به گزارش خبرنگار پانا، وی با اشاره به اهمیت رسالت رسانه ها و دعوت از اهالی رسانه برای بازدید از کلاس های آموزشی سوادآموزی گفت: انتظار این است که با فعالیت شما در این مسیر، بتوانیم جذب بیسوادان را افزایش دهیم چرا که امروزه با انعطاف هایی که در برنامه ها انجام شده، زمینه خروج از بیسوادی فراهم است.
امین الرعایا با تاکید بر اهمیت فرهنگسازی نسبت به موضوع سوادآموزی در طرح سرشماری سال 95 ، بر همکاری رسانه ها نسبت به این موضوع تاکید کرد.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش یزد، با اشاره به تهیه بانک اطلاعاتی از مدارک ثبتی سواد افراد 10 تا 49 سال گفت: تاکنون بیش از 90 درصد مدارک ثبتی جمع آوری شده است.
وی با اشاره به اهمیت مبحث مهاجرت در یزد، عدم اطلاعات کافی از آمار مهاجرین و خانوارهای اتباع بیگانه و مهاجرین استان های دیگر، مشکل مهم سوادآموزی در استان یزد عنوان کرد.
معاون سوادآموزی استان یزد، سیاست های سوادآموزی را برنامه محوری، مشارکت جویی، توانمندسازی، فرهنگسازی، غنی سازی محیط زندگی، کیفیت گرایی در سواد، ارتقای آموزش گروه های خاص مانند زندانیان و افراد تحت پوشش عنوان کرد که از طریق برنامه هایی چون مسابقات کتابخوانی، طرح های خواندن با خانواده وکیفیت گرایی در سواد محقق می شود.
امین الرعایا مشکلات سوادآموزی استان را در سه دسته عدم شناسایی و جذب بیسوادان کنونی، آمار دقیق اتباع خارجی در سرشماری و عدم شناخت کامل از مهاجرین ایرانی به استانی یزد برشمرد.
وی با اشاره به آمار باسوادان استان گفت: 95/1 درصد مردم استان یزد باسوادند که سهم بالایی از تعداد بیسوادان را اتباع تشکیل می دهند.
امین الرعایا درصد باسوادی بومی را بالای 99 درصد از افراد 10 تا 49 سال، عنوان کرد و افزود: 29 هزار و 573 نفر بیسواد در استان وجود دارند که از این تعداد، 18 هزار نفر را اتباع بیگانه تشکیل می دهند.
معاون سوادآموزی استان یزد همچنین سهم باسوادی مردان را 94/8 و باسوادی زنان را 95/3 درصد بیان نمود.
∎