شناسهٔ خبر: 15096514 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

در ایام عید قربان؛

رستوران‌داران طرقبه و شاندیز با مشارکت مردم نذری توزیع می‌کنند

مدیرعامل یک مجتمع گردشگری در شاندیز گفت: با توجه به ایام عید قربان و عدم شرکت حجاج ایرانی در موسوم حج امسال، نذورات مردم و حجاج به صورت نمادی با لباس احرام بین مستمندان توزیع می‌شود.

صاحب‌خبر -
به گزارش ایسنا، مجتبی سجادی در نشست "نذر مهر" که در دهکده شاندیز برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به این که سال گذشته حادثه تلخ منا را داشتیم، بسیاری از خانواده‌ها هنوز دردمند این حادثه هستند و برخی از حجاج نیز موفق به شرکت در موسم حج نشدند، امسال تصمیم گرفتیم عید قربان تا عید غدیر و از 16 تا 22 شهریور با کمک مردم شاندیز و طرقبه، غذای نذری بین مستمندان توزیع کنیم.

وی افزود: حجاجی که امسال نتوانستند به موسم حج بروند و مردمی که قصد قربانی کردن به مناسبت عید قربان را دارند می‌توانند نذورات خود اعم از گوشت و مایحتاج غذا را به اتحادیه ‌رستوران‌داران شاندیز و طرقبه بدهند تا آنها کار طبخ این نذورات را انجام و میان مستمندان توزیع کنند. نذرکنندگان می‌توانند در توزیع این غذاها نیز مشارکت کنند، مستمندان نیز توسط کمیته امداد و سازمان بهزیستی شناسایی می‌شوند.
 
در ادامه حشمت الله متین‌فر، رییس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شاندیز و طرقبه اظهار کرد: پیشینه تاریخی شهرستان شاندیز و طرقبه به 5 هزار سال قبل برمی‌گردد. این پیشینه بر اساس مطالعات تاریخی که از غار مغان و سنگ‌نگاره‌های تاریخی به دست آمده اعلام شده است.

وی خاطرنشان کرد: در شهرستان شاندیز و طرقبه 150 اثر تاریخی و مذهبی وجود دارد که 22 اثر در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. همچنین هنر ارغوان‌بافی در طرقبه و پوستین‌دوزی در شاندیز  به ثبت رسیده است.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بینالود با اشاره به ثبت ملی شیشلیک در فهرست آثار ملی گفت: در راستای مطالبه مردم شاندیز، این غذا در فهرست میراث جهانی ثبت می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: سه روستای در بینالود مغان، کنگ و ابرده سفلی به عنوان روستای هدف گردشگری در شهرستان بینالود تعریف شده است.

متین‌فرد درباره تعداد گردشگرانی که به شهرستان شاندیز و طرقبه می‌آیند، افزود: در این رابطه آمار دقیقی وجود ندارد اما به استناد دستگاه‌های ترددشمار طرقبه و شاندیز به طور متوسط روزانه حداقل 300 هزار خودرو در این مسیر تردد می‌کنند و بیش از 600 هزار نفر وارد این شهرستان می‌شوند.

وی با بیان این‌که حدود 200 واحد پذیرایی در شهرستان بینالود وجود دارد، یادآور شد: این منطقه به لحاظ سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری یکی از مناطقی است که باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد.

وی با اشاره به این که در حال حاضر 123 واحد رستورانی در واحد شاندیز و طرقبه خدمات ارایه می‌کنند گفت: این واحدهای رستورانی در شاندیز، طرقبه، عنبران و جاغرق غذاهایی با بهترین کیفیت ارایه می‌کنند. در همه جای دنیا غذای ششلیک را به نام شاندیز می‌شناسند. هم‌اکنون این غذا علاوه بر خراسان، در تهران، کیش و حتی برخی شهرهای دنیا مانند نیویورک، تورنتو، دبی و عمان با نام شیشلیک شاندیز تهیه می‌شود.

انتهاي پیام