شناسهٔ خبر: 15091848 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

افتخارات قم در3 سال دولت تدبیر و امید در حوزه ورزش/ کسب 275 مدال در مسابقات بین المللی

قم -ایرنا- مدیرکل ورزش و جوانان قم با اشاره به کسب 275 مدال توسط ورزشکاران قمی در رقابت ها و مسابقات مختلف بین المللی، گفت: ورزشکاران قمی در طول 3 سال فعالیت دولت تدبیر و امید با درخشش در مسابقات بین المللی، 275مدال کسب کردند و 186 تن از جوانان قمی به اردوهای تیم ملی دعوت شدند.

صاحب‌خبر -

حسن عابدی در گفت وگو با خبرنگاران ایرنا مرکز قم، خاطرنشان کرد: ورزشکاران قمی در سال 92، 37 مدال، در سال 93، 92 مدال و در سال 94 نیز، 146 مدال رنگارنگ از رقابت های بین المللی به دست آوردند.
وی بیان داشت: ورزش قم در سال های 92، 93 و94 به ترتیب 17 و 31 و 40 مورد میزبانی مسابقات کشوری را عهده دار بوده و این مسابقات به نحو مطلوب در این استان برگزار شده است.

** قم در لیگ های کشوری
وی همچنین گفت: در سال 1392، 62 تیم، در سال 1393، 71 تیم و در سال 1394 نیز، 86 تیم از استان قم در رشته های مختلف در لیگ های کشوری حضور داشتند.
عابدی با اشاره به حضور ورزشکاران قمی در اردوهای تیم ملی در طول 3 سال گذشته، گفت: در سال 92، 161 ، سال 93، 175 و در سال 94 نیز 150 تن از ورزشکاران قمی به اردوهای تیم ملی دعوت شدند.
وی بیان داشت: در طول این 3 سال، 137 تن از ورزشکاران قمی در تیم های ملی به عنوان بازیکن ثابت حضور داشتند که 38 تن از آن ها مربوط به سال 92، 56 تن سال 93 و 44 تن دیگر نیز مربوط به سال 1394 بود.

** کسب مدال از مسابقات کشوری
وی همچنین با اشاره به کسب مدال در مسابقات مختلف کشوری توسط ورزشکاران قمی، گفت: در سال 1392، 93 و 94 به ترتیب در مجموع 312، 534 و 743 مدال توسط ورزشکاران قمی کسب شده است.

** مدال های آسیایی قم
عابدی با اشاره به کسب مدال ورزشکاران قمی از مسابقات آسیایی نیز گفت: ورزشکاران قمی در سال های 92، 93 و 94 به ترتیب 8،15 و 18مدال مسابقات آسیایی کسب کردند.

** مدال های جهانی قم
وی بیان داشت: در مسابقات جهانی نیز ورزشکاران قمی در سال های 92 تا 94 در مجموع 20 مدال کسب کردند.
وی بیان داشت: در مجموع ورزشکاران استان قم در طول این 3 سال در مسابقات و تورنمنت های مختلف بین المللی در سال 92، 37 مدال، در سال 93 نیز 92 مدال و در سال 94، 146 مدال را به دست آوردند.
عابدی اظهار داشت: در طول 3 سال فعالیت دولت، 942 مسابقات استانی و انتخابی قهرمان کشوری برگزار شده است.
وی با اشاره به رشد چشمگیر فعالیت ها و عملکرد مثبت ورزش قم، بیان داشت: سال گذشته شاهد رشد چشم گیری ورزش در استان قم بودیم که نمونه آن کسب رتبه نخست از گروه سوم استان ها در وزارت ورزش از بین 12 استان است که برای اولین بار در تاریخ ورزش قم اتفاق افتاد.
وی ادامه داد: یکی از اقدامات مهم و موثر در شهر قم این بود که هیات های ورزشی از گیر و دار سالن داری رهایی یافتند و به هیات ها اعلام شد که همه باید درگیر رشته های تخصصی خود از جمله برگزاری اردوها، مسابقات استانی و لیگ های کشوری باشند.
عابدی با اشاره به این که منابع و اعتبارات دولتی به صورت مدیریت شده در اختیار هیات ها قرار می گیرد، گفت: درآمدها در اختیار هیات ها گذاشته می شود و هر هیاتی که برنامه ارائه دهد، بر اساس آن برنامه ها، به صورت کارشناسی شده اعتبارات در نظر گرفته می شود.

