استقبال از «فروشنده» در مشهد
شرق: فیلم سینمایی«فروشنده» اصغر فرهادی در مدت چهار روز در سینماهای هویزه، سیمرغ و پیروزی مشهد، 132 میلیون تومان فروش داشته است. رضا بهبهانی، مدیر داخلی سینما هویزه، در اینباره به ایسنا، گفت: فیلم سینمایی «فروشنده» در مدت چهار روزی که در این سینما اکران شد، مبلغ 117 میلیون تومان فروش داشته است. مهلت اکران فیلم سینمایی «فروشنده» به استقبال مردم بستگی دارد و تا زمانی که حضور مردم ادامه داشته باشد، این فیلم سینمایی هم در هویزه اکران میشود.مدیر داخلی سینما هویزه درباره سئانسهای فیلم سینمایی «فروشنده» تصریح کرد: احتمالا از فردا این فیلم سینمایی در سالنهای دو و سه به صورت همزمان روی پرده نمایش داده میشود.امیرحسین دبیرزاده، مدیریت مجموعه سینمایی سیمرغ و پیروزی مشهد، نیز در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: به علت شهادت امام جواد(ع) فیلم سینمایی «فروشنده» در روز پنجشنبه تا اذان مغرب و در روز جمعه، بعد از اذان مغرب اکران شد، ولی در این مدت کوتاه توانستیم در مجموعه «سیمرغ» مبلغ هشت میلیون و در مجموعه پیروزی مبلغ هفتمیلیون تومان، فروش داشته باشیم.او ضمن تأکید بر استقبال خوب مردم عنوان کرد: در این مدت کوتاه استقبال از سوی مردم از فیلم سینمایی «فروشنده» بسیار خوب بود و ما امیدواریم که این استقبال، روزبهروز افزایش یابد.دبیرزاده درباره مهلت اکران فیلم سینمایی «فروشنده» خاطرنشان کرد: اکران این فیلم سینمایی حداقل تا آغاز محرم ادامه دارد.
آثار «حجت امانی» به سانفرانسیسکو میرود
۱۵ اثر از حجت امانی، هنرمند نقاش، با عنوان «طبیعت بیجان ایرانی» پاییز در سانفرانسیسکو به نمایش درمیآیند. حجت امانی درباره جدیدترین فعالیت نمایشگاهی خود به مهر گفت: آذرماه نمایشگاهی از آثارم با عنوان «طبیعت بیجان ایرانی» در سانفرانسیسکو برپا میشود که در این نمایشگاه ۱۵ اثر در ابعاد بزرگ را به نمایش میگذارم. وی در پاسخ به اینکه آیا «طبیعت بیجان ایرانی» اشاره به مفهوم و فرمی دارد، توضیح داد: در نگارگری ایرانی که سابقه طولانی دارد، اشیا هیچوقت بهتنهایی کنار هم قرار نگرفتهاند. درواقع آن «طبیعت بیجان»ی که ما در نقاشی غرب سراغ داریم در سابقه نقاشی ایرانی که با نام نگارگری میشناسیم اتفاق نیفتاده است. در آثار «طبیعت بیجان» غرب، اشیای مستقل به صورت یک ترکیببندی ارائه میشوند، اما در نگارگری ما، این «طبیعت بیجان»، اشیای تکافتادهای در گوشهوکنار تصاویر بودهاند. امانی ادامه داد: در کنار توجه گسترده هنرمندان غرب به طبیعت بیجان، از دوره قاجار در ایران این شاخه از نقاشی شکل و در دوره کمالالملک این هنر در نقاشی ایران مورد توجه قرار گرفت. هرچند در این دوره نقاشی از طبیعت بیجان بسیار متأثر از نقاشی غربی بود، اما در زیباییشناسی اصالت و بداعت داشت و آثار این دوره شبیه هیچ دوره دیگری نیست.
اعتراض یک نقاش به یک نمایشگاه
شرق: مصطفی دمیرچی (داچی)، هنرمند نقاش، نسبت به خارجشدن آثارش از نمایشگاه گروهی «کارنمای پژوهشی هنرمندان نقاش زیر 40 سال» که ازسوی انجمن هنرمندان نقاش برپا شده، اعتراض کرد. دومین کارنمای پژوهشی هنرمندان زیر 40 سال انجمن هنرمندان نقاش ایران عصر روز 12 شهریور در حالی با نمایش آثار 48 نفر از هنرمندان زیر 40 سال این انجمن در گالریهای مختلف خانه هنرمندان ایران افتتاح شد که تنها ساعاتی قبل از برپایی این نمایشگاه، آثار مصطفی دمیرچی از این نمایشگاه خارج شد. دمیرچی (داچی) با اعتراض به این اقدام، توضیح داد: متأسفانه ساعاتی قبل از بازگشایی نمایشگاه، به من اطلاع داده شد که ازسوی مدیریت گالریهای خانه هنرمندان، دو اثر از چهار اثر من که برای این نمایشگاه در نظر گرفته بودم به دلیل آنکه شئونات فرهنگی را رعایت نکرده است از نمایشگاه خارج شده و به پیشنهاد آقای اطمینانی مبنیبر اینکه قصد این نمایشگاه نشاندادن مجموعهای از آثار هنرمندان است، دو اثر دیگر را هم به نمایش نگذاشتیم. وی افزود: در حالی آثار من از این نمایشگاه خارج شده است که این آثار در سال 93 در گالری شیرین به نمایش درآمده و حتی عکس این آثار در روزنامههای کثیرالانتشار کشور به چاپ رسیده است؛ حال چرا پس از دو سال باید این دو اثر به تهمت نداشتن شئونات فرهنگی از نمایشگاه خارج شوند، سؤالی است که کسی پاسخگوی آن نیست. دمیرچی (داچی) با اشاره به این اقدام خانه هنرمندان افزود: اینکه مسئولان خانه هنرمندان بر چه اساس و مبنایی دست به سانسور آثار هنرمندان میزنند، جای تعجب بسیاری دارد؛ اما موضوع مورد اعتراض من به این مکان نیست و بیش از هر چیزی از انجمن هنرمندان ایران بهعنوان نهاد صنفیای که در آن عضو هستم، گلهمندم. این انجمن نمایشگاهی پژوهشی از هنرمندان خود برگزار کرده و بیش از یکماه پیش عکس آثار من را خواستهاند که به آنها ارائه دادم و با انتخاب آثارم حتی عکس اثری را که از نمایشگاه حذف شده در کاتالوگ خود منتشر کردهاند.