به گزارش ایسنا، کوروش کریمزاده روز گذشته (شنبه) در جلسه ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر شهرستان اظهار کرد: با ابلاغ آیین نامه اجرایی قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر اجرای این قانون تحت نظر مرجع قضایی و موارد مقرر در این قانون آغاز خواهد شد.
وی ادامه داد: بر طبق ماده 2 این قانون، امر به معروف عبارت است از دعوت دیگران به معروف و موارد مورد تأیید شرع مقدس اسلام و در مقابل منکر عبارت است از دعوت دیگران به ترک عملی که از طرف دین مبین اسلام منع شده است.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان شهرضا تصریح کرد: قانونگذار در ماده 3 این قانون، امر به معروف را ناظر به عملی میداند که علنی و فاقد نیاز به تجسس باشد، بنابراین مصادیق تخلف یا رفتار ضد اجتماعی باید از جمله مواردی باشد که مقنن در قوانین به آنها تصریح کرده است.
کریمزاده ادامه داد: رفتار ضد اجتماعی که مشمول امر به معروف و نهی از منکر است باید در منظر و مقابل ضابطان دادگستری باشد، بنابراین برای کشف عمل مجاز به تجسس در امور مردم نیستیم؛ در متون فقهی و منابع شرعی نیز تجسس در امور زندگی مردم از موارد تحذیر شرعی برشمرده شده است.
وی با اشاره به ماده 4 قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر گفت: این ماده ناظر به مراتب فریضه امر به معروف و نهی از منکر است، بنابراین ماده قانونی مراتب قلبی، زبانی و نوشتاری وظیفه آحاد مردم و دولت است و مراتب عملی و اجرای این فریضه وظیفه دولت و ضابطان دادگستری در چهارچوب قوانین است.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان شهرضا اظهار کرد: بر طبق ماده 17 این قانون بسیج تنها موظف است در چهارچوب قانون با به کارگیری بسیجیان در مرتبه زبانی اقدام به اجرای این فریضه کند، البته این ماده قانونی نافی اختیارات بسیج به عنوان ضابط قضایی در قانون آیین دادرسی کیفری نیست.
کریمزاده گفت: آنچه بیش از هر چیزی مهم است حفظ حریم خصوصی مردم است، ورود به حریم خصوصی مردم مگر در موارد مصرحه قانونی مجاز نیست.
انتهای پیام