** ستاد رصد رقابت های بین المللی
وی تشکیل ستاد بازی های المپیک، پارالمپیک و جهانی را از دیگر برنامه های اداره کل ورزش و جوانان استان قم عنوان کرد و گفت: در این ستاد، بازیکنان مستعد و کسانی که شانس حضور در این مسابقات جهانی را داشتند شناسایی شدند و مورد حمایت قرار گرفتند.
وی با اشاره به خروجی این ستاد نیز گفت: عمده ترین خروجی این ستاد حضور 2 ورزشکار قمی در مسابقات پارالمپیک 2016 ریو بعد از 28 سال و کسب مدال آسیایی بانوان بعد از 30 سال بود.

** رشد 200 درصدی ورزش بانوان
مدیرکل ورزش و جوانان با اشاره به وضعیت ورزش بانوان در قم نیز گفت: در 3 سال فعالیت دولت تدبیر و امید، شاهد رشد 200 درصدی و حضور موفق بانوان در مسابقات کشوری، بین المللی، اردوهای تیم ملی و کسب مدال از سوی آن ها بودیم.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به این که بانوان قمی از تمرین در ورزشگاه شهید حیدریان به دلیل حضور در هسته مرکزی شهر قم استقبال نمی کنند، زمینه استفاده آن ها را از ورزشگاه یادگار امام راحل فراهم شد و ضمن در اختیار قراردادن سرویس ایاب و ذهاب، نیروی انتظامی نیز تامین امنیت آن ها را تضمین کرد که اکنون بانوان ورزشکار در آن مکان تمرین می کنند.

** افتخارآفرینی بانوان قمی
به گفته وی کسب نخستین مدال طلای مسابقات آسیایی، کسب 21 مدال از تورنمنت های بین المللی در سال 94، حضور 8 ورزشکار خانم در مسابقات جهانی، حضور 18 تیم در لیگ های کشوری از جمله فعالیت های ورزشی بانوان در قم است.
عابدی تصریح کرد: با ارزیابی که در عرصه ورزش و جوانان ایجاد شده، وضعیت قم در حوزه ورزش و جوانان رضایت بخش است، ولی قانع نیستیم و نباید هم قانع بود.
وی ادامه داد: متاسفانه سال گذشته اعتباری برای کمک به هیات های ورزشی نداشتیم، ولی در سال جاری مبلغی را به هیات اختصاص یافت.

** عدم حضور اسپانسر معضل اصلی ورزش قم
وی با اشاره به عدم حضور اسپانسر در ورزش قم، گفت: با توجه به این که نگاه فرهنگ قم بیشتر به سمت و سوی فعالیت هایی از جمله مدرسه سازی، تامین جهیزیه و ساخت بیمارستان است و کمتر به ورزش توجه نشان می دهند، متاسفانه در زمینه اسپانسر و سرمایه گذاری در ورزش تا حدودی با مشکل مواجه هستیم.
وی یادآورشد: با توجه به این که در گذشته کارخانه ها و شرکت های خصوصی از معافیت های مالیاتی و تسهیلات بیشتری برای فعالیت بهره مند می شدند، شاهد حضور بیشتر آن ها در عرصه ورزش و لیگ های کشوری بودیم.
عابدی بیان داشت: امروز به دلیل این که چنین تسهیلاتی کمتر شده و کارخانه ها و شرکت ها نیز کمتر به سمت و سوی ورزش می آیند، هر شرکتی که به سمت ورزش حرفه ای روی بیاورد برخی دستگاه فکر می کنند این شرکت از نظر اقتصادی وضعیت مناسب و خوبی دارد، و باید بیشتر مالیات بپردازد.
وی ادامه داد: وضعیت کنونی حضور اسپانسر و بخش خصوصی در ورزش نگران کننده است و امید است با اصلاح این نگاه، شاهد رونق ورزش و کمک بیشتر آن ها باشیم.
وی با اشاره به فعالیت های این اداره کل در حوزه فرهنگی و پژوهش در سال 94، خاطرنشان کرد: تاکنون 3 طرح پژوهشی شامل آمایش ورزش استان، بانک اطلاعات جامع ورزش و وضعیت سنجی جوانان استان تدوین و اجرا شده و وضعیت اشتغال و تحصیل جوانان را نیز مورد بررسی قرار گرفته شده است.

