شناسهٔ خبر: 15093254 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: آفتاب | لینک خبر

ذبح دام در معابر عمومی سلامت جامعه را به خطر می‌اندازد

مدیرکل دامپزشکی خراسان‌شمالی گفت: ذبح دام در کوچه و خیابان سلامت عمومی جامعه را به خطر می‌اندازد.

صاحب‌خبر -
آفتاب‌‌نیوز :
دکتر سید محمدمهدی احمدی، با اشاره به ذبح گوسفند در مراسم و آیین‌هایی همچون عید قربان افزود: کشتار باید در کشتارگاه صورت گیرد زیرا کشتارگاه‌ها ضریب اطمینان یک فرآورده خام دامی را برای مصرف‌کننده تضمین می‌کنند.

وی ادامه داد: شهروندان باید برای جلوگیری از انتشار برخی بیماری‌ها همانند "شاربن" و "تب خونریزی‌دهنده کونگو" از کشتار دام در کوچه و خیابان بپرهیزند و این کار را در کشتارگاه‌ها انجام دهند.

وی با بیان اینکه هدف از احداث کشتارگاه‌ها جلوگیری از انتقال بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است، اظهار کرد: چرخه انتقال بسیاری از بیماری‌ها همانند "کیست هیداتیت" پس از کشتار دام در کشتارگاه‌ها مختومه می‌شود.

به گفته وی کشتار دام در کوچه و خیابان مشکلات زیست محیطی ایجاد می‌کند که کشتارگاه‌ها این مشکل را مرتفع می‌کنند.

احمدی با اشاره به اینکه متاسفانه هنگام جشن عروسی، مراسم سوگواری و دیگر آیین‌ها، دام در معابر عمومی ذبح می‌شود، بیان کرد: کشتارگاه‌ها بازرسی‌های پیش و حین کشتار را انجام می‌دهند و سلامت دام و انسان را تضمین می‌کنند که با وجود این امکان، باید عادت کشتار در معابر عمومی حذف شود.

وی تصریح کرد: مراجعی همانند علوم پزشکی، آموزش و پرورش و حج و زیارت می‌توانند در ارتقاء فرهنگ شهروندان به منظور اینکه دام‌ در کشتارگاه‌ها ذبح شود  تاثیرگذار باشند.

وی با بیان اینکه هنوز فرهنگ مصرف شهروندان، استفاده از گوشت تازه است، گفت: باید تلاش کنیم تا فرهنگ استفاده از گوشت منجمد و بسته‌بندی به‌منظور داشتن گوشت ایمن و همچنین فرآورده‌های پیش‌سرد را در جامعه رواج دهیم.

احمدی با اشاره به اینکه خون جاری شده در معابر عمومی علاوه بر مخاطرات زیست محیطی موجب تجمع حشرات و انتقال بیماری‌ها می‌شود، ادامه داد: با کشتار دام خارج از کشتارگاه‌ها ممکن است خون‌گیری ناقص انجام شود و ماندگاری و کیفیت گوشت پایین آید.

وی با بیان اینکه "تب کریمه کنگو" یکی از بیماری‌های ویروسی است که بین انسان و دام مشترک است، افزود: این بیماری در دام‌ علایم خاصی ندارد اما در انسان‌ها بروز می‌کند و باعث مرگ آن‌ها می‌شود.

 وی ادامه داد: این بیماری در اصل توسط کنه‌ها منتقل می‌شود و دامداران، چوپان‌ها، دامپزشک‌ها، قصاب‌ها و کسانی که گوشت را تکه می‌کنند ممکن است در معرض این بیماری باشند.

وی با بیان اینکه مبارزه با انگل‌های خارجی تنها راه مبارزه با این بیماری است بیان کرد:‌ اداره کل دامپزشکی خراسان‌شمالی برای مبارزه با این بیماری، طرح سمپاشی دام را در دستور کار دارد.
منبع: ایسنا

برچسب‌ها: