ساينسنيوز تغييرات آبوهوايي باعث گرمتر شدن زمين شده و محققان را مجبور به جستوجوي راههايي براي سازگار ساختن انسانها با اين تغييرات گرمايشي كرده است.
محققان دانشگاه استنفورد اكنون در حال كار روي لباسهايي هستند كه بدن را خنك نگه داشته و روزهاي گرم تابستان را قابل تحمل ميكنند.
آنها با انجام اصلاحات و تغييراتي بر روي پوششهاي سلفوني كه معمولا براي تازه نگهداشتن غذاها استفاده ميشود، پارچهيي توليد كردهاند كه ميتواند پوست را خنك كند. اگرچه منسوجات پلاستيكي الهام گرفته از سلفون هنوز وارد بازار نشدهاند، اما ميتوانند راه را براي پوشاكي هموار كنند كه به ذخيره انرژي و هزينههاي صرف شده براي دستگاههاي تهويه كمك ميكنند. محققان براي اين تحقيق كه در مجله ساينس منتشر شده، روي ماده نانو منفذدار پلياتيلن (nanoPE) كار كرده و مادهيي را توليد كردند كه ميتواند به آزاد كردن حرارت بدن كمك كند. مانند بسياري از پارچههاي موجود، اين مواد با تبخير عرق بدن باعث ميشوند كه پوست احساس خنكي كند. اما همچنين داراي مكانيسم خنكسازي ديگري نيز هست كه ميتواند صنعت پوشاك را متحول كند و آن، پارچه پلاستيكي است كه حرارت بدن را به شكل تابش مادونقرمز از پارچه عبور ميدهد. محققان براي ساخت اين پارچه خنككننده از حوزههاي فوتونيك، نانوفناوري و شيمي استفاده كرده تا نايلون پلياتيلن مورد استفاده در آشپزخانه براي تازه نگه داشتن مواد غذايي (سلفون) در مقابل نور مرئي شفاف نشده و به هوا، بخار آب و تابش حرارتي اجازه ورود و خروج دهد. اگرچه اين پارچه كه با الهام از اين پوشش پلاستيكي ساخته شده هنوز در بازار موجود نيست ولي ميتواند راه را براي لباسهايي كه به صرفهجويي در انرژي و هزينه كمك خواهند كرد، هموار كند.
محققان از نوعي پلياتيلن استفاده كردهاند كه معمولا براي ساخت باتري به كار ميرود. اين پلاستيك خاص از يك نانوساختار خاص برخوردار است كه آن را در برابر نور مرئي، مات ميكند اما در برابر تابش مادون قرمز، شفاف ميشود تا حرارت بدن از آن عبور كند. آنها همچنين اين ماده را با مواد شيميايي اصلاح كردند كه به مولكولهاي بخار آب اجازه عبور از نانومنفذهاي درون پلاستيك را داده و پارچه را قادر به تنفس ميكند. محققان دريافتند كه اين پارچه در مقايسه با پارچههاي نخي، پوست را تا 3.6درجه فارنهايت خنكتر ميكند.
استفاده از سلفون در لباس براي خنكي
صاحبخبر -