** مدیریت منابع و امکانات
مدیرکل ورزش وجوانان ادامه داد: قم از جمله استان هایی است که در زمینه سرانه فضای ورزشی با کمبود سرانه مواجه هست و با توجه به منابع، امکانات و زیرساخت های موجود باید مدیریت صحیحی اعمال شود.
وی با تاکید بر رویکرد عدالت محورانه در ورزش، بیان داشت: باید نسبت به توسعه فضای ورزشی در مناطق کمتر برخوردار و محروم اهتمام داشته باشیم.
وی اظهار داشت: تجهیز مساجد به امکانات ورزشی در مناطق محروم و ایجاد خانه ورزش در روستاها برای استفاده آحاد مردم از جمله اقدامات در این راستا بود.
عابدی ادامه داد: توسعه ورزش در بخش ها و شهرهای تابع استان قم نیز رشد 43 درصدی نشان می دهد.

** رشد سرانه ورزشی قم
مدیرکل ورزش وجوانان قم بیان داشت: با تلاش های انجام شده، سرانه فضای ورزشی قم از 40 سانتی متر به 50 سانتی متر رسید.

** ورزش و بخش خصوصی
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به استفاده ورزش استان از ظرفیت بخش خصوصی، بیان داشت: از ظرفیت ماده 27 قانون الحاق بخش خصوصی استفاده و در این راستا، 11 طرح نیمه تمام را شناسایی شده و واگذار می شود.
به گزارش ایرنا، در ماده 27 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، آمده است: به دولت اجازه داده می شود: الف ـ واگذاری طرحهای تملک دارایی های سرمایه ای جدید و نیمه تمام و تکمیل شده و آماده بهره برداری در قالب قراردادها و شرایط مورد تصویب شورای اقتصاد با تعیین نحوه تأمین مالی دوره ساخت (فاینانس)، پرداخت هزینه های بهره برداری یا خرید خدمات در مدت قرارداد با رعایت استانداردهای اجرای کیفیت خدمات و نهایتا واگذاری طرح پس از دوره قرارداد به بخش غیردولتی با حفظ کاربری
ب ـ واگذاری طرح های تملک دارایی های سرمایه ای نیمه تمام و تکمیل شده که خدمات آنها قابل عرضه توسط بخش غیردولتی است به صورت نقد و اقساط به بخش غیردولتی با حفظ کاربری.

وی بیان داشت: در چند سال گذشته، از اعتبارات نهادهای دیگر محروم بودیم ولی با تصویب ماده 53 قانون الحاق، با کمک 1 درصدی دستگاه ها به ورزش می توان به صورت بهینه از آن استفاده کرد.

** سهم 1 درصدی ورزش از بودجه اداره ها
وی بیان داشت: بر اساس ماده 53، دستگاه های اجرایی مشمول ماده(5) قانون مدیریت خدمات کشوری مجاز هستند به منظور توسعه ورزش همگانی و قهرمانی و توسعه زیرساخت های ورزش و امور جوانان در قالب قوانین بودجه سنواتی 1 درصد از بودجه خود هزینه کنند.
عابدی ادامه داد: قرار شد از این 1 درصد، 30 درصد اعتبار آن صرف توسعه فضاهای ورزشی مدارس، 30 درصد برای تکمیل فضاها و اماکن ورزشی و 40 درصد نیز در اختیار دستگاه ها برای توسعه ورزش شود.
وی بیان داشت: امید است دستگاه های اداری از این ظرفیت قانونی، برای توسعه ورزش همگانی استفاده کنند.

