منصور عالیقدری سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: این
پنج اثر ناملموس شامل ' دانش و فن شیرازه بندی و صحافی اردبیل ، فن چلنگری 'آهنگری سنتی، احسان حسینیه متبرکه اوچدکان، دانش و فن بویاق 'رنگرزی' اردبیل، و دانش و فن بورک چیلیگ 'کلاهدوزی' اردبیل می باشد.
وی در مورد اهمیت فن صحافی و آهنگری در اردبیل در اردبیل گفت: یکی از نیازمندی های کتاب نویسی دردوره صفویه جلدسازی و صحافی بود که با بررسی جلد کتاب های آن دوره می توان فهمید که جلد و جلدسازی به خاطر حفظ خود کتابت از اهمیت خاصی برخوردار بوده است، بنابراین حفظ و احیای جلدسازی و صحافی در اردبیل از اولویت ها و ضروریات است.
به گفته وی هنر جلدسازی در اردبیل با توجه به رابطه مستقیم آن با قرآن و کتاب های ادعیه به عنوان یک شغل مقدس شناخته شده و بیشتر افرادی که این شغل را انتخاب کرده اند مذهبی و مقید به اعمال شرعی بوده اند.
عالیقدری با بیان اینکه اردبیل در گذشته نه چندان دور یکی از قطب های آهنگری در ایران بوده است وجود بازار ویژه آهنگران به نام 'دمیرچی بازار'، وجود آثار ظریف آهنگری در بقعه شیخ صفی و برخی ابنیه تاریخی و همچنین وجود اصطلاحات بومی این رشته و حضور این اصطلاحات در فرهنگ عامه بر این مدعا دلالت می کند، اظهار داشت: دمیرچی بازار اردبیل در حال حاضر فقط دو آهنگر دارد که به شیوه سنتی کار می کنند.
6016
پنج اثر ناملموس استان اردبیل ثبت ملی شد
اردبیل - ایرنا - پنج اثر ناملموس استان اردبیل شامل حرف و فنون فرهنگی در جلسه تخصصی ثبت میراث ناملموس که در دفتر ثبت آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی برگزار شد در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
صاحبخبر -