شناسهٔ خبر: 15124081 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه تعادل | لینک خبر

سونامي 200 نسخه كتاب براي 80 ميليون جمعيت!

صاحب‌خبر -

غلامحسن اولاد با انتقاد از انتشار كتاب‌هاي بي‌كيفيت از سوي ناشران سودجو از سونامي 200نسخه كتاب براي 80 ميليون جمعيت سخن به ميان مي‌آورد و مي‌گويد: در مملكت ما همه شاعر و نويسنده‌اند مگر اينكه خلافش ثابت شود!
به گزارش ايسنا، اين شاعر در يادداشتي كه با موضوع «بحران كتاب و افت شديد شمارگان كتاب» نوشته است: نمي‌خواستم ديگر درباره بحران كتاب مصاحبه كنم و چيزي بنويسم اما چند روز پيش با خواندن گفت‌وگوي يكي از مترجمان «موسي بيدج» با يكي از رسانه‌ها، حيفم آمد ساكت بنشينم و حرفي نزنم چون دود فاجعه بحران كتاب بيش از همه در چشم ما شاعران رفته است.
اين مترجم مي‌گويد: قدرت تاثيرگذاري كتاب كم شده است. اگر متوليان از كتاب حمايت مي‌كردند اين اتفاق به شكل فجيعش نمي‌افتاد كه ناشر به من بگويد كتاب را در 200نسخه منتشر مي‌كنم و اگر فروش رفت 200نسخه ديگر چاپ مي‌كنم. قبلا كتاب‌هاي من در 5 هزار نسخه چاپ مي‌شد اما الان ناشر مي‌گويد 600 نسخه مي‌نويسم اما 200نسخه ظچاپ مي‌كنم البته ناشر هم تقصير ندارد زيرا بايد بازگشت سرمايه باشد.
مترجم يا اشتباه مي‌كند يا دارد با احتياط حرف مي‌زند طوري كه نه سيخ بسوزد نه كباب! اگر اين ناشران مانند بسياري از شركت‌ها و سازمان‌ها، مشاوران كاردان و كاربلدي داشتند نمي‌آمدند هر چيزي را به نام شعر و داستان و پژوهش و... در ازاي مبالغي پول چاپ كنند و بدهند دست كساني كه بعضا از سر بيكاري و فراغ خاطر يادشان آمده يك‌ شبه نويسنده و شاعر شده و به شهرت برسند! ظاهرا اين گروه از ناشران، فكر عوارض و تبعات درازمدت كاري را كه انجام داده، نكرده بودند و گمان مي‌كردند در هميشه بر همين پاشنه مي‌چرخد.
تا دو سه سال پيش تيراژ 200جلدي آفتي بود كه تنها كتاب‌هاي شعر را تهديد مي‌كرد اما حالا اين امر كليت يافته و تسري پيدا كرده يعني شامل همه كتاب‌ها در تمام حوزه‌هاي نوشتاري شده و از سويي هر ماه ما شاهد تعطيلي حداقل يك تا سه كتاب‌فروشي در سطح استان‌ها و شهرستان‌ها هستيم و از سويي ناشران و كتابفروشان هم دست به دامن مديران و نهادهاي فرهنگي مي‌شوند كه بيايند و معجزه كنند و جلو اين رويه نابسامان را بگيرند. انگار نه انگار برخي از همين ناشران عزيز خودشان هم آب به آسياب كسادي كتاب ريخته‌اند و در اين پيشامد شوم مقصرند؟!
«صحراي بايزيدي»، «عاشقانه‌هايم را هيچكس نمي‌خواند»، «كنار خوشه گندم» و «از خودت اي حوصله سر رفته‌اي» ازجمله دفترهاي شعر منتشر شده غلامحسن اولاد است.
 

برچسب‌ها: