به گزارش ایسنا، علی اکبر کریمی در جلسه بررسی پیشرفت برنامه حفاظت و بهبود محیط زیست استان مرکزی که با حضور رییس سازمان محیط زیست برگزار شد، افزود: طبق اصل 50 قانون اساسی فعالیت های اقتصادی که با آلودگی محیط زیست و تخریب غیرقابل جبران آن همراه باشد، ممنوع است.
وی با بیان اینکه این موضوع در حوزه توسعه پایدار در تمامی فعالیت ها باید مورد توجه قرار بگیرد، گفت: نباید برای رفع نیازهای نسل کنونی به منافع و مصالح نسل آینده ضربه وارد کنیم.
کریمی واحدی همچون پتروشیمی را دارای آلایندگی دائمی دانست و گفت: امکان اعلام عدم آلایندگی برای چنین واحد صنعتی وجود ندارد.
وی افزود: این شرکت جهت جبران خسارات وارده به محیط زیست باید عوارض آلایندگی پرداخت کند و به شرکتی که در سال گذشته 2400 میلیارد تومان درآمد داشته پرداخت یک درصد از این مبلغ به عنوان عوارض آلایندگی قطعا خللی وارد نمی شود.
وی به مطالعات انجام شده توسط دانشگاه شهید بهشتی در خصوص تاثیر آلایندگی صنایع شازند بر مناطق مجاور اشاره کرد و گفت: سهم اراک از این آلودگی ها 86 درصد است، اما به این مطالعات و در نظر گرفتن سهم واقعی این شهر از عوارض آلایندگی تاکنون توجهی نشده است
کریمی ایجاد هزار هکتار فضای سبز را از مصوبات کارگروه کاهش آلودگی هوای اراک عنوان کرد که تاکنون محقق نشده است و افزود: باید برای در اختیار قرار دادن زمین لازم جهت اجرای این مصوبه همکاری لازم صورت گیرد.
وی با بیان اینکه معضلات زیست محیطی را از محل عوارض آلایندگی باید جبران کرد، گفت: یکی از مشکلات اراک برخورداری از اتوبوس های شهری فرسوده است، از سال 87 تاکنون یک دستگاه اتوبوس به ناوگان شهری اراک افزوده نشده و شهرداری نیز توان مالی نوسازی ناوگان اتوبوسرانی اراک را ندارد.
کریمی با بیان اینکه پس از 10 سال همچنان واحد آندسازی این شرکت منتقل نشده است به شکایت ایرالکو از شهرداری اراک اشاره کرد و گفت: این شرکت مدعی شده که شهرداری اراک باید عوارض آلایندگی که در گذشته پرداخت شده را بازگرداند، این موضوع باید به صورت دقیق مورد پیگیری قرار گیرد.
انتهای پیام