شناسهٔ خبر: 15096721 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

"روایت صحنه" با "جهشه" برپا شد

نخستین نشست «روایت صحنه» با موضوع نقد و بررسی نمایش "جهشه" شنبه 13 شهریور ماه در تماشاخانه سرو انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، نخستین نشست «روایت صحنه» با حضور علی اکبر عبدالعلی زاده منتقد تئاتر، علی برجی کارگردان نمایش «جهشه» و سیروس همتی مشاور این نمایش برگزار شد.

در ابتدای این نشست علی اکبر عبدالعلی زاده منتقد و عضو کانون منتقدین خانه تاتر ایران ضمن اشاره به حضور بازیگران دغدغه‌مند در این نمایش، گفت:« مدتهاست که در حوزه تئاتر یک نمایش خوب و با انرژی ندیده‌ایم. یک گروه کامل از نظر بازیگری. بسیاری از بازیگران حرفهای بخاطر مشغلههایی که برای خود ایجاد کرده‌اند بر روی صحنه حضور ندارند. اینجا به نظر می‌رسید که دوستان بازیگر این کار برایشان جدی و حیثیتی بود. این در حوزه تئاتر دفاع مقدس و از لحاظ حرفهای سالهاست که کمتر میبینیم. اغلب شاید به عنوان دستگرمی با این موضوعات برخورد میکنند. اما اینجا ما دیدیم که از کوچکترین نقش تا پر رنگ ترین نقش احساس کردیم که این بازیگران دغدغه دارند. هر کدام از بازیگران جایگاه خودشان در این نمایش را به عنوان یک فرصت حرفه‌ای تلقی کردند و حضور کامل و قابل احترامی داشتند.»

وی درباره علل مهم بودن موضوعات این نوع نمایش‌ها در کشورمان افزود:« احساس میکنم که به لحاظ موقعیت استراتژیک ایران در منطقه و جهان، چنین موضوعاتی باید موضوع غالب نمایشهای ما باشند؛ چون ما از گذشته دور تاریخ تا آینده دور تاریخ دچار هجمه دشمن هستیم. همچنان که هیچ دوره‌ای بدور از طمع و حمله همسایگان به کشور ما نگذشته است. برای همین برای ما تعجب برانگیز است که علی‌رغم این حساسیت‌ها ما با این موضوعات نمایشی خیلی علی سویه برخورد می‌کنیم.»

 وی تصریح کرد:« ما یک متن خوب با بازیگران خوب می‌بینیم که اندک نقاط ضعف و نقصان آن به خاطر کم توجهی مسئولینی است که باید توجه کنند. امیدوارم که در این جریان جدید انجمن تئاترانقلاب و دفاع مقدس همتی برای توسعه اینطور موضوعات اتفاق بیافتد. همینطور که احساس می‌کنم نمایش «جهشه» از آن نوع اتفاق‌های خوب است که انتظارش را میکشیدیم.»

وی در ادامه سخنانش ضمن توجه به جایگاه و پتانسیل تماشاخانه سرو در جذب مخاطبین تئاتر افزود:« یکی از معضلات در اینجا این است که مخاطبین تئاتر هنوز متوجه نشده‌اند که تماشاخانه سرو با فرهنگسرای سرو متفاوت است و این تماشاخانه بیخ گوش تئاتر شهر و در میدان فردوسی قرار دارد. اگر این اطلاع رسانی بهتر صورت بگیرد مسلما مخاطبین این تماشاخانه پر و پیمان‌تر خواهند بود و باید بلیط‌های این تماشاخانه از پیش فروخته یا پیش فروش شود. اینها همه چیزهایی است که باید بطور ارگانیک برای این تئاتر اتفاق بیافتد اما نمی‌دانم چرا این اتفاق رخ نمی‌دهد و هر چه جلوتر می رویم رنگ آن هم بی‌رنگ‌تر می‌شود.»

