شناسهٔ خبر: 15100134 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

درآمد بالای نفت نتوانست دهک های پایین جامعه را از فقر برهاند

صاحب‌خبر -
با وجود کسب ۷۵۰ میلیارد دلار درآمد در هشت سال فعالیت دولت های نهم و دهم، حاشیه نشینی بجا مانده و فقر مهار نشده است.

به گزارش ایرنا، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در همایش اندیشه تعاون که به مناسبت دومین روز از هفته تعاون به نام «روز تعاون و تامین مالی» در مجموعه تلاش برگزار شد، با ابراز تاسف از این که کسب درآمد بالای نفت در دو دولت گذشته نتوانست دهک های پایین جامعه را از فقر رهایی بخشد، گفت: اندیشه تعاونی را باید باور کرد و برای این مهم باید بستر اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی فراهم شود.

وی با تاکید بر رصد شرایط اقتصادی کشور گفت: متن اقتصادی- اجتماعی جامعه نسبت به اوایل انقلاب تغییر کرده، فرهنگ دچار دگرگونی شده است و لذا باید راهکار ارایه کنیم.

ربیعی با اشاره به این که در این شرایط وظیفه ما توسعه تعاونی در کشور است،از رویکرد راست اقتصادی انتقاد کرد و گفت: این رویکرد مبتنی بر حرکت بسوی بازار آزاد است و می گوید دوره تاریخی تعاون سپری شده است.

وی با اشاره به جایگاه مهم اقتصاد تعاونی در کشورهای دارای اقتصاد مبتنی بر بازار مانند امریکا، اوروگوئه یا برزیل گفت: ۴۰ درصد تولید ناخالص ملی برزیل از بخش تعاون و ۶ درصد صادرات این کشور هم از این بخش تامین می شود.

این عضو کابینه دولت ارزش تولیدات بخش تعاونی در امریکا را سالانه یک میلیارد دلار از طریق ۱۲۱ شرکت تعاونی اعلام کرد و با تاکید بر اینکه امروز به اندیشه تعاونی در جامعه نیاز داریم. زیرا تعاونی ها راه بی بدیل اقتصاد ایران هستند، گفت: انواع برنامه های توسعه در ایران تدوین شده اما هیچکدام متاسفانه نتوانسته است تحولی در کشور ایجاد کند.

وی با اشاره به ناموفق بودن خصوصی سازی در کشور گفت: به نام خصوصی سازی زمین های کارخانه ها را فروختند، کارگران را اخراج کردند و نتیجه آن گسترش بیکاری بود. وقتی رویکرد عدالت با ایجاد تعاونی وجود نداشته باشد، پول مانند کشتی به گل می نشیند؛ هر چقدر هم منابع مالی تزریق شود.

وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخشی دیگر از سخنان خود به طبقه فرهنگی اشاره کرد و گفت: طبقه متوسط ایران ممکن است به لحاظ درآمدی در سطح پایینی قرار داشته باشد، اما به لحاظ فرهنگی فرادست است.

ربیعی طبقه متوسط صنعتی را بهترین راهکار برای جامعه دانست و گفت: جامعه ایران نیازمند این است که طبقه متوسط صنعتی در کشور شکل بگیرد. در حالیکه طبقه متوسطی شکل گرفته که با پول بازی می کنند.

وی با اشاره به اینکه برای پاسخ به نیازهای جامعه باید تعاون را در کشور گسترش دهیم،تاکید کرد: نقش طبقات کم درآمد و متوسط در جامعه باید ارتقا یابد. به طوری که ۸۰درصد جامعه طبقه متوسط صنعتی شود. باید ظرفیت های مدنی برای تقویت مشارکت مردمی در جامعه فزونی یابد.در اقتصاد بهترین شیوه توسعه تعاونی ها است.وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: متاسفانه ما همواره به دنبال بستر حقوقی هستیم. خروارها قانون اگر بستر اجتماعی مناسب نداشته باشد به هیچ دردی نمی خورد. دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام هم در این همایش به نقش تعاونی‌ها در افزایش عدالت و کاهش آسیب‌های اجتماعی اشاره کرد و گفت: حمایت دولت‌ها از تعاونی را می‌توان به حمایت آنها از عدالت توزیعی و امنیت در اقتصاد تعبیر کرد.به گزارش فارس، محسن رضایی اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران در نظامات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی دگرگونی‌هایی ایجاد کرد، اما در نظام اقتصادی با وجود اقدامات متعدد سرعت عمل نداشته است. البته دلیل این موضوع به موانع قانونی و همچنین باور مسئولان باز می‌گردد؛ هم‌اکنون اقتصاد تعاون در ایران مشکلات بیشتری دارد.

وی با اشاره به اینکه یکی از وعده‌ها در اقتصاد ایران افزایش سهم تعاون به ۲۵ درصد بود، گفت: این موضوع با وجود تأکید قانون محقق نشد، در حالیکه اگر این موضوع با عزم مسئولان به سرانجام می‌رسید،‌ نوعی انقلاب محسوب می‌شد.

برچسب‌ها: