شناسهٔ خبر: 15090698 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

مدیرعامل کشتارگاه صنعتی اهواز

تکذیب غیربهداشتی بودن کشتارگاه صنعتی اهواز

قدس آنلاین - اهواز: زهره کریمی البزرکریمی در نشست مطبوعاتی با اشاره به مصاحبه اخیر رییس اتحایه قصابان درباره غیربهداشتی بودن کشتارگاه صنعتی اهواز اظهارکرد؛ با وجود ۹ پزشک ودامپزشک و دو روحانی مقیم کشتارگاه و تاییدیه دامپزشکی استان و عدم خروج لاشه بدون مهر و لیبل این موضوع را تکذیب می کنم.

صاحب‌خبر -

مدیرعامل کشتارگاه صنعتی اهواز ادامه داد: این کار توسط بهداشت انجام می شود و ما حق شکایت از سایتی که این مصاحبه را درج کرده و شخص مصاحبه کنند انجام داده ایم و درحال پیگیری هستیم تا باعث شود هر شخصی از جایگاه خود به درستی استفاده کند زیرا این مصاحبه بارحقوقی و موجب تشویش اذعان عموم شده است.

کریمی با اشاره به اینکه هر سه ماه یک بار نیز گزارش تصفیه خانه ما به اداره کل محیط زیست ارایه می شود تصریح کرد: اجازه خروج یک لاشه بدون مجوز دامپزشکی و مهر را نداریم و فاضلاب کشتارگاه در تصفیه خانه آنجا تصفیه و برای محیط زیست محل نیز استفاده می شود.

وی عنوان کرد: روزانه 1000راس گوسفند و 80تا100راس دام سنگین نیز در این کشتارگاه ذبح و دراختیار قصابان قرار میگیرد.

وی بااشاره به اینکه ظرفیت کشتارگاه اهواز تا200راس سنگین در روز را داراست افزود: به صورت مستقیم280نفر و به صورت غیرمستقیم1000نفر مشغول فعالیت هستند.

وی در پاسخ به این سوال که دام ها از خارج از استان وارد می شود یاخیر گفت: 80درصد دام های سبک از خارج از استان وارد می شود و 90 درصد دام های سنگین از درون استان تامین و فقط10درصد از شیراز وارد خواهد شد.

کریمی در ادامه با بیان اینکه این کشتارگاه از خردادماه94 بخش سبک خود را راه اندازی کرده است اظهارکرد: بخش سنگین نیز در شهریور پارسال افتتاح شده است که فکرمی کردیم مشکل درحین کار مثل کارگری اصلی ترین عامل باشد که بتواند کارمان را با کندی مواجعه کند که با لطف و حمایت مسیولان شهرداری، شورای شهر این مشکلات حل شد.

مدیرعامل کشتارگاه اهواز عنوان کرد: قرار شد از بین نیروها تعدادی را انتخاب و جذب کنیم و تعدادی دیگر در شهرداری استخدام شوند که این امر انجام شد.

کریمی گفت: بعداز راه اندازی نیز بخش  اول قراردادمان بهره برداری از کشتارگاه صنعتی بود و بخش دوم هم احداث صنایع جانبی کشتارگاه است که خوشبختانه در قسمت صنایع جانبی بابرنامه ریزی در موعد مقرر یک سال از مردادسال گذشته تا مردادماه امسال انجام شد.

وی صنایع جانبی را شامل، کارخانه پودر گوشت، استخوان، خون، کارگاه  روده چربی غیرخوارکی سوز، بسته بندی گوشت، فرآورده و بسته بندی پوست، چرم  و وروده، 40باب غرفه جهت نگهداری از دام ها در سطح شهر، ساخت نمازخانه و رستوران، بهسازی و میدان دام، رفع نواقص ساختمانی کشتارگاه دام، تکمیل سردخانه زیرصفر و بالاصفر به منظورنگهداری 24ساعته لاشه هستند افزود: این صنایع در موعد مقرر ساخته وبه صورت ازمایشی از آن ها بهره بردار شد.

وی عنوان کرد: در یک سال گذشته به شکل منظم کارها را در حال انجا هستیم  اما مشکلی که اکنون و درگذشته وجود داشته است افرادی در گذشته در کشتارگاه سنتی به خاطر عدم نظارت صحیح درآمدهای غیرقانونی داشته اند.

