شناسهٔ خبر: 15098580 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

دیده بان حقوق بشر خواستار آزادی فعال بحرینی شد

تهران - ایرنا - سازمان دیده بان حقوق بشر از مقام های بحرین خواست «نبیل رجب» فعال برجسته مدافع حقوق بشر این کشور را با قرار وثیقه آزاد و ممنوعیت سفری اعمال شده بر وی و همکارانش را لغو کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز یکشنبه وب سایت خبری نیوعرب، «جو استورک» معاون مدیر خاورمیانه ای دیده بان حقوق بشر گفت: ادامه حبس نبیل رجب به دلیل انتقاد از موارد بدرفتاری حکومتی، بی اعتنایی شدید خاندان آل خلیفه به حقوق اولیه انسانی را به نمایش می گذارد.
وی افزود: کشورهای مدعی حمایت از کنش گرایی مسالمت آمیز باید از جلسات شورای حقوق بشر سازمان ملل برای طرح درخواست آزادی فوری رجب استفاده کنند و بحرین را برای لغو محدودیت های اعمال شده بر همکاران وی تحت فشار قرار دهند.
نبیل رجب که ممکن است به 15 سال زندان محکوم شود، آوریل 2015 پس از انتشار پیام هایی در توئیتر در انتقاد از مشارکت بحرین در عملیات نظامی سعودی ها در یمن، بازداشت شد.
وی ژوئیه همان سال آزاد شد، اما پرونده وی بسته نشد و دستور بازداشت دوباره او در ژوئن سال جاری صادر شد.
نبیل رجب که عضو کمیته مشورتی خاورمیانه در دیده بان حقوق بشر است، سال گذشته از سفر به خارج از بحرین نیز منع شد.
سازمان عفو بین الملل نیز با انتقاد از جلسات محاکمه رجب، از این جلسات به عنوان حمله به آزادی بیان یاد کرده و از مقام های بحرینی خواسته است وی را از کلیه اتهام های وارده تبرئه کنند.
این سازمان همچنین درخصوص وخامت اوضاع جسمانی رجب ابراز نگرانی کرده است.
براساس این گزارش، بحرین از سال 2011 زمانی که نیروهای امنیتی این کشور معترضان صلح طلب را سرکوب کردند، دستخوش ناآرامی بوده است. معترضان بحرینی در جریان اعتراض های آن سال برقراری حکومت مشروطه در بحرین و روی کار آمدن نخست وزیر منتخب را مطالبه کردند.
حاکمان بحرین در طول این سال ها، هیچ امتیازی به مخالفان حکومتی ندادند و بر شدت سرکوب منتقدان خود افزودند.
به دنبال احضار یا بازداشت 60 روحانی بحرینی به دلیل شرکت در تجمعات اعتراضی، عفو بین الملل از مقام های این کشور خواست از سخت گیری بر مخالفان شیعه خود دست بردارند.
این روحانیون در زمره معترضان بسیاری بودند که پس از شرکت در تحصنی اعتراض آمیز به لغو حق شهروندی شیخ عیسی قاسم روحانی برجسته بحرینی، بازداشت شدند.
عفو بین الملل پس از این بازداشت ها با صدور بیانیه ای اعلام کرد: مقام های بحرین باید بی درنگ به سرکوب شدید منتقدان و مخالفان صلح طلب پایان دهند.
براساس اعلام این سازمان، چهار نفر از روحانیون بازداشت شده به دلیل شرکت در تحصن روستای الدراز بحرین به یک تا دو سال زندان محکوم شدند و شمار دیگری نیز در بازداشت یا تحت محاکمه هستند.
خاورم**9109**1856