** فعالیت های عمرانی در ورزش قم
وی با اشاره به دستاوردهای دولت تدبیر و امید در حوزه ورزش در قم گفت: در سال 1392 تعداد 3 طرح، در سال 93، 7 و در سال 1394 نیز 8 طرح عمرانی ورزشی در قم افتتاح شد.
مدیر کل ورزش و جوانان قم بیان داشت: در سال جاری نیز 1 سالن مربوط به ورزش های باستانی در میدان جواد الائمه و 1 سالن باستانی در میدان امامزاده شاه سید علی داریم.
عابدی ابراز امیدواری کرد: تا پایان سال مالی 95 ( تیرماه 1396) مجموعه ورزشی پیامبر اعظم(ص) نیز افتتاح شود؛ 280میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز برای احداث و تکمیل این طرح از مصوبات سفر پر خیر و برکت سال 1389 رهبر معظم انقلاب به استان قم تامین شده است.
وی خاطرنشان کرد: در مجموعه ورزشی بزرگ پیامبر اعظم(ص) 1 سالن چند منظوره ورزشی با گنجایش یک هزار و 500 تن، استخر شنا و 1 باب سالن ورزش های باستانی ساخته می شود.

** برنامه های فرهنگی و جوانان
وی با اشاره به فعالیت های این اداره کل در حوزه جوانان نیز گفت: استان قم در حوزه ازدواج و تعالی خانواده رتبه نخست را در سطح ملی کسب کرد و در اجرای طرح زندگی پایدارو مهارت های زندگی با هدف تحکیم خانواده، سال گذشته 7 هزار زوج جوان آموزش دریافت کردند و در تا پایان امسال نیز این تعداد به 30 هزار تن افزایش می یابد.
عابدی، برگزاری 146 دیدار و تکریم از خانواده شهیدان ورزشکار، برگزاری دوره های توانمندسازی فرهنگی معرفتی ویژه مدیران باشگاه ها و مربیان، تجلیل از اخلاق مداران و نخبگان، تشکیل کمیته فرهنگی در هیات های ورزشی و کسب 14 عنوان جایزه ملی از جشنواره ها را از دیگر فعالیت های خود در طول سال گذشته عنوان کرد.
وی با تاکید بر این که هر اندازه ورزش معنوی تر شود عمیق تر و استخوان بندی آن قوی ترمی شود، ادامه داد: هر هیات ورزشی که در راستای توسعه فرهنگ ایران اسلامی، اخلاق مداری و منش پهلوانی برنامه ارائه دهد، هزینه عملیاتی کردن چنین طرح هایی از سوی این اداره کل به طور کامل تامین و پرداخت می شود.

** اخلاق مداری نخستین هدف ورزش قم
عابدی اظهار دادشت: مهم ترین هدف در ورزش این است که فرزندان بداخلاق پرورش نیابند، ورزش پاک، معنوی و معرفتی شعار اصلی وزیر ورزش است، بنابراین اخلاق مداری مهم تر از مدال و مقام است.
وی یادآورشد: وقتی امیر مهدی زاده قهرمان کاراته قم، مدال طلای خود را تقدیم رهبر معظم انقلاب می کند و یا مدال های خود را می فروشد و پول آن را به ایتام اختصاص می دهد، چنین اقداماتی بسیار ارزشمند است.
وی ادامه داد: در حوزه جوانان نیز فرهنگسرای جوان به مدت 6 در اختیار اداره کل ورزش و جوانان بود که برنامه های متنوع و غنی در این مدت اجرا شد و امید است این فرهنگسرا را به طور کامل در اختیار این اداره کل قرار گیرد.
عابدی، برگزاری 176 عنوان برنامه همگانی با مشارکت 18 هیات ورزشی، سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری و کانون فرهنگی هنری مساجد، راه اندازی 18 پایگاه صبحگاهی ورزشی، راه اندازی پایگاه ورزشی همگانی بانوان، برگزاری ده ها همایش و مسابقات همگانی در مناسبت های مختلف را از جمله فعالیت های سازمان ورزش و جوانان در طول 3 سال گذشته عنوان کرد.
وی همچنین حمایت از اعزام یک هزار و 100 جوان به اردوهای راهیان نور، برگزاری نشست کارآفرینی در حوزه های فرهنگی با حضور اساتید مجرب، تولید محصولات فرهنگی رسانه ای با موضوعات مختلف، تولید مستند شهیدان ورزشکار و فیلم سینمایی اسکیت سوار و فیلم هایی با موضوع عفاف و حجاب، نشست صمیمی استاندار و مدیران ورزش با تشکیل های مردم نهاد، شناسایی مناطق حاشیه نشین و آسیب پذیر و تلاش برای ارائه خدمات ورزشی را در دیگر فعالیت های اداره کل ورزش و جوانان استان عنوان کرد.
وی حضور روحانیون و مشاوران فرهنگی در مجموعه های ورزشی را از دیگر اقدامات دولت یازدهم در حوزه ورزش در قم دانست و گفت: این روحانیون علاوه بر پاسخ به سوالات و اقامه نماز و مشاوره فرهنگی و شرعی، بازی ها و برنامه های فرهنگی را در اختیار ورزشکاران قرار می دهند.

** ورزش همگانی
مدیرکل ورزش و جوانان قم با بیان این که ورزش عمومی و همگانی بیشتر از هر نوع فعالیتی باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: نباید به ورزش همگانی تنها به عنوان یک فعالیت جسمی نگاه کرد، بلکه این رشته ورزشی، پایه و اساس ورزش قهرمانی است.
وی خاطرنشان کرد: ورزش همگانی آرامش منحصر به فردی را به نهاد خانواده تزریق می کند و از نظرروحی و روانی می تواند موثر باشد؛ بنابراین اگر بخواهیم در ورزش قهرمانی موفق شویم باید در ورزش همگانی خوب عمل کنیم.
وی بیان داشت: در برخی استان ها، 1 هیات به ورزش همگانی اختصاص دادند در حالی که درست نیست و باید ورزش همگانی در دل همه ورزش ها و هیات ها رسوخ پیدا کند.
عابدی تصریح کرد: انتظار نداریم هر ورزشکاری که در یکی از رشته های ورزشی فعالیت می کند قهرمان کشور شود، بلکه هدف اصلی جذب حداکثری جوانان و حضور آن ها درعرصه ورزش است.
وی بیان داشت: ورزش به صورت ذاتی با شادی، خوشحالی و احساس آرامش در افراد همراه است، بنابراین همه هیات های ورزشی قم باید ورزش همگانی را در درون خود توسعه دهند.
وی با اشاره به این که توسعه ورزش همگانی به معنای برگزاری چند همایش پیاده روی و جشنواره نیست، خاطرنشان کرد: همه ورزشکاران در رشته های تخصصی می توانند به نوعی همگانی کار کنند و این اتفاق در قم آغاز شده است.
عابدی همچنین با اشاره به جایگاه ورزش همگانی، گفت: ورزش همگانی تنها در یک هیات نمی گنجد و باید تلاش کنیم ورزش همگانی را فراگیر کنیم، اگر تنها یک هیات متولی ورزش همگانی باشد، سوء استفاده هایی می شود، بنابراین باید این وظیفه و تکلیف را همه هیات ها برعهده بگیرند.
وی خاطرنشان کرد: سازمان فرهنگی و هنری شهرداری و کانون های فرهنگی و هنری مساجد در این زمینه همکاری بسیار خوبی داشته و در توسعه، ترویج جشنواره ها، بوستان ها و محلات کارهای خوبی انجام داد.
7401/ 6133/