به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از چالوس ما، احمد حاجبی در کارگاه ملی سلامت روان در چالوس اظهار کرد: باید به جایی برسیم که توسعه سلامت روان همانند موضوع واکسیناسیون در اجتماع نهادینه شود و نهادینهسازی مهمترین سند در بحث توسعه سلامت روانی است.
وی با بیان اینکه براساس آخرین گزارش سازمان بهداشت جهانی نیمی از سلامت روانی تحت تأثیر عوامل اجتماعی است، افزود: تمامی دستگاهها میتوانند در زمینه سلامت روانی جامعه تأثیرگذار باشند و باید همگی در این زمینه تلاش کنیم.
مدیرکل بهداشت سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت ادامه داد: امروز بودجه کشور برای حوزه سلامت روان 3 درصد است، در حالی که این رقم در کشورهای توسعه یافته به 10 تا 15 درصد میرسد.
این مسئول تصریح کرد: برخی از خدمات حوزه بهداشت روان نیاز به اصلاحاتی دارد، البته وجود یک قانون بد بهتر از بیقانونی است.
حاجبی با بیان اینکه یکی از وظایف مهم کارشناس سلامت روان، ارزیابی تکمیلی در حوزه سلامت اجتماعی و اعتیاد است، خاطرنشان کرد: گاهی دیده میشود کارشناس سلامت روان به ارائه خدماتی مانند مشاوره خانواده و زناشویی میپردازد که کاری نادرست است، زیرا این کار در حوزه فعالیت او نیست.
وی در پایان با تأکید بر لزوم فرهنگسازی برای تغییر باورهای اشتباه مردم در مورد مراجعه به روانزشک گفت: برای این کار مردم نیاز به آموزش دارند اما دیده میشود که برخی از مردم بدون داشتن آگاهی لازم در این زمینه، مراجعان به روانشناس را دیوانه خطاب میکنند و داروهای روانپزشکان را مصرف نمیکنند.
انتهای پیام/