به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی دامپزشکی استان مرکزی، محسن شانقی ضمن تبریک عید سعید قربان افزود: با توجه به ذبح دام قربانی براساس فرهنگ اسلامی، که افزایش تماس افراد با دام، لاشه و ترشحات دام را به همراه دارد نیاز است شهروندان دام ها را از مکان های معتبر خریداری کنند و کشتار را با نظارت بازرسان و کارشناسان دامپزشکی انجام دهند.
وی، از شهروندان خواست: در هنگام خرید دام زنده توجه به سلامت ظاهری دام اصلی اجتناب ناپذیر است باید در دام هیچ گونه علائم ظاهری بیماری از جمله لاغری، بیماری های پوستی مانند کچلی و گری، وجود کنه روی بدن دام، تب، ریزش آب و ترشحات چرکی از چشم و بینی نداشته باشد.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: رنگ لاشه و گوشت دام پس از کشتار باید قرمز روشن متمایل به صورتی باشد و بوی غیر طبیعی ندهد.
شانقی افزود: درصورت مشاهده هرگونه حالت غیرطبیعی شامل کیسه آبکی و خطوط سفید رنگ در جگر و ریه و یا مشاهده اجسامی به شکل دانه برنج در سطح داخلی لاشه باید از مصرف گوشت دام بپرهیز کرد.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: 55 گروه ثابت و سیار ناظران ذبح شرعی و بازرسان بهداشتی از ساعت هفت صبح تا 13 بعدازظهر روز عید سعید قربان، وظیفه نظارت بر ذبح و کنترل بهداشتی و شرعی دام های قربانی در این استان را بر عهده دارند.
دکتر شانقی خاطر نشان کرد: مردم شهرستان های استان می توانند با مراجعه به کشتارگاه ها ، از خدمات رایگان نظارت بهداشتی و شرعی بر دام ها و ذبح احشام بهره مند شوند.
وی خاطرنشان کرد: همشهریان می توانند در صورت نیاز و برای کسب هر گونه اطلاعات بهداشتی و شرعی با شماره تلفن 1512 (سامانه اطلاع رسانی و پاسخگویی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی) تماس بگیرند.
هم اکنون 13 کشتارگاه دام در استان مرکزی فعال است.
6013/1955
توصیه های دامپزشکی استان مرکزی برای کشتار دام در عید قربان
اراک- ایرنا- مدیر کل دامپزشکی استان مرکزی برای جلوگیری از بروز و انتقال بیماری های مشترک بین انسان و دام توصیه هایی را به شهروندان ارائه کرد و گفت: رعایت نکات بهداشتی در کشتار دام در روز عید قربان ضروری است.
صاحبخبر -