وی ادامه داد: طبیعی است این افراد تا جان در بدن دارند این کشتارگاه را رها نمیکنند و به هردلیلی نیز از جمله شکایت ، مصاحبه های خبری و از هزار راه دیگر رفته اند که خوشبختانه به دلیل اینکه قراردادو مسائل کاری ما قانونی بوده اند تاکنون هیچ مشکلی برای ما ایجاد نشده است.

کریمی تصریح کرد:  راهی که این افراد در پیش گرفته اند به صورت ناجوان مردانه و غیرکارشنایی است که از جایگاه افراد و مدیرکل ها وارگان هایی که باما در راتباط هستند، مصاحبه می کنند.

مدیرعامل کشتارگاه اهواز با بیان اینکه اعلام میکنم کشتارگاه صنعتی اهواز بهداشت است و خبری که اعلام شد را تکذیب می کنم اظهارکرد: طی بازدید بنده، نماینده قصابان، تعزیرات و صنعت معدن و تجارت استان از کشتارگاه های گیلان، مازندان، تهران و البزر ، کشتارگاه اهواز یکی از بهترین کشتارگاه ها به لحاظ بهداشتی ترین و بروزترین ایران است.

کریمی گفت: بحثی که این افراد در گذشته عنوان کردند و قصابان را به احتصاب کشانند و اوایل می گفتند کشتارگاهی که ساخته شده در حد اهواز نیست درصورتی که در اوج کشتار اسفندماه بیش از2600راس گوسفند ذبح و هیچ گونه مشکلی نداشته ایم. به این نتیجه رسیدند که کشتارگاه به لحاظ فنی و ساختاری مشکلی ندارد این بار از راه دیگروارد شدند.

کریمی ادامه داد: مصاحبه اخیر اقای حسینی رییس اتحادیه قصابان در خصوص عدم بهداشتی بودن کشتارگاه اهواز بوده است.

وی تصریح کرد:تنهاکشتارگاهی هستیم که9 پزشک و دامپزشک به صورت مقیم در ابتدا، حین و بعداز ذبح لاشه را معاینه میکنند و لاشه ای نیز بدون مهرو تایید دامپزشکی از کشتارگاه خارج نمیشود.

وی بابیان اینکه کشتارگاه مجهز به تصفیه خانه است گفت: تمامی فاضلاب تصفیه کلر زادیی و جهت استفاده در محیط زیست خود کشتارگاه استفاده و کوچک ترین مشکل برای محیط زیست نخواهد داشت.

کریمی با اشاره به مشکلی که اخیر این مسئول برای کشتارگاه به وجود آورد گفت: این برمیگردد به قسمت فراورده پوست و روده ما، نظر به اینکه این بخش از فرآورده ها بوده در کشتارگاه صنعتی که تعدادی دباغ به صورت سنتی تعدادی کارگاه را اطراف کشتارگاه یا رودخانه راه اندازی کردند

وی عنوان کرد: این دباغ خانه ها فاقدهرگونه حداقل های امکانات بهداشتی هستند وطبیعی است وقتی تصفیه خانه نداشته باشند فاضلاب که کاملا مضرراست را وارد رودخانه کارون با لوله کشی میکنند و نداشتن کوره ی لاشه سوزموجب میشود ان ها را در محیط اطراف رها یا بسوزانند.

مدیرعامل کشتارگاه صنعتی اهواز اظهارکرد: با هماهنگی سازمان دامپزشکی قرار براین شد که تمامی این پوست ها و روده ها وارد کشتارگاه شوند و در قسمت فراوری نیز جمع و هر سه روز یک بار به مقصد تهران ارسال شوند.

کریمی بااشاره به اینکه ما اعلام کردیم که دباغها در کشتارگاه هرچند نفرباشند به کارگرفته می شود اگر الزامات بهداشتی رعایت کنند افزود: به دلیلی اینکه مشکلی که به وجود آمد توسط اقای حسینی رییس اتحادیه قصابی ها بوده است.

وی گفت: قیمت گوشت در دوماه اخیر افزایش چشمگیری داشته است آن هم به دلیل تب برفکی که سال گذشته بود، صادرات دام و در پیش بودن عیدقربان دام داران از عرضه دام جلوگیری میکنند و تنها دراهواز این افزایش وجودندارد بلکه در کل کشور این موضوع است.

وی بابیان اینکه قصابان در اهواز با توجه به اینکه باقیمت 30تا31هزارتومان گوشت خریدکردند اما به دلیل نجابتشان کیلویی27تا30تومان عرضه میکنند و دراین خصوص تعزیرات و صنعت معدن و تجارت و فرمانداری همکاری لازم را انجام داده اند.

وی بیان کرد: متاسفانه مسئول اتحادیه به جای اینکه مشکل را بیان کند علت را گرانی پوست عنوان کرده که قیمت هر پوست بین1000تا1500تومان است.

مدیرعامل کشتارگاه صنعتی اهوازگفت:  در قراردادمان ذکرشده که کشتارگاه های شوشتر، حمیدیه، ملاثانی، رامهرمز و هویزه تعطیل و اهواز نیز آنها را تامین کندو این ظرفیت به لحاظ فنی، تجهیزات سخت افزاری و حمل ونقل نیز داریم.

وی ادامه داد: امت همان افرادی که در کشتارگاه های سنتی سلامتی مردم را قرار داده بودند اکنون به سمت کشتارگاه های سنتی اطراف می روند و برخی از این کشتارگاه ها فاقد تصفیه خانه هستند و آن را به رودخانه کارون میریزند.

کریمی تصریح کرد: به علت حضور این افرادمتخلف و با ترسی که از حضوردرکشتارگاه صنعتی اهواز را دارند که احیانا" دام هایشان ضبط نشود، به  کشتارگاه های غیرمجاز سنتی روی می آورند.

وی عنوان کرد؛ برای مثال کشتارگاه سنتی ملاثانی نیز فقط ظرفیت5 راس گاو و 50 راس دام سبک را دارد و اگر بخواهد این ظرفیت را افزایش دهد غیرقانونی است اما شنیده ام همام افراد سعی دارند به بهانه بهسازی ونو سازی این کشتارگاه ظرفیت را بالا ببرند.اگراین اتفاق بیفتد نیز فاضلاب به رودخانه کارون ریخته خواهد شد.

البرزکریمی با بیان اینکه هر کشتارگاه صنعتی نیاز به 20تا30میلیارد تومان اعتباراست گفت: شهرداری برای ساخت این کشتارگاه ها نیز این هزینه را نخواهد کرد.

مدیرعامل کشتارگاه صنعتی اهواز از فرماندار ، شهرداری، مقامات قضایی و دامپزشکی که  جدیت به کار گرفته بودند و در برخی موارد منجر به بازداشت برخی افرادشده که ما توانستیم کارمان را پیش ببریم. تقدیرو تشکر میکنیم.

وی با بیان اینکه هفته گذشته نیز تبلیغات سوی ای از طرف برخی انجام شد تا قصابان نیز اعتصاب کنند اما موفق نشدند قصابی ها را تعطیل کنند و دراین حین قصابان از وضعیت رضایت دارند زیرا دیگرنیازی به حضوردرکشتارگاه و خرید دام ندارند بلکه ساعت9 صبح گوشت درب مغازه به آن ها تحویل داده می شود.

مدیرعامل کشتارگاه صنعتی اهواز با اشاره به اینکه این افراد به اندازه تعداد انگشتان دست نیستند گفت: این افراد کارخانه همبرگرسازی دارند و درکشتارگاه های سنتی اکثرا آلاشهایی که ما ضبط میکنیم برای درست کردن همبر و سوسیس می بردند و سال گذشته نیز برخی شان دستگیرشدند.

کریمی در پایان اظهارکرد: روزانه10تا20لاشه دام سبک و هفته ای یک تادو لاشه سنگین در کوره های لاشه سوز می سوزانیم آن هم به دلیل اینکه دچار بیماری یازخمی باشند.

وی یادآورشد: اکثردام هایی که درخانه یا محله ها کشتارمیشود یا بیماری دارند یا سرقتی هستندکه درکشتارگاه نیز اگر دچاربیماری باشند ضبط و اگرسرقتی باشند بادوربین ثبت و شناسایی سارق میشود.

برچسب‌ها: