به گزارش ایسنا، اخوان در نشست رییس سازمان محیط زیست کشور با شوراهای اسلامی شهرها و روستاهای استان، اتاق فکر محیط زیست استان و اعضای سازمان های مردمنهاد گفت: تا چه زمان باید حیثیت محیط زیست بوسیله صنعت آلاینده ایرالکو زیر سوال برود.
وی عنوان کرد: ایرالکو بدون هیچ توجهی به مسائل زیست محیطی فعالیت خود را ادامه میدهد و به این طریق به مردم خیانت میکند. بیش از این صبر جایز نیست و باید برخوردی جدی با این صنعت آلاینده صورت گیرد.
اخوان عنوان کرد: با وجود تعدد صنایع در استان مرکزی باید پژوهشکده ملی پایش آلودگی هوا در این استان تاسیس شود.
وی بر لزوم در اولویت قرار گرفتن مسائل زیست محیطی در برنامه ششم توسعه تاکید کرد.
به گزارش ایسنا، نماینده شبکه زیست محیطی خانه سازمانهای مردم نهاد استان مرکزی نیز در این جلسه گفت: چرا باید تریبون در اختیار صنعت آلاینده ایرالکو قرار گیرد.
آخانی بیان کرد اصلاح صنایع آلاینده تنها با تخصیص بودجه محقق نمیشود، مدیران این صنایع باید تفکراتشان را تغییر دهند و بر اصلاح آلایندگی اهتمام ورزند.
وی با اشاره به در نظر گرفتن تصویبنامه هیات وزیران برای سازمانهای مردمنهاد به جای تصویب قانون جهت این سازمانها در مجلس بیان کرد: این موضوع توسط سمنهای کشور به عنوان یکی از مهمترین مطالبات سمنها پیگیری میشود و ما خواستار اصلاح این تصویبنامه هستیم.
آخانی تاکید کرد: سهم دولت و شهرداری جهت توسعه فضای سبز باید مشخص شود.
وی با اشاره به خالی بودن 70 درصد پستهای حفاظت محیط زیست استان مرکزی عنوان کرد: سازمان حفاظت محیط زیست نیاز به تامین اعتبار و نیروی انسانی دارد.
آخانی اظهار کرد: محیط زیست باید پایدار باشد، اما در کشور ما این گونه نیست و این موضوع نیاز به رسیدگی دارد.
وی با تاکید بر اینکه در صورت ادامه برداشت غیر اصولی از تالاب میقان توسط شرکت املاح معدنی حیات این تالاب با خطر مواجه میشود، افزود: تالاب میقان اراک باید به کنوانسیون رامسر بپیوندد و به عنوان منطقه حفاظت شده در نظر گرفته شود.
آخانی ادامه داد: 272 بند و سد خاکی در حوزه تالاب میقان احداث شده و شریانهای حیات این تالاب به این طریق بسته شده است.
وی با بیان اینکه از دولت دوربین و گروه و کانال تلگرامی نمیخواهیم، عنوان کرد: ما از دولت رسیدگی به موقع، سریع و موثر را میخواهیم.
انتهاي پیام