شناسهٔ خبر: 15118292 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

رئیس شورای ولایتی «پکتیا» در گفتگو با فارس:

ارتش پاکستان در «جانی‌خیل» حضور دارد/ مدیریت نبردها توسط ژنرال‌های پاکستانی

رئیس شورای ولایتی پکتیا با اشاره به حضور ارتش پاکستان در «جانی‌خیل» از طریق زمین و هوا گفت: جنگ هم‌اکنون در این منطقه توسط ژنرال‌های پاکستانی از «پاراچنار» مدیریت می‌شود.

صاحب‌خبر -

«سردارخان ملنگ‌زوی» رئیس شورای ولایتی پکتیا در گفت‌وگو با خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، با بیان اینکه پاکستانی‌ها از طریق زمین و هوا هم‌اکنون با دولت افغانستان در حال جنگ هستند، اعلام کرد: مراکز جذب ارتش پاکستان از 2 ماه به این طرف در جانی‌خیل ایجاد شده است.

وی افزود: وضعیت جنگ در جانی‌خیل نسبت به روزهای پیش بهبود یافته و نبردها بیشتر به سود دولت افغانستان به پیش برده می‌شود.

ملنگ‌زوی تصریح کرد: نیروهای دولتی شامل ارتش، پلیس و امنیت در یک هماهنگی کامل حملات گسترده‌ای را در جانی‌خیل راه‌اندازی کرده و مناطق استراتژیک و مهم را از کنترل طالبان خارج کرده‌اند.

وی خاطر نشان کرد: احتمالاً ادارات دولتی جانی‌خیل امروز یکبار دیگر توسط نیروهای نظامی افغانستان به کنترل دولت درآید.

ارتش پاکستان در جانی‌خیل

رئیس شورای ولایتی پکتیا در ادامه سخنان خود با اشاره به فرود بالگردهای پاکستانی در جانی‌خیل تصریح کرد: پاکستانی‌ها نه به نفع طالبان بلکه به نفع خود در میادین نبرد در جانی‌خیل حضور دارند.

وی تصریح کرد: ارتش پاکستان در جانی‌خیل حضور یافته و در برابر دولت در حال جنگ هستند و زمانیکه نیاز به تسلیحات پیدا کنند، از آن سوی خط دیورند برای‌شان تجهیزات جنگی ارسال می‌شود.

سردار ملنگ‌زوی خاطرنشان کرد: زمانی که ارتش پاکستان در جانی‌خیل کشته و یا زخمی شوند، بالگردهای پاکستانی آنها را از میادین نبرد به پاکستان انتقال داده و پاکستانی‌ها آنها را در شهرهای پیشاور و لاهور درمان می‌کنند.

وی با بیان اینکه ارتش پاکستان از راه زمین و هوا در جانی‌خیل حضور یافته، گفت: اگر نیروهای دولتی مسیر ورود ارتش را نبندند، نظامیان پاکستانی با بالگردها وارد جانی‌خیل شده و سربازان ارتش خود را که در محاصره نیروهای افغانستانی قرار دارند را نجات می‌دهند.

ملنگ‌زوی با تأکید بر اینکه آمار کشته شدگان سربازان ارتش پاکستان در جنگ جانی‌خیل مشخص نیست، گفت: اجساد توسط بالگردها به پاکستان انتقال داده می‌شوند، اما با این حال اجساد 3 سرباز پاکستانی در دست نیروهای دولتی افتاده است.

وی با اشاره به دستگیری سربازان ارتش پاکستان به دست نیروهای افغانستان گفت: طالبان مسئولیت حمله و تصرف جانی‌خیل را به عهده گرفته اما در حقیقت این شهرستان به دست ارتش پاکستان افتاده است.

رئیس شورای ولایتی پاکستان با بیان اینکه ژنرال‌های پاکستان جنگ جانی‌خیل را مدیریت می‌کنند، تصریح کرد: چندین ژنرال پاکستانی در منطقه «پاراچنار» نشسته و از آنجا جنگ علیه دولت افغانستان را مدیریت می‌کنند.

وی خاطر نشان کرد: پاکستانی‌ها مناطق مهم جانی‌خیل را که در خطر سقوط از دست آنها داشته باشد، را هدف موشک قرار داده و پرتاب‌هایی را انجام می‌دهند.

ملنگ‌زوی با بیان اینکه موشک‌های پاکستانی که از پاراچنار در جانی‌خیل پرتاب می‌شود اصلی‌ترین مانع پیشروی نیروهای ارتش و پلیس افغانستان در جنگ است، افزود: تاکنون به صورت دقیق مشخص نشده که کدام ژنرال‌های پاکستانی جنگ در جانی‌خیل را مدیریت می‌کنند.

مراکز جذب ارتش پاکستان در جانی‌خیل

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه از 2 ماه به این طرف ارتش پاکستان مراکز خود را در جانی‌خیل ایجاد کرده‌اند، گفت: طی 2 ماه گذشته نیروهای زیادی جلب و جذب کرده‌اند.

رئیس شورای ولایتی پکتیا در ادامه سخنان خود افزود: از آن به بعد هر افغانستانی که بخواهند به پاکستان بروند، از سوی سربازان پاکستانی اجازه ورود به آن کشور داده نمی‌شود، اما اگر افغانستانی‌ها بگویند که به «مرکز» می‌روند، سربازان پاکستانی آنها را در خودروها سوار و به مرکز آموزشی خود در پاراچنار انتقال می‌دهند.

این در حالی است که ولایت‌های شرقی و جنوبی افغانستان طی روزهای گذشته یکبار دیگر شاهد اوج درگیری‌ها بوده که بیشتر جنگ در ولایت‌های پکتیا، پکتیکا و هلمند متمرکز است.

انتهای پیام/ح