علی ابراهیمی عصر یکشنبه در حاشیه نشست های دوره ای مجمع نمایندگان استان مرکزی در اراک در جمع خبرنگاران افزود: در اواخر خرداد ماه امسال اعلام شد که پتروشیمی شازند گواهینامه آلاینده نبودن و خروج از لیست صنایع آلاینده دریافت کرده و در پیگیری های انجام شده مشخص شد این صنعت در سه ماه پایانی سال 94 نیز با استفاده از این گواهی از پرداخت عوارض آلایندگی معاف بوده است.
وی توضیح داد: این درحالی است که عوارض آلایندگی این صنعت در منابع پایه آب، هوا و خاک منطقه مشهود است و هیچ برنامه روشن و قابل ملاحظه ای در سال 94 برای کاهش آلودگی انجام نداده است.
نماینده مردم شازند در خانه ملت گفت: شبهاتی بر نحوه آزمایش های انجام شده وجود دارد و از طرفی به استناد تبصره 1 ماده 38 قانون مالیات بر ارزش افزوده واحدهای آلاینده که ضوابط زیست محیطی را رعایت نکنند تا 15 اسفند هرسال باید برای سال آینده عوارض آلایندگی پرداخت کنند و در این ادامه این مطلب پالایشگاه ها و پتروشیمی ها مشمول پرداخت یک درصد فروش برای عوارض آلایندگی هستند.
به گزارش ایرنا،ابراهیمی توضیح داد: در این ماده قانونی به صراحت پالایشگاه ها و پتروشیمی ها آلاینده خوانده شده اند و باید برای صدور گواهینامه رفع آلایندگی توضیح قانع کننده به مردم شازند داده شود.
وی گفت: در نامه ای برای خانم ابتکار تمامی وارد مطرح شده ، بیان و از وی خواسته شده است تا پاسخ مستند و شفاف به این موارد بدهد که هنوز جوابی دریافت نشده است.
نماینده مردم شازند در خانه ملت در بخش دیگری از سخنانش گفت: به کار گیری نیروهای غیربومی در واحدهای پالایشگاه، پتروشیمی و نیروگاه حرارتی وقتی که جوانان شازند بیکار هستند ظلمی اشکار است و این مسئله باید هرچه سریعتر اصلاح شود.
به گزارش ایرنا، ابراهیمی گفت: اگرچه پتروشیمی در مقطعی اقدام به تامین بخشی از نیروها از مردم منطقه کرد اما، این باید به رویه تبدیل شود و برای پاسخگویی به نیاز تخصصی نیز باید واحد دانشگاهی صنعت نفت و پتروشیمی در اراک یا شازند دایر شود.
وی توضیح داد: این نقیصه که استان همواره درآمدهایش بر دریافت سهم اعتباری پیشی داشته ضعف بزرگی است اما، مسئله بدتر این است که حدود 57 درصد این درآمد ها از صنایع مستقر شازند واریز خزانه می شود اما این شهرستان در مسایل رفاهی و توسعه ای دریافتی ناچیز دارد و مسئولان کشوری و استانی باید به این مهم توجه ویژه کنند.
وی بیان کرد: صنایع مستقر در شازند باید در انتخاب پیمانکاران بومی و کاریابی داخل استانی نهضتی جدید را آغاز کرده و فرهنگ غلط نگاه به بیرون استان را ترمیم کنند.
استان مرکزی هفت کرسی نمایندگی در مجلس شورای اسلامی دارد.
6013/
نماینده مردم شازند در خانه ملت
ارزیابی دقیق آلایندگی پتروشیمی و جذب نیروی های بومی مطالبه بحق مردم شازند
اراک - ایرنا - نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی گفت: ارزیابی دقیق آلایندگی پتروشیمی شازند و جذب نیروهای بومی در صنایع منطقه دو مطالبه بحق و جدی مردم این خطه است.
صاحبخبر -