به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، فهیمه فرهمندپور عصر امروز در جلسهای که با حضور بانوان فرهیخته و مشاوران فرمانداریهای مازندران در سالن استانداری مازندران برگزار شد، اظهار کرد: بانوان فرهیخته ایرانی در هر عرصهای که به میدان میآیند، توانمندیهای خود را نشان میدهند.
وی افزود: از 460 فرماندار کشور، چهار فرماندار زن داشتیم که سال گذشته یکی از آنها (فرماندار بندر ترکمن) در حادثه منا مظلومانه جان خود را از دست دادند، اکنون سه فرماندار زن در کشور داریم اما به همین تعداد نیز فشار زیادی بر وزارت کشور وارد شد.
مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده بیان کرد: 13 یا 14 بخشدار بانو نیز در کشور داریم که بهخوبی در حال فعالیت هستند و حتی چند روز پیش، برای یکی از آنها که ساکن استان خوزستان است، مراسم بزرگداشت مردمی برگزار شد.
فرهمندپور ادامه داد: تعداد بانوانی که هماکنون در استانداری یا زیرمجموعه وزارت کشور شاغل هستند؛ در مجموع بیشتر از مدیران کل در سایر دستگاههای اجرایی است.
وی گفت: حتی شهادت میدهم که رئیس جمهور اعلام کردند؛ اگر یک خانم و آقا برای مسؤولیت سازمانی در شرایط برابر قرار دارند، سعی شود که خانم انتخاب شود.
مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده با بیان اینکه طرحی را با هدف ارتقای علمی مدیران مسؤول، مشاوران مدیرکل، نمایندگان زن در شوراهای اسلامی شهرها و مشاوران امور بانوان در نظر گرفتهایم، تصریح کرد: برنامهریزیهای انجامشده برای برگزاری یکدوره آموزشی 40 ساعته برای 2 هزار و 200 بانوی ایرانی است.
این مسؤول با اشاره به اهمیت حوزههای علمیه، دانشگاهها و نهادهای مردمی در ارتقای دانش عمومی گفت: همیشه نمیتوان سرمایهگذاریها را وابسته به پول دانست، گاهی باید دانش خود را در اختیار دیگران گذاشته و انفاق کنیم اما هنوز آنچنان که باید از ظرفیت و تخصص بسیج، سازمانهای مردمنهاد و فرهیختگان استفاده نکردیم.
وی با اشاره به آسیبهایی که زنان جامعه با آن درگیر یا در معرض این مشکلات قرار دارند، از تدوین اطلس زنان و آسیبشناسی در این زمینه گفت و تأکید کرد که مشکلات، معجزهوار حل نمیشود و باید این آسیبها را با کمک دستگاههای مربوطه به کمترین میزان برسانیم.
فرهمندپور با بیان اینکه هیچ مأموریتی در حوزه زنان نیست مگر اینکه در مأموریتهای دستگاههای اجرایی باشد، خاطرنشان کرد: اعتبار نمایشگاهها، همایشها، کارگاهها و جشنوارهها در دستگاههای اجرایی گنجانده شده و آنها بابت این برنامهها از دولت بودجه میگیرند، لذا هماهنگیها باید از سوی امور بانوان و خانواده انجام بگیرد و حمایت اداری و معنوی را از ادارات داشته باشند.
مشاور امور بانوان و خانواده وزیر کشور با اعلام اینکه "بودجه هست ولی کم است"، افزود: در این شرایط باید از منابع موجود بهخوبی استفاده شود؛ به عنوان نمونه پارک بانوان در برخی شهرها وجود ندارد اما در پارکهای عمومی هم میتوان فضای کوچکی را به بانوان اختصاص داد.
وی در ادامه به سؤالات تنی چند از حاضران در جلسه پاسخ داد و در جواب نماینده سازمانهای مردمنهاد درباره اینکه چرا باید از انجمنهای مردمنهاد مالیات دریافت شود، گفت: هیچ انجمن مردمنهاد ثبتشده در کشور نباید مالیات بدهد، زیرا یک مصوبه قانونی دارد.
فرهمندپور درباره ارائه تسهیلات خوداشتغالی بیان کرد: تسهیلات فردی روند موفقی نیست و باید به سمت صندوقهای سرمایهگذاری خرد و تعاونیها برویم که عده بیشتری از افراد را میتوانند پوشش دهند زیرا در برخی موارد، تسهیلات دریافتشده برای حل بخشی از مشکل زندگی فرد بهکار گرفته میشود اما کارآفرینی ایجاد نمیشود و یک فرد میماند با اقساط ماهانه که گاه قادر به پرداخت آن نیست.
وی در پایان با بیان اینکه بودجه و اعتبارات دستگاهها برای طیف خاصی نیست، گفت: نمیتوانیم جامعه را خطکشی کنیم اما میتوانیم دستگاههای اجرایی را به سمتی ببریم که برنامهریزیها و اقدام و عمل، منتهی به توزیع و بهرهمندی عادلانه امکانات باشد.
انتهای پیام/86001/آ ۴۰/
∎