.
در این نشست درباره تدوین استانداردهای بین المللی، تشکیل دفتر استانداردسازی در دانشگاه سمنان و نحوه تدوین استانداردهای ملی و ارائه پیشنهاد در سامانه جامع، مباحثی مطرح شد و به چهار استاد دانشگاه سمنان پروانه کارشناسی استاندارد اعطا شد.
6103