علی برجی کارگردان نمایش «جهشه» نیز در ابتدای سخنان خود درباره حمایت از نمایش‌های تئاتر دفاع مقدس گفت:«  متاسفانه ما دچار نوعی شعارزدگی هستیم. پیش از اجرا شروع به وعده دادن می‌کنند اما به وقت اجرا آن اتفاق‌هایی که انتظارش را داریم نمی‌افتد. ما ارگانهای زیادی در کشور داریم که میتوانند پشتیبان نمایشهای ارزشی و دفاع مقدس باشند. آن ارگانها را من خبر ندارم که آیا مشغول کارهای دیگری هستند  یا اینکه نمی‌دانند و به این وظایف فرهنگی خود نمی‌رسند یا اگر هم می رسند آن توان را ندارند. »

وی ضمن تاکید بر کمبود حمایت‌ها و تاثیر آن بر اجرای نمایش «جهشه» مطرح کرد:« در زمینه دکور هم آقای عبدالعلی زاده درست می‌گوید ما به دلیل کمبود منابع مالی به این سمت رفتیم. من فکر می‌کنم که عمده مشکل ما مشکل حمایتی است. من خیلی صادقانه در بسیاری از مصاحبههایم بیان کردم که از انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس تشکر می‌کنم که تقریبا تنها ارگانی است که در زمینه تئاتر دفاع مقدس و ارزشی از گروه‌های تئاتری حمایت میکنند. واقعیت امر این است که ما مظلومانه کار می‌کنیم. ما همگی همراه با بچه‌های انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس تلاش می‌کنیم که معضلات حوزه تئاترمقاومت را برطرف کنیم. یک نکته جالب برای من مربوط به مدیر تئاتری سرشناسی  است که می‌آید اینجا در سالن سرو و کار ما را می‌بیند و بعد از اجرا می‌گوید به به عجب اجرایی، چه اتفاق خوبی، چقدر لذت بردم! ولی پس از آن دیگر اتفاقی نمیافتد و به همین بسنده میشود. همچنین دکتر اسدی کار ما را دیدند و آینده خوبی را برای گروه نمایش جهشه پیش بینی کردند اما در عمل هیچ حمایتی از کار ما نکردند.»

عبدالعلی زاده به حمایت از نمایش با رویکرد ملی در قیاس با دیگر کشورها پرداخت و خاطرنشان کرد:« اگر چنین نمایشی را بخواهی در سیستم فرهنگی کشوری مثل آمریکا اجرا کنی، پنتاگون پشت این کار می‌ایستد و برایشان امکانات فراهم می‌کند. ولی خوب می‌بینیم که در نمایش جهشه با این بضاعت مالی محدود اتفاقات خوبی رخ داده است. موسیقی تمیز و شسته رفته نقش خود را ایفا می‌کند. بازیگران نمایش شاید یکی از اتفاقات این سالهای تئاتر کشور را رقم می‌زنند. برخی از بازیگران واقعا از آن موقعیت نقش‌شان به خوبی بهره بردند.»

عبد العلی‌زاده در ادامه این نشست به بررسی متن نمایش «جهشه» پرداخت و علی برجی نیز در زمینه نقطه‌نظرات مطرح شد،نکاتی را مطرح کرد.

در پایان نخستین نشست «روایت صحنه» سیروس همتی مشاور نمایش «جهشه» به ذکر برخی گلایه‌ها از مسولین تئاتر کشور پرداخت و ابراز امیدواری کرد که از نمایش «جهشه» که توانسته است مخاطبین زیادی را روانه تماشاخانه «سرو» کند، حمایت بیشتری صورت گیرد.

نمایش «جهشه » هر شب ساعت 9 در تماشاخانه سرو بر روی صحنه می‌رود. این نمایش سه شنبه 16 شهریور ماه به اجرای خود خاتمه می‌دهد.

انتهای پیام 

برچسب‌ها: