شناسهٔ خبر: 15093566 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

تولید برق و آب شیرین از امواج دریا در مقیاس صنعتی

محققان دانشگاه علم و صنعت ایران موفق شدند نمونه های آزمایشگاهی و نیمه صنعتی دستگاه تولید برق و آب شیرین از امواج دریا را در داخل کشور تولید کنند.

صاحب‌خبر -
به گزارش  خبرگزاری صدا و سیما؛ مدیر پروژه ساخت دستگاه مبدل انرژی امواج دریا گفت: پروژه تولید برق و آب شیرین از امواج دریا در مقیاس صنعتی از سال 93 و با رویکرد توسعه دانش فنی ساخت نیروگاه‌های تجدید پذیر آغاز شد. 

صادق صادق زاده افزود: سامانه تولید برق از امواج دریا که تحت عنوان «پلتفرم هیدرولیکی» نیز شناخته می‌شود در نزدیکی ساحل نصب می شود و این مبدل جزء مبدل‌ های کمتر پیچیده و به نسبت سایر مبدل‌ها، دارای ابعاد کوچکتری است. 

وی گفت: نصب تجهیزات و سامانه ‌ها در ساحل، هزینه تولید انرژی را در مقایسه با سامانه ‌های دورتر از خط ساحلی کاهش می دهد. 

همچنین روح الله احمدی، عضو گروه طراحی و ساخت دستگاه مبدل انرژی امواج دریا گفت: مهمترین ویژگی این پروژه ماهیت هیبریدی و بهینه سازی آن برای رسیدن به بازدهی بسیار بالاست. 

وی افزود: با توجه به شرایط امواج خلیج ‌فارس و دریای عمان، طراحی نمونه آزمایشگاهی مبدل انرژی با استفاده از نرم ‌افزارهای ویژه آغاز و پس از تحلیل مقدماتی، نمونه آزمایشگاهی در مقیاس10 وات ساخته و با موفقیت آزمایش شد.

احمدی گفت: تأمین آب و برق مورد نیاز، کاهش مصرف سوخت های فسیلی، تأمین بخشی از انرژی لازم برای تولید آب شیرین مورد نیاز کشور، حذف هزینه حمل و نقل سوخت برای تأمین انرژی مناطق ساحلی، کمک به صنعت کشاورزی و اشتغال زایی، احیای زمین های بایر برای کشت محصولات کشاورزی برخی از مزایای اجرای این طرح است.