به گزارش همشهري آنلاين، دكتر محمد فرهادی در نهمین نشست معاونان و مدیران بینالملل دانشگاهها، مراکز آموزش عالی و پژوهشی و پارکهای علم و فناوری، افزود: همچنین با اتحادیه اروپا سه پروژه بالای میلیون یورویی منعقد و فعالیتهای آن آغاز شده است.
وي با بیان اینکه تاسیس دورههای مشترک از اولویتهای برنامه بینالمللی وزارت علوم است، خاطرنشان کرد: عملا این برنامه شروع شده است و در سه ماه اول امسال سه دوره مشترک با کره و دو کشور اروپایی آغاز کردهایم که البته این کافی نیست.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري ادامه داد: تعدادی از کشورها از جمله چین و روسیه را به عنوان کشور هدف در حوزه بینالملل مشخص کردهایم که باید ارتباطات بیشتری با این کشورها داشته باشیم.
دکتر مجتبی شریعتی نیاسر، معاون آموزشی وزیر علوم نيز در اين نشست گفت: در حال حاضر نیم درصد از جمعیت دانشجوی ما از کشورهای خارجی هستند که عمدتا محدود به کشورهای محروم منطقه میشوند.
وي با بيان اينكه سه اصل رقابتپذیری، انگیزه و همکاری مشترک با مراکز جهانی، برای رشد در عرصه بینالمللی ضروری است، افزود: دانشگاهها علیرغم رشد قابل توجهی که داشتهاند، با دانشگاههای مطرح دنیا بسیار فاصله دارند و در بین ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا شاید تنها دو مورد از دانشگاههای جمهوری اسلامی ایران وجود داشته باشد.
معاون آموزشی وزیر علوم همچنين از صدور مجوز اصولی تاسیس دانشگاه گروه ۸ خبر داد و گفت: با حمایت کشورهای عضو گروه ۸ این دانشگاه شکل میگیرد.
دکتر مجتبی صدیقی، رئیس سازمان امور دانشجویان نيز گفت: هیچ منطقه ممنوعهای برای جذب دانشجویان غیرایرانی نداریم و همه دانشگاههای كشور میتوانند برای جذب دانشجوی غیرایرانی اقدام کنند.
وي افزود: در حال حاضر ۲۱ هزار و ۵۰۰ دانشجوی غیرایرانی در دانشگاههای کشور مشغول به تحصیل هستند که این تعداد تا پایان برنامه ششم میتواند به ۷۵ هزار نفر افزایش یابد.
رئيس سازمان امور دانشجويان تاكيد كرد: در راستای روانسازی و سرعت بخشیدن به پذیرش دانشجویان غیرایرانی، سرعت پذیرش این دانشجویان را افزایش دادیم به طوری که با هماهنگی وزارتخانههای ذیربط، روند پذیرش این دانشجویان را به سه هفته کاهش دادیم.
* منبع: برگرفته از خبرگزاري مهر
∎