شناسهٔ خبر: 15111829 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رایزن فرهنگی ایران در تفلیس:

تاریخ و فرهنگ ایران جایگاه ویژه در گرجستان دارد

رشت - ایرنا - رایزن فرهنگی کشورمان در تفلیس پایتخت گرجستان گفت: تاریخ، فرهنگ و ادبیات ایران جایگاه ویژه در گرجستان دارد و زبان فارسی در چهار مدرسه و هفت دانشکده این کشور آموزش داده می شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، مجتبی کامران فرد روز دوشنبه در دیدار با شهردار رشت با اشاره به روابط خوب ایران و گرجستان و ثبت بیش از 2 هزار و 500 رابطه بین این 2 کشور اظهار کرد: عمده روابط بین این 2 کشور، در دوره های صفویه و قاجاریه بوده است.
کامران فرد با بیان اینکه ادبیات ایران جایگاه ویژه در گرجستان دارد ، یادآور شد: یکی از قدیمی ترین نسخه های شاهنامه، به زبان گرجی است و اسامی سهراب، رستم و جمشید در این کشور مورد استفاده قرار می گیرد.
وی در رابطه با برقراری ارتباط گیلان به ویژه کلانشهر رشت به عنوان مرکز این استان با گرجستان خاطرنشان کرد: استعدادهای بی شماری در زمینه کشاورزی وجود دارد که می تواند در برقراری این ارتباط موثر باشد.
رایزین فرهنگی کشورمان در تفلیس، گرجستان را یکی از کشورهای پرآب دنیا نام برد و تصریح کرد: گرجستان توانمندی ها و استعدادهای بی شماری در زمینه های سرمایه گذاری اقتصادی و صنعتی دارد.
وی بیان داشت: شهرداری کلانشهر رشت برای برقراری ارتباط با گرجستان، می تواند ابتدا همراه با هیاتی صاحبنظر، فضا و امکانات اقتصادی و فرهنگی این کشور را از نزدیک مشاهده کند.
وی با بیان اینکه می توانیم کلانشهر رشت را با کوتایسی یکی از شهرهای پرجمعیت گرجستان خواهرخوانده کنیم، تصریح کرد: از خوبی های قراردادهای خواهرخواندگی بین شهرها ، این است که می توانند در آینده به صورت خودجوش با هم ارتباط داشته باشند.

* ایران و گرجستان اشتراکات فرهنگی خوبی با هم دارند
شهردار کلانشهر رشت نیز با بیان اینکه ایران و گرجستان اشتراکات فرهنگی خوبی با هم دارند، گفت: ما در کلانشهر رشت، آمادگی برقراری ارتباط با این کشور را داریم.
سید محمدعلی ثابت قدم در دیدار با رایزن فرهنگی ایران در تفلیس، با اشاره به توانمندی های خوب کلانشهر رشت در بخش های فرهنگی افزود: با توجه به مشترکات فرهنگی خوب ، ارتباط ما می تواند بسیار مفید و موثر باشد.
وی اظهار داشت: مشترکات ما جمع آوری شده که می تواند در قالب تفاهمنامه ای مکتوب و اجرایی شود.
مشاور شهردار کلانشهر رشت نیز در این نشست با بیان اینکه همه شهرها فرآیند توسعه را بر مزیت های فرا سرزمینی و سرزمینی قرار می دهند، گفت: فرا سرزمینی شامل جذب استعدادها و سرمایه است که تقریبا مورد توجه همه کشورها قرار دارد.
مختار جباری افزود: مزیت های سرزمینی نیز می تواند در حوزه فرهنگی، هنری و گردشگری مورد توجه قرار گیرد.
وی اظهار داشت: در حوزه های فرهنگی و هنری برپایی جشنواره ها ، تئاتر و موسیقی می تواند مورد توجه قرار گیرد و در زمینه گردشگری نیز اشتراکات خوبی برای ارتباط وجود دارد.
مدیر ارتباطات و امور بین الملل شهرداری کلانشهر رشت نیز در این نشست گفت: هدف اصلی ما در این ارتباط ها ، معرفی صحیح این کلانشهر و پتانسیل های آن در حوزه های صنعت خوراک شناسی ، موسیقی و ... است.
فاطمه قدیمی حرفه افزود: هدف اصلی شهرداری کلانشهر رشت مبتنی بر سه رویکرد اعتماد سازی، برندسازی و جذب سرمایه گذار است.
وی اظهار داشت: در رابطه با اعتمادسازی با ایجاد سراهای محله، این باورپذیری در مردم ایجاد شده که کلانشهر رشت در مسیر توسعه در حرکت است.
مدیر ارتباطات و امور بین الملل شهرداری کلانشهر رشت تصریح کرد: در برگزاری جشنواره ها نیز به دنبال سرمایه گذار و جلب اعتماد آنها هستیم.
کلانشهر رشت بیش از 700 هزار جمعیت ثبات و افزون بر یک میلیون نفر جمعیت سیار دارد.
گرجستان کشوری در قفقاز بین دریای خزر و دریای سیاه قرار گرفته است. در شرق با جمهوری آذربایجان و از جنوب با ارمنستان و ترکیه هم مرز است. گرجستان، پس از جمهوری آذربایجان، دومین جمهوری قفقاز جنوبی از نظر مساحت و جمعیت به شمار می رود.
این کشور در حال حاضر عضو ناظر در اتحادیه اروپا و ناتو می باشد و همکاری های زیادی با این دو سازمان دارد.
مردم بومی گرجستان، مسیحی ارتدکس و پیرو کلیسای ارتدکس گرجی هستند و به زبان گرجی سخن می گویند.
دوران صفویه، نقطه اوج تاریخ ارتباط گرجستان و ایران است.
7286/2007