به گزارش خبرنگار ایرنا، دولت آمریکا، باندهایی چون "کارتل د هالیسکو، مارا سالواتروچا (ام اس-۱۳)، کارتل د گولفو، کارتل دل نورسته،کارتل اونیدوس، جنراسیون و لا نووا فامیلی میچواکانا را به عنوان "تروریست های جهانی" معرفی کرد.
ترامپ ماه گذشته پس از آغاز به کار به عنوان رئیس جمهوری آمریکا، فرمان اجرایی را امضا کرده بود که در آن دستور استفاده از نام "تروریستی" علیه باندهای قاچاق مواد خدر را صادر کرده بود، اما منتقدان هشدار داده اند که این امر می تواند عواقب غیرمنتظره ای داشته باشد.
بسیاری از سازمان های جنایتکار در آمریکای لاتین عمیقاً با تجارت محلی و منطقه ای ادغام شده انداما کارشناسان حقوقی هشدار دادهاند که این اقدام ترامپ، نامناسب و ممکن است پیامدهای گستردهای داشته باشد.
کارتلهای جنایتکار هماکنون تحت یک عنوان ویژه در ایالات متحده آمریکا قرار دارند که سطح بالایی از قدرت اجرایی را برای مقابله با آنها فراهم میکند.
تریشیا بیکن، دانشیار دانشگاه آمریکایی، و دانیل بایمن، محقق ارشد در مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی، در مقالهای اخیر برای فارین پالیسی استدلال کردند که این اقدام «بهطور قابل توجهی تاثیری در افزایش قدرت اجرایی سیاست نخواهد داشت».
با این حال، این اقدام دولت ترامپ میتواند بر کسبوکارها و بانکهای آمریکایی که ارتباطاتی با شرکتها در آمریکای لاتین دارند، تأثیر بگذارد. در چندین کشور، کارتلها به شدت با اقتصادهای قانونی و غیرقانونی درهمتنیدهاند.
با این اقدام ترامپ، ارتباطات تجاری – حتی ارتباطات غیرمستقیم – ممکن است به اقدام قانونی منجر شود.
ریچل لوینسون والدمن، مدیر اجرایی برنامه آزادی و امنیت ملی در مرکز برنن، استدلال کرده است که این اقدام میتواند گروههایی را که با جوامع مهاجر همکاری میکنند، از جمله کلیساها، کنیسهها و بانکهای غذایی، در معرض آسیب قرار دهد.
او همچنین استدلال کرده است که این اقدام ترامپ «توجیه لفاظی بیشتری» برای افزایش نظامیسازی در امتداد مرز ایالات متحده آمریکا ارائه میکند، حتی زمانی که این نظامیسازی به طور مؤثر به جنایات مورد نظر رسیدگی نمیکند.