شناسهٔ خبر: 15086983 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

نوری عنوان کرد:

نماز ذی‌الحجه؛ فرصتی برای کسب اجر سفر حج

گروه اندیشه: امام‌جمعه سلطانیه گفت: نماز ذی‌الحجه، نمازی است که در دهه اول این ماه توصیه بر خواندن آن شده و در روایات آمده زمانی که این نماز را بخوانی، با حُجّاج در ثواب حجّشان شریک هستی، اگر چه حج انجام نداده‌ای.

صاحب‌خبر -

حجت‌الاسلام محمد نوری، امام‌جمعه سلطانیه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) از زنجان، با تبریک حلول ماه ذی‌الحجه، اظهار کرد: ماه ذی‌الحجه اعمال خاصی دارد به ویژه امسال برای ما که به دلیل خباثت آل‌سعود و خیانتی که کردند، نمی‌توانیم در حج شرکت کنیم برای فیض بردن از برکات این ماه می‌توانیم بر این اعمال اهتمام داشته باشیم.

حجت‌الاسلام نوری تصریح کرد: در روایات، به نمازی سفارش شده که در دهه اول ذی‌الحجة خوانده می‌شود و به همین سبب بدان «نماز ذی‌الحجه» می‌گویند. این نماز دو رکعتی بوده و بین دو نماز مغرب و عشا خوانده می‌شود و روایت است که خواننده این نماز در ثواب حجاج بیت‌الله‌الحرام شریک است.

وی افزود: در منابع اسلامی ذکر شده که امام صادق(ع) فرمود: «پدرم امام باقر(ع) به من گفت: پسرم فراموشت نشود که بین نماز مغرب و عشا در ده شب ماه ذی‌الحجه نمازی به این کیفیت بخوانی؛ در هر رکعت سوره حمد و توحید را یک مرتبه بخوان و سپس این آیه را قرائت کن: «وَ واعَدْنا مُوسى‏ ثَلاثینَ لَیْلَةً وَ أَتْمَمْناها بِعَشْرٍ فَتَمَّ میقاتُ رَبِّهِ أَرْبَعینَ لَیْلَةً وَ قالَ مُوسى‏ لِأَخیهِ هارُونَ اخْلُفْنی‏ فی‏ قَوْمی‏ وَ أَصْلِحْ وَ لا تَتَّبِعْ سَبیلَ الْمُفْسِدینَ». زمانی که این نماز را بخوانی، با حُجّاج در ثواب حجّشان شریک هستی، اگر چه حج انجام نداده‌ای».

حجت‌الاسلام نوری در خصوص علت خواندن آیه 142 از سوره مبارکه اعراف در این نماز، تاکید کرد: گفته می‌شود این مناجات‌ها در ابتدا سی‌ شب بوده و سپس ده شب نیز به آن اضافه شده که به دهم ذی‌الحجه (عید قربان) ختم شده است بنابراین دهه اول ماه ذی‌الحجه همان ده روز آخر میعاد خداوند با حضرت موسی (ع) بوده و خواندن این آیه شریفه در نماز مخصوص این ده شب تناسب کاملی با محتوا و مضمون آن دارد و همچنین از آیه استفاده می شود که اگر انسان چهل روز خود را برای خدا خالص گرداند ،چه بهره‌های معنوی کسب خواهد کرد.

امام‌جمعه سلطانیه با بیان اینکه ذی‌الحجه از ماه‌هایی است که حتی قبل از اسلام نیز دارای حرمت خاصی بوده است، گفت: دین اسلام دین بی‌نظیری است که پرداختن به عبادت باریتعالی در کنار توجه به حال افراد جامعه به‌ویژه محرومان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است که نمونه آن را در رفتار حضرت علی (ع) مشاهده کردیم که در حالت رکوع، انگشتری خود را به فرد نیازمند داد تا گره‌ای از کار او بگشاید.

حجت‌الاسلام نوری تصریح کرد: عید قربان یکی از اعیاد بزرگ اسلامی است که در این ماه واقع شده است و علاوه بر اعمال معنوی که در این روز برای آن ذکر شده است که از جمله آن برگزاری نماز عید قربان است که در همه مصلاهای نمازجمعه برگزار می‌شود، رسیدگی به حال فقرا نباید در این روز فراموش شود و برای آنها نیز از قربانی‌ها سهمی در نظر گرفته شود.