شناسهٔ خبر: 15091733 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

حافظ کل نهج‌البلاغه:

نهج‌البلاغه کتاب زندگی و راهنمای حقیقت‌جویان است

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: حبیبه ایزدی نهج‌البلاغه را کتاب زندگی و راهنمای حقیقت‌جویان دانست و اظهار کرد: ما به‌عنوان حافظ نهج‌البلاغه ابتدا باید از خودمان شروع کرده و رفتارهایمان را تصحیح کنیم و سپس با مطالعه بیشتر به ترویج فرهنگ اهل بیت(ع) بپردازیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حبیبه ایزدی، حافظ کل نهج‌البلاغه از شهر زرند استان کرمان که با حضور در مدرسه شبانه‌روزی حفظ یک‌ساله قرآن و نهج‌البلاغه مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) کاشان در سال تحفیظی 95 – 94 در مدت 9 ماه موفق به حفظ  کل نهج‌البلاغه شده است، گفت: نهج‌البلاغه کتاب زندگی و راهنمای حقیقت‌جویان است.   
این حافظ کل نهج‌البلاغه که متولد سال 70 بوده و از شهرستان زرند استان کرمان در مؤسسه امیرالمؤمنین‌(ع) کاشان حضور یافته است، بیان کرد: آشنایی با مفاهیم نهج‌البلاغه؛ هدف اصلی مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) کاشان است و مدرسه شبانه‌روزی حفظ یک‌ساله نهج‌البلاغه، فعالیتی متنوع در راستای ترویج این کتاب در سطح کشور است.
وی که تحصیلات دیپلم دارد با بیان این مطلب که مهم‌ترین دغدغه‌ام در طول دوره، حفظ نهج‌البلاغه بود، افزود: در این مدرسه علاوه بر حفظ، توانایی‌های لازم برای ترجمه، درک معارف و مفاهیم نهج‌البلاغه نیز پیدا کردم و مربیانم انتظارات من را به‌عنوان شاگرد فراهم کردند.  
ایزدی از میان کلاس‌های جانبی این یک‌سال، درس ترجمه و تفسیر نهج‌البلاغه و امام‌شناسی را عالی دانسته و گفت: در کلاس ترجمه و تفسیر، هدف حضرت علی(ع) در بیان برخی از خطبه‌ها، نامه‌ها و حکمت‌ها را متوجه شدم و مهم‌ترین برنامه‌ام بعد از بازگشت به شهرمان تثبیت حفظ و سپس کار در زمینه تفسیر نهج‌البلاغه است.  
این حافظ کل نهج‌البلاغه با اشاره به اینکه جامعه اسلامی نیاز اساسی به تربیت دینی دارد، نقش مجموعه مردم نهاد قرآنی چون مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) کاشان را در تربیت دینی خود حساس دانست و افزود: از میان برنامه‌های جانبی این یک‌سال حضور در مناجات، مراسم مذهبی، اردوهای سیاحتی و زیارتی چون دعای عرفه، زیارت ناحیه مقدسه، دعای کمیل و اردوی مشهد برای من مفیدتر بود.
وی استفاده از روش‌های مختلف حفظ چون سمعی و بصری، مباحثه، فکرآزاد، تغذیه مناسب و تشویق را برای داشتن یک دوره حفظی خوب الزامی دانست و تصریح کرد: اگر فردی بخواهد حافظ خوبی شود باید انگیزه‌ای قوی داشته باشد چرا که با آن می‌تواند از همه مشکلات چشم‌پوشی کند.
ایزدی با ابراز رضایت از تجهیزات خوابگاهی، امکانات بهداشتی، خدماتی، رفاهی و درمانی در این یک‌سال افزود: در فضای خوابگاهی و وظایفی که بر دوش اعضای آن قرار داده می‌شود، سعی کردم وظایفم را انجام دهم و در ارتباط با هم اتاقی‌ها نیز اگر سوء‌تفاهمی پیش می‌آمد از طریق مسئولان و راهنمایی‌های دوستانه آنها حل می‌شد.
این حافظ کل نهج‌البلاغه مهم‌ترین نقش را در ترویج معارف قرآن، نهج‌البلاغه و اهل بیت(ع) را برعهده رسانه‌ها دانسته و گفت: ما نیز به‌عنوان حافظ نهج‌البلاغه ابتدا باید از خودمان شروع کرده و رفتارهایمان را تصحیح کنیم و سپس با مطالعه بیشتر به ترویج فرهنگ اهل بیت(ع) بپردازیم.
وی در پاسخ به این سؤال که جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری درخصوص کتاب نهج‌البلاغه چه اقداماتی باید صورت گیرد، افزود: با توجه به سخن امام علی(ع) در نامه 31 نهج‌البلاغه که می‌فرمایند: «قلب نوجوان، چونان زمین کاشته نشده آماده پذیرش هر بذری است که در آن پاشیده شود» باید در مدارس به‌ویژه دوره ابتدایی و راهنمایی درخصوص ترویج این کتاب فعالیت شود.
وی خانواده به‌ویژه پدرش را از مهم‌ترین مشوقین خود در این راه دانسته و در پایان، اظهار کرد: با این فراز از نهج‌البلاغه انس بیشتری دارم که حضرت در خطبه 86 نهج‌البلاغه می‌فرمایند: «ای بندگان خدا، آن کس که نسبت به خود، خیرخواهی‌اش بیشتر است، در برابر خدا از همه کس فرمانبردارتر است».
سؤالات از نگاهی دیگر:
حضور در کاشان برای اولین بار؟ مسجد راه آهن و آشنایی با 2 نفر که برای مصاحبه ورودی آمده بودند
فرم پذیرش اول دوره؟ سپردم به امام علی(ع)
مصاحبه ورودی؟ هیجان
دوره آزمایشی؟ صبوری و تشویق‌های مربی حفظ، هیچ وقت یادم نمی‌رود
شرایط خوابگاهی؟ در حد بضاعت خوب بود
تعطیلی روزهای جمعه؟ پرکار بود
سرپرست خوابگاه؟ دوستان خوبی بودند
کاشان شهر نهج‌البلاغه؟ ان‌شاءالله اسم شهر را(نهج‌البلاغه) حفظ کنه.