شناسهٔ خبر: 15088491 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

مدیرکل بهداشت سلامت روانی وزارت بهداشت مطرح کرد

اختصاص 3 درصد بودجه کشور به سلامت روان

مدیرکل بهداشت سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: بودجه اختصاصی به سلامت روان در کشور حدود سه درصد و در کشورهای پیشرفته حدود 10 تا 15 درصد است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان چالوس، احمد حاجبی صبح امروز در دومین کارگاه کشوری سلامت روان با موضوع بررسی برنامه‌های حوزه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در طرح تحول نظام در چالوس اظهار کرد: برخی موضوعات مانند واکسیناسیون در اجتماع جا افتاده است ولی در بحث توسعه سلامت روان هنوز با مشکل نهادینه‌سازی مواجه هستیم.

وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین سند در بحث توسعه سلامت روانی نهادینه شدن است، افزود: براساس آخرین گزارش سازمان بهداشت جهانی بیش از 50 درصد سلامت روانی فاکتورهای اجتماعی است.

مدیرکل بهداشت سلامت روانی،اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با اعلام اینکه باید تمامی دستگاه‌های که می‌توانند در سلامت روان تاثیرگذار باشند تلاش کنند، خاطرنشان کرد: بودجه که به سلامت روان اختصاص می‌یابد در کشور حدود سه درصد است اما در کشورهای پیشرفته حدود 10 تا 15 درصد است.

وی با بیان اینکه البته براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی بودجه برخی کشورها کمتر از کشور ماست، اضافه کرد: کارشناس بهداشت روان باید کارهای حوزه فعالیت خودش را به مرور بیاموزد و در ذهنش نهادینه کند.

وی با بیان اینکه برخی از خدمات حوزه بهداشت روان باید اصلاح شود، گفت: یک قانون بد بهتر از بی‌قانونی است.

حاجبی با اشاره به اینکه یک کارشناس سلامت روان نباید مشاوره خانواده و زناشویی بدهد چون در حوزه کاری او نیست، اظهار کرد: یکی از وظایف خیلی مهم کارشناس سلامت روان ارزیابی تکمیلی در حوزه سلامت اجتماعی و اعتیاد است.

وی با اعلام اینکه مردم ما باید آموزش ببیند که اگر دچار مشکلات روانی می‌شوند باید به روانشناس مراجعه کنند، افزود: هنوز مردم ما داروهای روان‌پزشکان را مصرف نمی‌کنند و گاهی یکدیگر را روانی خطاب می‌کنند و این نداشتن آگاهی و علم کافی در این حوزه است.

انتهای پیام/86019/غ30