شناسهٔ خبر: 15095052 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

اعتراض یک نقاش به نمایشگاه «کارنمای پژوهشی انجمن هنرمندان نقاش ایران»

مصطفی دمیرچی (داچی) هنرمند نقاش نسبت به خارج شدن آثارش از نمایشگاه گروهی کارنمای پژوهشی هنرمندان نقاش زیر 40 سال که توسط انجمن هنرمندان نقاش برپا شده، اعتراض کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه فرهنگی آنا، دومین کارنمای پژوهشی هنرمندان زیر 40 سال انجمن هنرمندان نقاش ایران عصر روز گذشته 12 شهریورماه در حالی با نمایش آثار 48 نفر از هنرمندان زیر 40 سال این انجمن در گالری‌های مختلف خانه هنرمندان ایران افتتاح شد که تنها ساعاتی قبل از برپایی این نمایشگاه آثار مصطفی دمیرچی از این نمایشگاه خارج شد.

دمیرچی (داچی) با اعتراض به این اقدام صورت گرفته، توضیح داد: متاسفانه ساعاتی قبل از بازگشایی نمایشگاه به من اطلاع داده شد که توسط مدیریت گالری‌های خانه هنرمندان 2 اثر از 4 اثر من که برای این نمایشگاه در نظر گرفته بودم به دلیل آنکه ذکر شده شئونات فرهنگی را رعایت نکرده است از نمایشگاه خارج شده و به پیشنهاد آقای اطمینانی مبنی بر اینکه قصد این نمایشگاه نشان دادن مجموعه‌ای از آثار هنرمندان است دو اثر دیگر را هم به نمایش نگذاشتیم.

وی افزود: در حالی آثار من از این نمایشگاه خارج شده است که این آثار در سال 93 در گالری شیرین به نمایش درآمده و حتی عکس این آثار در روزنامه‌های کثیر الانتشار کشور به چاپ رسیده است؛ حال چرا پس از دو سال باید این دو اثر به تهمت نداشتن شئونات فرهنگی از نمایشگاه خارج شوند، سوالی است که کسی پاسخگوی آن نیست.

دمیرچی (داچی) با اشاره به این اقدام خانه هنرمندان افزود: اینکه مسئولین خانه هنرمندان بر چه اساس و مبنایی دست به سانسور آثار هنرمندان می‌زنند جای تعجب بسیاری دارد؛ اما موضوع مورد اعتراض من به این مکان نیست و بیش از هرچیزی از انجمن هنرمندان ایران به عنوان نهاد صنفی که در آن عضو هستم، گله‌مند هستیم. این انجمن نمایشگاهی پژوهشی از هنرمندان خود برگزار کرده و بیش از یک‌ماه پیش عکس آثار من را خواسته‌اند که به آنها ارائه دادم و با انتخاب آثارم حتی عکس اثری را که از نمایشگاه حذف شده در کاتالوگ خود منتشر کرده‌اند.

وی افزود: حال سوال من این است که آیا انجمن بر مبنای نمایشگاهی که نام پژوهشی بر آن گذاشته و آثار آن را انتخاب کرده آیا نمی‌توانسته از حقوق هنرمند خود دفاع کند. من به عنوان هنرمندی که سال‌ها در این کشور حضور داشته‌ام تمامی موازین قانونی و شرعی کشورم را می‌شناسم و بر اساس آن کار می‌کنم. حال اینکه انجمن نقاشان ایران چرا نمی‌تواند از حقوق من در برابر مدیران خانه هنرمندان که اتفاقا نه یک نهاد دولتی که تشکیل شده از صنوف مختلف هنری کشور هستند و انجمن نقاشان ایران نیز یکی از زیر مجموعه‌ها آن است در برابر کج‌فهمی صورت گرفته دفاع کند؛ سوالی است که ذهن من را به خود مشغول کرده و جوابی برای آن نمی‌یابم.

دمیرچی در پایان گفت: اعتراض من به این موضوع امری فردی و شخصی نیست چون متوجه شده‌ام از دوستان دیگری هم در این نمایشگاه آثاری در دقایق پایانی از نمایشگاه بیرون کشیده شده است؛ اما آنچه که می‌خواهم نسبت به آن اعتراض داشته باشیم این است که چرا یک انجمن نمی‌تواند از حقوق هنرمندانش در مکانی که خودش جزء تصمیم‌گیران آن هستند، دفاع کند.

لازم به یادآوری است مصطفی دمیرچی (داچی) هنرمند باسابقه از برگزیدگان ششمین دوسالانه نقاشی معاصر تهران است و نمایشگاه‌های متعددی را در ایران و خارج از کشور برگزار کرده است که از آن میان می‌توان به نمایشگاه انفرادی او در «آرت گالری» شهر سالزبورگ اتریش و نمایشگاه "آفرینش حوا" در گالری شیرین اشاره کرد.

گفتنی ‌است؛ در دومین کارنمای پژوهشی انجمن هنرمندان نقاش ایران آثاری از هنرمندانی چون اکرم احمدی توانا، شیرین ملت‌گهر، پروانه فرمانی، رضا هادی‌زاده، سعید چاواری، مرسده نجفی، مریم جهانی، مهرشید انیرپور رایینی، مینا انوشه نی، نگین جواهری‌فر، هدیس صباغ‌پور، فهیمه بقایی، محبوبه نمازی، ستاره حیدرزاده، آیدا پور جبار، مرضیه بقایی، حمیده استاد علی اکبر جبار، روجا بهروش، مریم اصغری، بصیرا بلبلی، بنفشه بند‌علی، سارا اشرفی، فهیمه توکلی، غزال زارع، فرشته آقامیری، مریم آقاجانی، مژده سجادی، شهریار آریافر، یاسمن بازرگان، علی بابایی، شیرین آزادی، فرزانه تاک، سارا سهیلی‌فر، مرجان آقامیری، عرفان شهیاد، بهشید فرهنگیان، لیلا اسلامی، امیر وحید سعیدی‌فر، آیدا براتی، سمیه محمدعلی، ویدا مهری، تینا باطنی، نسرین صادقی بجد، بدرالسادات معراجی، اسما سبزکار، مانیا پاکپور و نازیتا انصاری‌نژاد به نمایش در آمده است و این نمایشگاه تا 21 شهریور در خانه هنرمندان ایران میزبان علاقمندان به هنر است.