شناسهٔ خبر: 15124078 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه تعادل | لینک خبر

اظهارات پرتناقض نمايندگان فراكسيون زنان در مجلس:

تلاش براي كاهش فاصله جنسيتي

صاحب‌خبر -

حضور چشمگير نمايندگان زن در مجلس دهم نسبت به مجلس‌هاي پيشين، موفقيتي چشمگير براي زنان ايراني محسوب مي‌شود، زناني كه هنوز نتوانسته‌اند از حقوق و جايگاهي برابر با مردان در جامعه برخوردار شوند. تقارن اين موفقيت با روي كار آمدن دولت روحاني -كه توجه به مطالبات زنان را يكي از برنامه‌هاي دولت خود قرار داده است- مي‌تواند فرصتي بزرگ براي دستيابي به پيروزي‌هاي بيشتر براي زنان باشد. جامعه ايراني در انتخابات اسفند94 با اين اميد به پاي صندوق‌هاي راي شتافت كه بتواند نمايندگاني با رويكردي متفاوت از نمايندگان مجالس هفتم، هشتم و نهم به مجلس بفرستد. اميدي كه هرچند تا حدودي محقق شده، اما گاهي نيز با ترديد مواجه شده است. حوزه زنان نيز از اين موضوع مستثني نيست؛ اظهارنظرهاي زنان بهارستان‌نشين، هم شعله‌هاي اميد را پرفروغ مي‌كند و هم گاها دود ترديد را روانه فضاي اجتماعي مي‌كند. رییس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی يكي از كساني است كه وظيفه حمايت از حقوق زنان در پارلمان ايران را برعهده دارد. او در آخرين اظهار نظرهايش، ضمن تشكر از رييس جمهور به خاطر حكم او مبني بر الزام دستگاه‌هاي دولتي بر
به كارگيري زنان، از اقدامات جدي اين فراكسيون براي پيگيري بحث بيمه زنان خانه‌دار خبر داده است. به گزارش ايرنا، پروانه سلحشوری با تاکید بر توانمندی بالای زنان ادامه داد: «بانوان به اندازه مردان توانمند هستند و این مطلب که عده‌يی می‌گویند زندگی را مرد خانواده می‌چرخاند، از این رو مردها باید استخدام دستگاه‌های دولتی شوند را قبول نداریم. طبق دستور رییس جمهوری مقرر شد که 300شغل به شغل‌های در اختیار زنان افزوده شود که این روندی بسیار مثبت است و تحول عظیمی در این بخش خواهد بود.»
 مجلس به دنبال تحقق بيمه زنان خانه‌دار
ريیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی همچنين به مساله بيمه زنان خانه‌دار اشاره كرد و گفت: «موضوع بیمه زنان خانه‌دار از 10سال پیش در کشور مطرح شده اما تاکنون اجرایی نشده است. باید دید چه موانعی در این زمینه وجود دارد و چرا قانون‌های مربوط به بیمه زنان خانه‌دار و تسهیل در امر ازدواج تاکنون اجرا نشده که اکنون موضوع اشتغال جوانان با بحران مواجه است و زنان خانه‌دار نیز بیمه نمی‌شوند. به همین منظور در فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی این موضوعات پیگیری خواهد شد چون ما قوانیني در این زمینه داریم اما هنوز اقداماتی برای اجرایی شدن آنها انجام نشده است.»
 پدران هم مرخصي زايمان مي‌خواهند
دبیر فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی، در اظهار نظري جداگانه در ارتباط با مرخصي زايمان گفت: «افزایش مرخصی زایمان به عنوان یک دغدغه جدی مردم به‌ویژه بانوان شاغل است که به همین منظور اقداماتی برای افزایش این مرخصی از 6ماه به 9ماه صورت گرفته است که امیدواریم در آینده‌يی نه‌چندان دور، زمینه اجرایی پیدا کند.»  به گزارش ايرنا، نماینده فاطمه ذوالقدر معتقد است كه علاوه بر مرخصی زایمان برای بانوان باردار، مردان نیز باید از مرخصی 2هفته‌يی بهره‌مند باشند تا بتوانند به همسران خود کمک شایسته‌يی داشته باشند.
 فراكسيون زنان يا ضدزنان؟
هرچند شكاف جنسيتي در جامعه ايراني، با مثال‌هايي همچون ممانعت از ورود زنان به استاديوم‌ها، محدوديت آنان از ورود به برخي عرصه‌هاي كاري و برخي مواد قانوني به خوبي قابل مشاهده است، ريیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در اظهارنظري عجيب گفت: «من اعتقادی به وجود فاصله جنسیتی ندارم چون در جامعه زن و مرد با هم کار می‌کنند و اگر بحث تفکیک جنسیتی مطرح است، اینطور نیست که بزرگنمایی شده است چون همه زنان در کنار همکاران مرد در حال فعالیت هستیم.»
 

برچسب‌ها: