شناسهٔ خبر: 15137038 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

رئیس دانشگاه علمی- کاربردی خراسان رضوی:

شهریه دانشگاه علمی- کاربردی خراسان رضوی افزایش نخواهد داشت/۵۰ درصد از دانشجویان این دانشگاه در رشته‌های خدماتی تحصیل می‌کنند

رئیس دانشگاه علمی- کاربردی خراسان رضوی در خصوص افزایش شهریه این دانشگاه در سال جاری، گفت: شهریه این دانشگاه در سال جاری نسبت به سال گذشته تغییری نداشته است.

صاحب‌خبر -

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مجمدجواد سلجوقی امروز در نشست خبری که در سالن جلسات دانشگاه علمی و کاربردی مشهد با بیان این‌که یکی از معضلات جامعه ما که در برنامه ششم به عنوان مشکل اصلی دیده شده بحث اشتغال می‌باشد، گفت: دانشگاه علمی و کاربردی در زمینه اشتغال و مهارت آموزی فعالیت دارد و در برنامه ششم توسعه رسالتش را افزایش اشتغال از طریق مهارت آموزی عنوان کرده است.

 

وی : 41 درصد اشتغال خراسان رضوی در بخش خدمات است به همین دلیل این دانشگاه 50 درصد دانشجویان خود را که معادل 23 هزار دانشجو می‌باشد را در رشته‌های خدماتی پذیرش می‌کند.

 

رئیس دانشگاه علمی و کاربردی خراسان رضوی با اشاره به این موضوع که پس از خدمات بیشترین اشتغال استان با 34 درصد به صنعت اختصاص دارد، خاطرنشان کرد: این دانشگاه در رشته‌های صنعت 36 درصد از دانشجویان خود را که معادل 16 هزار نفر می‌باشد را پذیرش کرده است.

 

سلجوقی با اعلام این خبر که پنج هزار 500 دانشجوی دیگر ما در رشته‌های کشاورزی و گروه فرهنگ و هنر مشغول به تحصیل هستند، افزود: 54 درصد از دانشجویان دانشگاه علمی و کاربردی خراسان رضوی در مقطع کاردانی همچنین 45 درصد دانشجویان در مقطع کارشناسی یعنی معادل 22 هزار نفر مشغول به تحصیل هستند و یک درصد دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل می‌کنند.

 

وی تاکید کرد: 88 درصد دانشجویان این دانشگاه بومی می‌باشند و تعداد مدرسین ثبت نام شده این دانشگاه شش هزار و 582 نفر می‌باشند که از این تعداد پنج هزار 66 مدرس مدرک کارشناسی ارشد و 335 مدرس دیگر مدرک دکترا دارند.

 

رئیس دانشگاه علمی و کاربردی خراسان رضوی با بیان این موضوع که تعداد کد رشته‌های محلی این دانشگاه در این استان هفت هزارو 960 کد رشته می‌باشد، گفت: تعداد رشته‌های کاردانی 475 رشته و کارشناسی 285 رشته است.

 

سلجوقی ضمن بیان این موضوع که ظرفیت این دانشگاه در مهر ماه در مقطع کاردانی 24 هزار و 615 دانشجو پیش بینی شده است، خاطرنشان کرد: در مقطع کاردانی در بهمن ماه ظرفیت دانشگاه هشت هزار 415 دانشجو خواهد بود همچنین ظرفیت مهر ما در مقطع کارشناسی 14 هزار 775 نفر و برای بهمن ماه در همین مقطع پنج هزار 610 دانشجو می‌باشد.

 

وی با اشاره به این موضوع که ظرفیت پذیرش دانشجویان شاغل این دانشگاه 41 درصد و ظرفیت پذیرش دانشجویان آزاد 59 درصد می‌باشد، در ادامه به زمان ثبت نام دانشجویان علمی و کاربردی از طریق سایت سازمان سنجش اشاره کرد و گفت: ثبت نام دانشجویان مقطع کاردانی که از هفتم شهریور ماه آغاز شده تا 17 همین ماه ادامه خواهد داشت و ثبت نام مقطع کارشناسی ا 17 شهریور ماه اغاز و تا 25 همین ماه ادامه خواهد داشت.

 

رئیس دانشگاه علمی و کاربردی تصریح کرد: در سال‌های گذشته ثبت نام در مهر ماه و در بهمن ماه انجام می‌شد؛ اما امسال پذیرش و ثبت نام در شهریور ماه انجام می‌شود

 

سلجوقی با تاکید بر این موضوع که پذیرش دانشجو در این دانشگاه بر اساس نیاز سنجی صورت می‌گیرد، بیان کرد:این نیازسنجی‌ها از طریق دستگاه‌های اجرایی صورت و دانشگاه ان را مورد بررسی قرار می‌دهد و پذیرش خود را بر اساس آن صورت می‌دهد.

 

شهریه دانشگاه در سال جاری افزایش نخواهد داشت

 

وی در خصوص افزایش شهریه این دانشگاه در سال جاری، متذکر شد: شهریه این دانشگاه در سال جاری نسبت به سال گذشته تغییری نداشته است و این دانشگاه به دانشجویانی که در پرداخت شهریه دچار مشکل باشند از طریق صندوق رفاه دانشجویی وام پرداخت می‌کند.

 

رئیس دانشگاه علمی و کاربردی خراسان رضوی با یادآوری این مطلب که دانشگاه علمی و کاربردی این استان دوره‌های کوتاه مدت تخصصی برگزار می‌کند، گفت: این دوره‌ها که به درخواست دستگاه‌های اجرایی برگزار می‌شود برای افزایش مهارت کسانی است که فرصت کمی دارند و نمی‌توانند یک مقطع تحصیلی را بگذرانند.

 

سلجوقی افزود: همچنین این دانشگاه در سه رشته مدیریت خانواد، مدیریت کسب و کار و مدیریت دهیاری‌ها و شوراها در دو مقطع کاردانی و کارشناسی دانشجو می‌پذیرد که زمان ثبت نام آن اعلام خواهد شد.

 

وی در رابطه با نظارت دقیق در بحث مالی و برخورد با یکی از مراکز متخلف این دانشگاه، ابراز داشت: دانشگاه‌های تحت نظر خود را در ابعاد مختلف از جمله آموزشی، فرهنگی و مالی مورد نظارت قرار می‌دهیم و این‌که یک مرکز در بین 73 مرکز دچار مشکل مالی شده به این معنا نیست که نظارت ما مغفول مانده، ما با این مرکز برخورد کرده و اجازه پذیرش دانشجو به آن را ندادیم تا به حالت ثبات برسد.

 

رئیس دانشگاه علمی و کاربردی خراسان رضوی تصریح کرد: همچنین از وزارت علوم درخواست پیگیری این موضوع را داده‌ایم.

 

سلجوقی تاکید کرد: علاوه بر این‌که خودمان بر دانشگاه‌ها نظارت می‌کنیم، دستگاه‌های نظارتی هم وجود دارند که ما را نظارت می‌کنند همچنین دانشگاه علمی و کاربردی یک دانشگاه دولتی است و نمی‌تواند خارج از ضوابط و قانون عمل کند.

 

رئیس دانشگاه علمی و کاربردی خراسان رضوی گفت: این دانشگاه دو هزار مدرس را به منظور این‌که ضوابط و شرایط لازم برای تدریس را کسب کنند، غیر فعال کرده است.

 

سلجوقی در خصوص مدرک این دانشگاه و معتبر بودن آن تاکید کرد: دانشگاه علمی و کاربردی از دانشگاه‌های زیر مجموعه وزارت علوم می‌باشد و مدرکش کاملا معتبر است.

 

50 هزار دانشجوی خراسان رضوی در دانشگاه علمی و کاربردی مشغول به تحصیل هستند

 

وی با بیان این‌که بالاترین تعداد دانشجویان را در دانشگاه‌های دولتی خراسان رضوی، دانشگاه علمی و کاربردی به خود اختصاص داده است که حدود 50 هزار دانشجو می‌باشد، خاطرنشان کرد: از این تعداد 62 درصد دانشجوی پسر و 37 درصد خانم می‌باشند.

 

رئیس دانشگاه علمی وکاربردی خراسان رضوی بیان داشت: تعداد مراکز این دانشگاه در استان 73 مرکز می‌باشد و از این تعداد 13 مرکز در شهرها فعال می‌باشند.

 

سلجوقی در پایان یادآور شد: در این دانشگاه همچنین سه هزار دانشجو در دوره‌های غیر حضوری مشغول به تحصیل می‌باشند.