براساس بررسی ها، نشت آب از فِلَنج موجود در خیابان پیامبر عامل نشست زمین بوده است؛ درحالی که برخی تقصیرات را به ناحق بر گردن مترو انداختند.
البته هر چند مسئولان سازمان آب و فاضلاب سعی می کنند تا وجود این فلکه (فلنج آب) را قبول نکنند و در یک کلام عملیات عمرانی مترو در خط6 را مسبب نشست زمین روز پنجشنبه در محدوده خیابان پیامبر بدانند، اما معاون حمل ونقل و ترافیک شهردار تهران معتقد است: حادثه تکراری نشت آب و شست و شوی خاک ریزدانه، سبب ایجاد حفره و فرونشست زمین شده است.
سیدمازیار حسینی می افزاید: بارها و بارها تأکید کرده ایم سیستم فرسوده تاسیسات شهری باید به عنوان یک پروژه ملی مورد بازنگری قرار گیرد. این در حالی است که کارشناسان عمرانی شهرداری تهران در بررسی های خود درخصوص دلایل نشست زمین به مشکلی تحت عنوان فِلَنج آب برخورد کرده اند و این مسئله را به اطلاع سازمان آب و فاضلاب نیز رسانده اند.
ساعت 12:34 دقیقه 11شهریور، لوله های فرسوده سیستم آبرسانی تهران موجب نشت آب و شست و شوی خاک ریزدانه شدند تا حفره ای دیگر در معابر شهری ایجاد شود و جای دیگری از سطح شهر با فرونشست روبه رو شود.
در این حادثه گودالی به عمق حدود 3متر ایجاد شد و یک دستگاه خودروی پژو در گودال افتاد و یک دستگاه پراید هم در آستانه سقوط مهار شد. خوشبختانه این حادثه هیچ گونه خسارت جدی جرحی یا فوتی نداشت و تنها 2نفر کمی آسیب دیدند که سرپایی مداوا شدند.
* نشست زمین در کوچه سه متری
اما ظهر روز گذشته نیز نشست زمین در یکی از کوچه های منطقه 15 تهران موجب ایجاد حفره ای به عمق 3متر و تجمع آب در سطح زیرین این معبر شد. این اتفاق که در کوچه ذاکری خیابان شهید رجب نیا روی داد، توسط مردم به سازمان آتش نشانی اعلام شد. مأموران آتش نشانی نیز با حضور به موقع و بستن مسیر تردد، عملیات امدادی را آغاز کردند.
علی اکبر انجمنی، شهردار منطقه 15 نیز با حضور در محل حادثه از تشکیل ستاد بحران با حضور معاونین فنی و عمرانی، ترافیک، شهرسازی و خدمات شهری برای بررسی عوامل احتمالی حادثه و نیز ایمن سازی معبر و خانه های اطراف خبر داد. این اتفاق در حالی روی داد که هیچ گونه عملیات عمرانی بابت ساخت ایستگاه مترو یا فعالیتی از طریق شهرداری در نزدیکی این محل اجرا نمی شود.
*شبکه فرسوده تاسیسات شهری
خرداد ماه امسال حادثه ای در شهران تهران اتفاق افتاد که در آن حادثه نیز وجود لوله های آب، گاز و برق در محل حادثه مشهود بود. در چنین شرایطی که فرسودگی شبکه تاسیسات شهری به خصوص لوله های اصلی آب در شهر موجب هدررفت آب، حتی تا 2 برابر ظرفیت سد لتیان در تهران می شود، لزوم ایجاد کانال تاسیسات شهری بیشتر از گذشته احساس می شود.
در تکمیل این مشکل باید گفت که طبق آمار منتشر شده 24درصد آب شرب توزیعی در تهران آب بدون درآمد شناخته می شود که 14درصد هدررفت واقعی و به عبارتی همان نشتی آب در شبکه توزیع است.
روزنامه همشهری
تهرام/9343//1625
آب، خاک زیرپای تهرانی ها را می شوید
تهران - روزنامه همشهری- شماره 6909- بررسی های کارشناسی نشان می دهد شیرفلکه اصلی آب (فِلَنج آب) در خیابان پیامبر باعث نشست زمین شده است.
صاحبخبر -